31 Ağustos 2010 Salı

Uğur İnceman Antalyaspor'da


Kimi taraftarın sevdiği,kiminin ise bi türlü ısınamadığı İnceman Antalyaspor'a transfer olmuş.Düşünceme göre hiç bi zaman Beşiktaş'ta oynayacak düzeyde bir futbolcu olamadı nitekimde zaten genelde yedek kalmaktan kurtulamadı.Yolu açık olsun bundan sonraki dönemlerde başarılar.

Kadıköy Panteri Pancu

Bu gün internette dolaşırken bi şekilde tekrardan önüme çıktı bu efsane maç izledim hala o gün yaşadığım heyecanı tekrar yaşadım,sonrada siteye koymadan edemedim.Belki burda konuşup efsane maçları bulup her hafta koyarız öyle bişey olabilir bundan başlayalım.

Tarih:17 Nisan 2005
Yer:Şükrü Saraçoğlu Stadyumu
Goller:Tümer,Carew,İbrahim Akın,Koray avcı


Fenerbahce 3 - 4 Besiktas
Yükleyen rawen54. - Basketbol, beyzbol, güreş ve diğer spor videoları.

29 Ağustos 2010 Pazar

Karabükspor-Beşiktaş aklımda kaldığı kadarıyla



Bank Asya'nın hemen hemen yeni bittiği mayıs gibiydi sanırım o dönemler gittim Karabük'e.Zaten küçük olan şehirde halkın takıma olan desteğini görmek şaşırtıcı ve mutlu ediciydi.Hemen hemen her dükkanın camında Karabükspor'un çekilmiş takım kartpostalı,bazı dükkanlardada Kardemir'e süperlig de başarılar dileriz yazılarını gördüm.Kartpostallardan isteyince bizede hemen ücretsiz olarak verdiler,ilgilendiler,çay ısmarladılar bir anda esnafla futbol üzerinden sohbete başladık.Yani demek istediğim böylesine küçük bir şehirde takımına bu kadar destek büyük umutlar olmasada destek takdir etmemek mümkün değil.Maç yazısından sonra bi kaç resimde paylaşıcam.
+Nobre sonunda Fenerden alışık olduğumuz tarzda goller attı.Umarım tamam bu benim yıllık golüm etti yatmaya devam ediyim moduna dönmez böyle devam eder.

+Q7 ilk yarı çok katkı yapıyormuş gibi gözükmesede yaptığını koşularla alan boşalttı.İkinci yarıdada yapması gerekeni yaparak direk sonuca etki etti.

-Tabata Delgado gitmesine kendini sağlama almasına rağmen hala bişeyler eksik ama ne eksik tam çıkaramadım.

-Nihat son zamanlarda girdi tamam,Beşiktaş'ın çocuğu onada tamam da ne yani bumudur Nihat ? sorarım sana bumudur ?

+Necip her zamanki gibiydi,yanlız şu tekmelere kafa sokmaya aman diyim dikkat et.
-Savunmamız neydi bu gün ya ? Emenike tek başına yapmadığını bırakmadı,belamıdır nedir adam ya.Savunmaya bi ayar şart. Resimde görülen oyunculardan pek çoğu kalmadı ama olsun.

Hani Golcü ?


Quaresma ve Guti transferlerinden sonra derin bir golcü bekleyişi içine girdik camia olarak.Belki taraftarın böyle bir beklentisi yoktu fakat medya,yönetim bunu bir güzel empoze ettiler bizde beklemeye başladık.Ortaya atılan isimler,ha geldi ha gelicekler,anlaştı ama küçük pürüz kaldı diyenler bitmek bilmiyor.Şimdide baktıkki yıldız olmuyor başarıya aç gençler falan filan deniyor.Hayır anlamadığım şu bu hafta ligin 3.haftası oynanıcak,bundan öncede bir hazırlık dönemi vardı kamp,maçlar v.s. madem transfer yapıcaksın madem diyosunki bana golcü şart transfer döneminin bitmesine yakın mı aklına geliyor?İyi bir adam almak için değerinin 2-3 katını vermek gerekiyor şu dönemde özelliklede Türkiye'ye getirmeye çalışırken.Anca Niang gibi paranın kokusunu alıp gelmeye karar verenleri getirebilirsin şu dönemde ötesi zor.Diyelimki adamı getirdik bunun takıma uyumu,şehre uyumu,kültüre uyumu(birde bize yakın bir coğrafyadan gelmiyorsa) işimiz var.Hayır bide ismi anılanlara bakınca uyumu göstericek adamlarda değil,Klose olsa ayrı tabi.Yani kısaca demek istediğim şu madem bi transfer yapıcaksın son dakikayı beklemiceksin,bütün planlarını elindeki oyunculara göre yapmış takımların kapsını çalarsan kitlerler sana,alsanda kısa vadede verim alman zor.Ama bakalım bekliyoruz yinede

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Panini Sticker Album tamamlama

Dünya kupası biteli uzun süre oldu fakat albümü daha bitmedi.Albümün çoğunu tamamladım tamamlamasına fakat az da olsa eksikler var bunun yanında aynı kartlar dağ gibi büyüdü.Kupa bittiği için kartlarda bulunmuyor internetten baktım ordan da pek sonuç çıkmadı.Panini ye gönder 6 hafta bekle gelsin falan falan.Sporsever ve Blog alemine açık çektir varsa benim gibi yapıştırma konusunda sıkıntı çekenler yada elinde fazladan bulunanlar değiş tokuş,trampa v.s. her türlü konuya varım.EkşiBeşiktaş'ta çıkacak bu yazı malum bizim site o kadar online kullanıcaya sahip değil görenler görmeyenlere aktarsın meraklısı gelsin uğrasın siteye.Başlığın altına yorum yapmaları elinde ne kadar bulunduğunu falan yazmaları yeterli olacaktır.Birlikten güç doğar evet bekliyoruz..

Tebrikler Holosko


Filip Holosko'nun bu sabah saatlerinde kızı dünyaya gelmiş.Holosko ve eşine çocuklarıyla birlikte mutlu bir ömür,abla Sopie'ye kardeşiyle iyi geçinmesi,minik Claudia'nında Holosko'yu ağlayarak uyandırmamasını dileriz.(malum zaten performansı düşük)Hoş geldin yavru kartal..

27 Ağustos 2010 Cuma

Dünya Basketbol Şampiyonası



Yıllardır beklediğimiz turnuva sonunda başlıyor.Bu akşam ki resmi açılış töreninde Sinan Erdem Arena tıklım tıklım doluydu.Seçilen sanatçılar dışında herşey profesyonelce hazırlanmıştı.Gelmiş geçmiş en az yıldıza sahip turnuva olma özelliğinide taşıyor aynı zamanda buda bir handikap.Yinede 100.000 turistin gelmesi bekleniyor bu turnuva için.

Turnuva boyunca milli takımın ve diğer takımların değerlendirmelerini yine yapmaya çalışıcaz burdan.Let the game begin..

26 Ağustos 2010 Perşembe

Avrupa Yürüyüşü - 3



Sonunda Uefa'da gruplara kaldık derin bir oh çekmeyi sanırım hakettik.Geçelim yine madde madde gitmeye.

+Herşeyden önce son yıllarda izlediğim en rahat maçtı.(Beşiktaş'ın olduğu yerde acaba vardır)

+Maça gayet profesyonelce tam bir avrupa takımı gibi başladık.Skor avantajının verdiği güvenle tempoyu ayarlama,pas alışverişleri yeri gelince alttan alttan ataklar gayet güzeldi.
+Quaresma'nın isteği hırsı gerçekten izlerken taraftarı çok mutlu ediyor.Bu sezon attığı güzel gollere bir tanesini daha ekledi,sanırım daha çok görücez bu golleri.

+Guti top ne zaman sıkışsa hemen orda bitiveriyor top istiyor dağıtıyor böyle devam.

+Necip Uysal böyle devam et sana diyecek hiç bişey yok helal olsun.
-Bobo'nun bildiğim kadarıyla sakatlığı yok,kafasında soru işaretleri yada onu meşgul eden birşey varmış gibi.Sahada yoktu resmen.

+Cenk biraz daha tecrübeye sahip olsa tam süper olacak.

+Ernst orta sahanın değişmez adamıdır buda böyle.
Bu günle ilgili pek söylenecek bişey yok aslında takım gayet güzel ne yaptığını bilerek oynadı.Artık önümüzdeki grup maçlarına bakıcaz.Biraz da diğer takımlarımızla ilgili bişey yazmaya çalışıyım.

Trabzonspor


Liverpool'daki maçta olsun AvniAker'de olsun Trabzonspor kaç yer hesaplarının yapıldığı bir maçta bence gayet güzel oynayarak elendi.Özellikle Trabzon'daki maçta 2-1 bu maçın hakkı değildi.

Gs ve Fb

Bu satırları yazdığım şu dakikalarda Fenerbahçe 1-0 önde,Galatasaray 0-0 devam ediyordu.Ardından Galatasaray'ın golü geldi tam yüzüm gülmüş onla ilgili yazarken 30 saniye sonra Karpaty'nin golüyle avrupaya veda etti.Bakalım Fenerbahçe uzatma dakikalarında ne yapıcak.

Yattara vs Youla






Futbolun güzel yüzlerinden biri heralde budur.Görünce siteye koymadan edemedim.Yıllarca İstanbul klüplerinde oynayıpta,yada çalışıpta tek kelime Türkçe konuştuğunu göremediğimiz adamlarada kapak olsun


www.alkislarlayasiyorum.com'dan alıntıdır.

25 Ağustos 2010 Çarşamba

23 Ağustos 2010 Pazartesi

Klose vs Beşiktaş ?


www.1903haber.com'un haberine göre Klose ve Beşiktaş anlaşmak üzereymiş.Robinho kesin gelicek Adebayor lada görüşülüyor falan derken kafa hepten yandı.Tabiki şuanki haber duyum! dan öte gidemesede beni çok heyecanlandırdı.Daha önce dikkatle izlediğim bir futbolcuydu zaten Klose'yi anlatmaya gerek yok.Dünya kupasındaki performansı şahaneydi her pozisyonun içinde,rakibi bozan,savunmayı rahatsız eden,atamasada rakibi terleten bir oyuncu bunun yanında hızlıda bir oyuncu.Robinho gibi sorunların kralı dengesiz bi adamı getirmektense kariyeri boyunca istikrarı koruyan Alman ekolüyle yetişmiş Klose'yi getirmek çok doğru olur.EkşiBeşiktaş'taki tecavüz kaçınılmazsa zevk almayı biliceksin post u gibi madem bi para vericez bari sorunlulara 2 kuruş para için olay çıkartanlara vericeğimize Alman Ekolüne verelim.

(Zamanın ötesinden gelen ekleme:Klose'yede hastayım ulan keşke Beşiktaş'a gelse diye geyik yaparken şimdi ismi geçiyor.Gerçi bu aralar adı geçmeyen kalmadı Beşiktaş'la)

22 Ağustos 2010 Pazar

Despedida Delgado


Her ne kadar eleştirsem gitsin bu takımdan desemde böyle ciddi ciddi gideceğini görünce bi an duraksadım.Alışmıştık ona,bitik ve isteksiz görüntüsü her ne kadar çıldırtsada bir burukluk bırakıyor arkasında.Yolun açık olsun Matias Emilio Delgado..


21 Ağustos 2010 Cumartesi

Beşiktaş-İBB aklımda kaldığı kadarıyla

Sezonun ilk maçında rakiplerimizin belkide derbilerden sonraki,en zorlu haftasında olmaması gereken bi skor oldu.Her zaman belalımız olan ibb yine yaptı yapıcağını,maçtan önce kuşkularım olsada yakaladığımız havayla geçiceğimizi düşünüyordum.Maçlardan sonra yaptığım gibi yine maddeler halinde devam edelim;

+Maça süper bi tempo ve istekle başladık bu sezon tahmin ediyorumki içeride oynadığımız maçlarda böyle baskılı başlayabiliriz.

-Yaptığımız baskı sırasında golü atsak belkide skor çok farklı olurdu,golü bulamayınca gazımız gitti resmen.

-İbb Schuster'e iyi anlatılmamış,yada iyi izlememiş Schuster.

-Hızlı hücumlarıyla çok canlar yakan bir takıma karşı bu kadar arkayı boş bırakmak ne kadar akıllıca olduğu ortaya çıktı,ilk yarı ve özellikle ikinci yarı orta sahayı çok rahat geçtiler.

-Arkaya atılan her top tehlike yarattı sorun belliyken kesinlikle Fink bu takımda kalmalı.

-Holosko,Delgado,Tabata bu adamlara kesinlikle tölerans gösterilmemeli.Holosko kesin,Delgado yada Tabata'dan biri mutlaka gitmeli.

-Ekrem Dağ'a kızıp laf söylüyordum Erhan Güven dahada beter çıktı 3-4 metre ötesindeki adama pas vermekten aciz,yaptığı ortalar tribünlere gidiyor yok yani böyle olmaz.


-Maçın kırılma noktası kesinlikle son adam durumundaki ibb li oyuncu topa eliyle dokunduğunda atılmamasıydı bilerek kasten yapılmış bi hareketti kesinlikle atılmalıydı.

-Ferrari'nin kafaya çıktığı top arkasındaki adamın topla ilgisi yok kesinlikle Ferrari'yi bozmaya yönelik hareketti penaltı kararı çıkabilirdi.

+Quaresma yine hırsı isteğiyle geçer not almayı başardı.

-Hemen hemen bütün hücum organizasyonlarımızı Quaresma'nın kanadından yapıyoruz bütün yük o tarafa binmiş durumda çözüm bulunmalı.

-Cenk başarılı performansını yine sürdürdü fakat çıkmakla çıkmamak arası kaldığı pozisyonlar oldu ya tam çıkıcaksın ya hiç çıkmıcaksın arada kalmak en kötüsü.

-İkinci yarı Ernst resmen oyundan koptu,Necip oyuna girmeliydi.

-Nihat artık yerindemi oynamıyor,moralimi bozuk bilmiyorum artık ne sorunu var fakat artık halletmeli bunları.Aldığı paraya ve Beşiktaş'lı Nihat olarak böyle oynamaya hakkı yok çok bitik.

-Holosko bu günkü oyunuyla resmen sahada görmeye dayanamadım rezil durumda.

Son olarak daha sezon başı olduğu olduğu fazla abartmaya gerek yok belkide ileride yaşayacağımız büyük bir şok yerine erken bir şok bizi kendimize getirir.Artık şu başımızdaki sarhoşluk dağılır olayları ve takımı daha iyi analiz edip sağlam kafayla düşünebiliriz.

Robinho transferin son durum !

Gazetelerin bastırması yönetimin yalanlamalarıyla,transferin geldiği son durum kabak tadı vardı

20 Ağustos 2010 Cuma

Oldumu ?


Haber almadaki üstün başarılara sahip gazetelerimiz Robinho'yu sonunda Beşiktaş'a transfer ettirmek üzereler.Transfer döneminin başından beri adı geçmeyen klüp kalmadı sonunda döndü dolaştı yine Beşiktaş'a döndü ibre.O kadar çok yazılıp çizildi ki artık kabak tadı verdi geldiğini görsekte inanmayacak duruma geldik artık.Ama bu sefer dünya ve ülke basında tek ağızdan konuşunca bu sefer olacakmış gibi bir his belirdi bende.Biraz transfer üzerine yazalım.

Bu transferi Beşiktaş seyircisi istiyormu ?

Şimdi bu adam bütün bir transfer dönemi boyunca gezdi dolaştı adı anılan ilgilenenler oldu.Çünkü ilgilenilmeyecek gibi bir adam değil buraya kadar tamam.Ama kafadaki problemleri,egoistliği,istediği para gibi sebeplerden dolayı bi yere kapak atamadı,yine bize kaldı.Bu adam dünyanın en iyi forvetlerinden ama bi yandan da dünyanın en sorunlu adamlarından.Beğenmediği istemediği bi olay olunca sık sık olay çıkaran takımdaki başkalarınıda örgütleyen bi adam.

Şuda varki normal oyununda dünyadaki her takım taraftarı Robinho'yu takımına ister.Fakat Beşiktaş'ın böyle bir lüksü yok bu konuda.Çalışanlarının,futbolcularının,transfer ödemelerini geciktiren bi klüpten bahsediyoruz.22-19 milyon euro arası bonservis bedeli arası geçiyor 4 yıllık yılda 4 milyon euro diyorlar.En düşük ihtimalle 35 milyon euroyu geçicek bizim açımızdan bu transfer.Madrid,Chelsea gibi takımlar olursun alırsın,oynamadımı kiralarsın başka takıma onlara koymaz fakat bizim bunu yapıcak gücümüz yok.Oynamazsa hem para olarak hem takım olarak sıkıntıya girer Beşiktaş.Tam bi bıçak sırtı aslında.Bu kadar büyük bi riske her ne kadar istesemde Beşiktaş'ta görmeyi girilmemeli.

Peki Beşiktaş'a gelse sevinirmiyim ondanda emin değilim duygularım karışık bi yanda Robinho diğer tarafta klübün menfaatleri arasında kararsız kaldım.

19 Ağustos 2010 Perşembe

Q7 yeniden Portekiz kadrosunda


Beşiktaş'a gelme haberleri çıktığı günden bu yana kendini bilmezler geyiklere başlamışlardı.Yatmaya geldi,sorunlu,takımı karıştıracak,inter'de chelsea'de milli takıma çağırılmamış Beşiktaş'ta mı çağırılcak diye geyikler sıkan boyutlara gelmişti.Demekki yeterli desteği arkasında hissettiğinde ve ateşlendiğinde oluyormuş.Quaresma 2 yıl aradan sonra milli takıma euro 2012 elemeleri için davet edildi.Buda tüm geyikçilere kapak olsun.

18 Ağustos 2010 Çarşamba

Kaf-Sin-Kaf !

Trt'de bugünlerde yeni bir program başladı Bank Asya Günlüğü adı altında Bank Asya takımlarını tanıtıyorlar.İlk bölümünde Karşıyaka'ya yer verdiler bu konuyla ilgili bi kaç bişey yazmak istiyorum ve programın kaf-kaf'la ilgili olan kısmını paylaşmak istiyorum.

Herkesin gönülden desteklediği,maçlarını takip ettiği,cebinde kalan son parasıyla klübün ürününü yada maç biletini aldığı,onun için kavgalara karıştığı,arkadaşlarıyla küstüğü,yenilginin ardından yinede formasını giyip gezdiği,ne kadar kızsada ayrılamadığı bir takım vardır.Benim için bu saydığım özellikleri taşıyan takım Beşiktaş'tır.Bunun dışında bi nevi 2.takımım dediğiniz genelde dünya klüplerinden,gidip görmediğiniz,uzak olduğunuz ama yinede yakınlık hissettiğiniz,haklarını savunduğunuz takımlar vardır.Türkiye'de Arsenal fanları,Madrid fanları oldukça bol var bunun gibi işte.Benim yakınlık duyduğum takımda Karşıyaka.Kullanıcı adımda ona duyduğum yakınlıktan geliyor.Nerden geliyor bu yakınlık aslında FM2010 oyununa dayanıyor.Sonrasında başladı bu yakınlık o'nla ilgili kitaplar,tarihiyle ilgili,efsaneleriyle ilgili yazıları okuduktan sonra daha çok bağlandım o'na.Karşıyaka tam anlamıyla aslında iyi günde kötü günde ne kadar seni üzsede onu bırakamamaktır.Karşıyaka aslında başlı başına bir başkaldırıdır.Kuruluş amacıda zaten budur;İzmir'de yabancıların elinde bulunan futbolu yenmek bizde burdayız demek amacıyla kurulur.(Beşiktaş'ta İstanbul'daki hakimiyeti kırmak ister.)Geçmişte diğer takımlar ya ya şa şa diye bağırırken karşıyaka kendine özgü kaf-sin-kaf diye bağırır.İzmir'den ayrı görür kendini Karşıyaka plaka kodu bile onlara göre otuz beş buçuktur.Karşıyaka ve Beşiktaş desteklediğim iki takım(Beşiktaş'ın yeri ayrı tabiki) da ruh ve kişilik olarak aslında bir çok benzerlik gösterdiği için belkide yakın görüyorum kendime.İkiside halkın takımı ve diğerlerinden ayrı kendi içinde başlı başına bir duruşu olan iki takım,taraftar gruplarının adı bile aynı ÇARŞI.Bu desteğe bu sevgiye bu büyüklüğe rağmen hak ettiği yere gelememiştir kaf-kaf.Yıllardır play-off larda süperligin kapısından dönüyorlar.Ama bu sene başka bu sene inanç tam umarım bu yıl dönerler hak ettikleri süperlige.Kesinlikle süperlig maçlarına kaf-kaf-kaf-sin-sin-sin-kaf-sin-kaf-sin-kaf sesi çok yakışıcak.



TRT bank asya programı ve KARŞIYAKAMIZ
Yükleyen kskliep. - Basketbol, beyzbol, güreş ve diğer spor videoları.

17 Ağustos 2010 Salı

Beşiktaş-Helsinki aklımda kaldığı kadarıyla



Oruç,sıcak,trafik v.s. demeden tribünler yine dolmuştu.Takımına böyle aşık bir taraftar için sahadaki oyuncularında bişeyler yapması gerekirdi.Takımda beklenen düzeyde olmasada bu gün memnun edicek bi oyun oynadı.
-Quaresma böyle giderse bu sezon çok gol atar.Yanlız bugün olduğu gibi rakip kademeli ve sert basarken yanına adam arıyor ver kaç v.s. yapıcak q7 nin boşalttığı alanlara koşacak bi adam lazım.
-Hilbert'e nedendir bilmem benim çok kanım ısındı.Şu bi kaç maçlık maratonda oynadığı maçlarda çok bişey görmesekte sanki biraz uyum sorunu varmış ta,gelecekte süper şeyler yapıcakmış gibi hissediyorum.Kaldıki bu akşam geldiğinden beri oynadığı en iyi oyunu oynarak tam kanat adamı olduğu gösterdi.İleri geri lokomotif gibi görev yaptı zamanla daha iyi olacak.Bi saçmalık yapıp kesinlikle gönderilmeyip kalmalı,holosko gitsin biri gitsin o kalsın.

-Tabata'yla olmayacak bu iş ne kadar zorlasakta ıkınsakta olmayacak.Verilen paraya istinaden kalıyor takımda ama ona rağmen bile kalmamalı artık.Kalabalık yapmaktan başka bişey yapmıyor.Antep'teki ;Tabata kuzeni,ikizi,dayıoğlu falan olabilir kendisiyle alakası yok.

-Guti öyle çok gözükmedi sanki çok etkisi yokmuş gibiydi fakat Guti işte öyle Guti oldu.Topu ayağında gereksiz hiç tutmuyor hemen dikine yada daha müsait pozisyondaki adama atıyor.

-İsmail Köybaşı ne yaptı bu gün hiç bişey anlamadım.Geçen sene sevinmiştik genç ne yaptığını bilen sol bek geliyor diye bu yıl saçmaladı.Antep'ten o kadar paraya birden İstanbul'a gelince kafayı yaktı sanırım derhal toparlanması lazım.

-Fink gitmesin bu takımdan Tabata,Delgado,Holosko bunlar komple gitsin ama FİNK kalsın yapmayın etmeyin.

-Son olarakta Necip Necip Necip ne söyliyimki onla ilgili helal olsun sana.


17 ağustos 99


15 Ağustos 2010 Pazar

Bucaspor-Beşiktaş aklımda kaldığı kadarıyla

Koca bir yaz dönemi ayrı kaldığımız kartal sonunda sahaya çıktı.Uğurlu stadımız ikinci evimiz İzmir'de çoğunluğu Beşiktaş'lı olan tribünler önüne çıktı kartal.Herşeyden önce çok özlemişiz kartalı bu bir gerçek,hücumdaki kabızlığımızı bile özlemişiz düşünün yani.Hemen uzatmadan yine maç sonraları daha önceden yaptığım gibi artı-eksi yazmaya çalışıyım.


+Bu ferrari yi göndermeye çalışan yönetimin aklına şaşarım adam savunma oyuncularında az rastlanan teknik olayı var,herşeyden önce futbol zekası var iyiki kaldın ferrari.

+Guti:Takımdan bu kadar geç başladı çalışmaya 80 dk oyunda kaldı,ondan aşırı koşması baskı yapmasını beklemedik hiç bi zaman sadece öldürücü paslarını atıp rakip savunma bakarken gol yaptırmasını bekledik.Bunuda fazlasıyla yaptı 3 tane (2 si q7 ye 1 i bobo ya) pas attı biri gol oldu zaten.Sahadaki varlığı sırtında yazan isim bile orta sahayı adam etmeye yetiyor.

+Necip:Ernst ve Guti gibi adamlarla bu yaşta aynı mevkiide oynamak onun için büyük lütuf.Her geçen gün üstüne koyuyor oyununun.Zaman geçtikçe daha saldırgan,daha çok ayakları yere basıyor kendine güveni geliyor,ikili mücadeleden kaçmıyor.Aman bozma kendini futbol ve konuşma,zeka,davranış olarakta bu çizgide git uzun yıllar Beşiktaş forması giy.

-Nihat:Sezona gollerle başlamıştı.Ama dün kayboldu geçen seneki silik nihat'tan öteye gidemedi.Nolur kendine gel ayıptır günahtır lan.O kadar Beşiktaş'ın çocuğu Nihat Kahveci diye bağardı sana bu tribünler.

-Yine geçen sene olduğu gibi hücumda kısırlık çekiyoruz.Q7 nin özel çabası ve yeteneğinin üstüne bindiriyoruz zaman zaman hücumları oda tek başına kalınca olmuyor,sıfıra inip orta yapıyor vuracak adam yok içerde.Artık golcü mü alıyolar napıyolar buna bi çözüm şart olucak gbi değil çünkü.

-Guti,Ernst ve Necip bu günde gösterdilerki Delgado veTabata ikisi birden bu takıma fazlalar.İkisinden biri mutlaka gitmeli.

-Geçen seneden daha çok gol yiyeceğimiz çok belli,daha çok hücumu düşündüğümüzden(ne kadar yapamasakta) geride boşluklar veriyoruz.Fink bu takımda mutlaka kalmalı,ernst olsun guti'nin olsun yedeği olabilir Ernst sakat yada kart cezalısıyken onun yerine,yada öne geçtiğimiz rahatladığımız maçlarda skoru korumak için Guti nin yerine girebilir çok iyi bir yedek olur.Fink mutlaka kalmalı.


- Bülent Uygun'a gelince bir türlü şu teknik direktör karizmasına erişemedi.Sürekli bişeyler deniyor ama yok olmuyor bi gömlek giyer,bi eşofman giyer olmuyo abi kasma sen yok sende o karizma yani.Ayrıca verdiğin demeçler falan ilk okul çocuğu düzeyinde böyle taşlamaya çalışma yok böyle 7 yeriz 9 yeriz 8 yemeyiz falan yapma bunları komik oluyosun ayar verdiğini sanıyosun ama yok olmuyor hocam.Asistant Manager tut kendine bitane fm10 daki gibi basın toplantısına onu gönder öylesi daha hayırlı olur.

-Ayrıca hazır başlamışken sallamaya Buca'yada sallayalım 17 tane oyuncu almak ne demektir ya?Yuh yani rakama bak 17 ! bi kişi daha alsaydınızda ful yeni aldığınız adamlardan 18 kişilik aday kadro oluyodu işte.Spikerde anlatıyo alt yapıya en önem ver klüplerden miş te bık bık 2-3 tane altyapıdan adam çıkarsalardı o zaman 17 kişi almanın mantığı nedir ?

+Öyle veye böyle bu sıcak havada İzmir'de sezona galibiyetle başlamak önemliydi.Şimdi sıra İnönü'de i.b.b. yi yenmekte.

14 Ağustos 2010 Cumartesi

Jet kalmadı denizaltı versek ?


'Robinho yöneticilerden, kapalı& açık yüzme havuzlu, jakuzili, saunalı büyük bir villa, özel otomobil ve Portekizce bilen özel şoför, yine Portekizce bilen ve 24 saat yanında olacak 2 özel koruma istedi. Yöneticiler bu isteklerin tamamını kabul etti. Fakat Robinho son olarak, istediği zaman yurt dışına çıkabilmek ve deplasmanlara gidip gelmek için özel jet isteyince başta Aziz Yıldırım olmak üzere tüm yönetimi çıldırttı.'

Basında bu gün sabah gazetesinde çıkan habere göre Robinho yukarıdaki şartları sunmuş ve olaylar bu şekilde gelişmiş.Tabi Fenerbahçe'li kardeşler hemen en iyisi yapmışlar aslan yönetim helal yönetim şeklinde gaza gelmelerini düşünebiliyorum.Ama aslında düşünmüyorlarki( yada düşünemiyorlar,düşünmek istemiyorlar) artık sevgiden mi denir ne derse denir ama inanılmaz körü körüne bir bağlılık artık bağnazlık denir ya o dereceye varmış olan yanlış saplantıları sayesinde doğruları görmek konusunda epey yanlış içindeler.(bu konu üzerine yazıda yazıcam yakında)Neyse konuya dönelim.Fenerbahçe klübüde bu haberlere ithafen şu açıklamayı yapmış.Yalanlama ve benzeri olaylar açısından epey zengin bir site zaten kendisi.Şimdi diyeceğim odur ki Fenerbahçeli kardeşler bu adamlar sizi susturmak sözde taraftar baskısından,geçen sene yaptığınız mabet mabet dediğiniz stadı yakmanızdan yada yine önceden yaptığınız gibi tesis basmanızdan korktukları sesinizi kısmak için yalan yanlış haberleri basına sızdırıyorlar.Sonrada yok öyle bişey biz dengeleri bozamayız aman şöyle böyle diye açıklama yapıyorlar.Vallahi şu sitedeki yalanlama işlerinden sorumlu(kesin böyle bir departman vardır o kadar çokki yalanlama) arkadaşa sesleniyorum yapma etme nolur kabak tadı verdi artık yakında salıdan sonra çarşamba gelmez diye yalanlama yapıcak düzeye geldiniz.Basına bilgileri sızdıran sizsiniz yalanlamayı yapan sizsiniz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.



13 Ağustos 2010 Cuma

Geçmiş olsun Sivok


Prag'da bu gün ameliyat olmuş.2 gün yattıktan sonra taburcu olacak ve tedavi süreci orda devam edicekmiş.En kısa sürede takıma dönmen dileğiyle geçmiş olsun Sivok.

Yıldızların getirdikleri

Bu sene getirdiğimiz yıldızlar takımın dağıttığı umutlarla kombine ve forma satışları patlamış.Yıllardır taraftarın da anlatmaya çalıştığı zaten buydu.4-5 tane aha bak bu yıldız dediğiniz bizim sınırdan geçince 1 milyon euro etmeyen ama Türkiye sınırları içinde değeri 5 milyon ve üstü olan futbolcuya benzeyen büsürü adam geldi gitti.Bunlar gibi 4-5 tane alıp sezon sonunda da tazminat ödeyip göndermektense 1-2 tane eli yüzü düzgün adam alın.Şimdi Guti,Quaresma nın nası geldiği belli falan diyenler olabilir ama gelsin abi alışık değilki taraftar böyle olaylara(yaş,daha önce form düşüklüğü falan gibi olaylara şiddetle karşı çıkarım) hal böyle olunca abandık kombineye,formaya.Bu taraftar tabata,baki mercimek,delgado,schildenfeld gibi adamlardan bıktı usandı artık.Hayır bakıyoruz aldığı paralara elimizdeki yıldız geçinen adamlardan pekde fazla değil,mesela Q7 dünyaca ünlü japon asıllı brezilyalı yıldızımız tabata dan daha ucuza geldi bonservisi.Q7 ve Guti'nin ekmeğini yemeye daha sezon başında başladı yönetim forma,kombine,ürün v.s. İşi daha profesyonelleştirip dahada üstüne gidilmeli taraftar ürünlerinde olabildiğince bol çeşit ve kaliteyi bulmak lazım.Ama bakıyorumki şuan çıkan dandik ürünlere rağmen ( fb ve gs ' nin inanılmaz şekilde geresindeyiz) taraftar aşkını yinede gösteriyor.Bu kadar zormudur adam gibi ürün çıkartıp taraftarı mutlu etmek ? Gerçi Beşiktaş neyi düzgün profesyonelce yapıyor ki çok güzel sözleşme dondurmaktan başka.




Beckham'ı al başkan


Gazetelerde gün geçmiyorki bir transfer iddiası çıkmasın Beşiktaş bu adamın peşinde şu adam sona yakın yada klübe oyuncu önermeler çıkmasın.Benim önerim Beckham ı alsınlar ohhh özel dükkan açarız DB23 olur adıda burdan kore'ye falan uçak kaldırır hayranlarını inönü ye getirir izletiriz aha bak Beckham diye.Hem Amerika da mutluda değilmiş Milan'ın yaptığı gibi kiralayalım biz bunu zaten parasını L.A. Galaxy ödüyo (gerçi o bize uymaz ille biz ödiycez parayı) mis gibi oynatıp ürünlerinden de yararlanalım.Karısıda hayır konserlerine falan çıkar ne bileyim bizim ürünleri üstüne giyer falan tanıtır.Q7 nin karşı kanadına koyarız Beckham'ı dağıtır bütün savunmaları.Schuster'lede tanışıyo zaten Madrid'den.İşimize gelmezse baktıkki bizim kriterlere uymadı hemen veririz Bursa yada Es-Es e oda mı olmadı sözleşmesini dondururuz ne var bunda.Bizim yönetim bi düşünsün bunu açık mektuptur yani.

12 Ağustos 2010 Perşembe

Adebayor ?


Ntvspor'un bugünkü haberine göre Beşiktaş,Adebayor için görüşmelere başlamış.Transfermarkt taki değerine göre 23.000.000 euro gözüküyor.Tabiki bu parayı vermemiz imkansız.Kiralık olarak kadroya katmaya çalışıcaz eğer doğruysa.Birde diğer taraftan bakınca dün Serdar Adalı'nın yaptığı açıklamaya göre şuanda yabancı oyuncu almamız imkansız.Yabancı kontenjanı boşaltılmadığına göre Adebayor'da şuan için imkansız görünüyor.Hayır ntv'nin haberine bakıyorum ondada çok açıklayıcı bişey göremiyorum,kaldıki Adebayor avrupada ciddi piyasası olan bir oyuncu şu şartlar altında bize geliceğini hiç sanmıyorum.Gelirse hoş gelmiş sefa gelmiş Türkiye'nin en iyi santroforu olur o ayrı tabi.

10 Ağustos 2010 Salı

Hasret Bitiyor




2 aydır uzak kaldığımız özlediğimiz futbolumuz geri dönüyor.Yeni bir yıl yeni transferler yeni umutlarla yeni sezonu açıyoruz.Uzun zamandır hissetmediğimiz bir heycan ve umut var içimizde.Kartal'ın uçuşu İzmir'den başlayacak.Sonunda hasret bitiyor Kartal sahaya çıkıyor..

7 Ağustos 2010 Cumartesi

HJK-Helsinki üzerine

Finlandiya'nın en büyük ve en zengin klübü.22 lig şampiyonluğu,10 Finlandiya Kupası,4 te lig kupası var.

VEIKKAUSLIIGA'da Haka'yla beraber en fazla şampiyon olan takımdır.(5)


10 numaraları Juho Makela takımın hücum organizasyonlarını kuran adam.Hücuma dönük orta saha-Forvet tarzı oynamayı seviyor.Gerektiğinde sağ yada sol kanattan ceza sahasına etkili girişler yapabiliyor,hızı en büyük avantajlarından biri.Onu durdurursak büyük ölçüde hücum güçlerini engellemiş oluruz.

Dawda Bah(sağda) orta saha oyuncuları.Takımdaki 5 yabancıdan biri.Orta sahada bitmek tükenmek bilmez bir enerjiye sahip çok koşuyor çok basıyor,fakat bunun yanında çok üstün yeteneklere sahip değil.Yinede boş alan bulduğunda Makela'yla beraber boşlukları çok iyi kullanıyorlar.Makela'ya attığı ara paslara dikkat etmek lazım.
Bunun dışında pekte önemli oyunculara sahip değiller.Büyük ihtimalle İnönü'de bize karşı kapalı oyun oynayıp Bah ve Makela'nın ikili oyunlarıyla hızlı çıkıp etkili olmaya çalışacaklar.Bu yüzden hücuma gittiğimizde arkayı çok boşlamamız lazım.



Maçlarını 10.770 kişilik Finnair Stadyumunda oynuyorlar.Kendi evinde pek kapanmayı sevmeyen seyircisinin desteğiyle sert ve baskılı oyun oynamaya çalışan bir ekip görüntüsü çiziyoarlar.Finlandiya ligini ölçü kabul etmeyenler için bu sezon içerde oynadıkları Partizan maçını izlemelerini öneririm.Kısacası ciddiye alıp,rakibi küçümsemeden oynarsak bize rakip olabilecek bir takım değiller.İnönü'de bu aralar arkamıza aldığımız büyük gazla 3 farklı bir galibiyet bize hoş bir Finlandiya turunuda yanında getirecektir.

6 Ağustos 2010 Cuma

Avrupa Yürüyüşü - 2

İlk maçta taraftarın düştüğü duruma ister istemez girdiği havaya bütün dertler unutulmuş herşey mükemmelmiş gibi sanarak çıktı maça Beşiktaş.Rakibi pek ciddiye almadılar ilk maçta ve karşımızda dirençli bir takım çıktı.İlk yarı deyim yerindeyse resmen tokatladılar Beşiktaş'ı belki öylede devam ederdi fakat ilk yarı bitmeden attığımız gol değiştirdi herşeyi.Orta sahayı ellerini kollarını sallaya sallaya geçiyorlardı Schuster son dönemin yükselen yıldızı Necip'i oyuna alınca orta sahayı resmen çekip çevirdi.Burdan sonra tekrar maddelere dönelim.


-Rakip on kişi kalıncaya kadar oyuna baskı kuramadık pozisyon sıkıntısı çektik.

-Delgado hala kendini takıma verebilmiş değil formsuz olmasının yanında kafa olarakta rahat değil gibi.

+Q7 oynamaz,yatmaya geldi diye konuşanları en güzel şekilde susturmuştur.Geçen vikingur maçlarında olduğu gibi oyunun akışını bozan bireysel oyununu biraz daha törpülemiş.Kendine güveni tam kafa olarakta hazır göründü.

-Q7 güzel hareketleri yapıyor seyirciyi mutlu ediyor fakat bu hareketleri yaparken daha dikkatli olması lazım.Türkiye'deki kasaplar çok biçerler böyle olursa,kendini koruması sakınması lazım biraz daha.

+Necip kendini çok geliştirmiş.Takımdaki kariyerli ve işini bilen adamlardan bişeyler öğrendiği kendini geliştirmek için çabaladığı belli.Alt yapıdan gelen tam bir Beşiktaş'ın çocuğu.Umarım Beşiktaş'ın bazı çocuklarının başına gelen gelmez kendini geliştirmeye devam eder ve uzun yıllar izleriz onu.

+Bobo kanatlardan daha çok yardım aldığında yanlız kalmadığında etkili olabildiğini gösterdi.Top kapma arzusu gol arzusu övgüye değer,yaptırdığı kırmızı kartlada maçın seyrini değiştirdi.

+Tabata son bölümde oyuna girmesine rakibin 9 kişi kalmasına rağmen yine etkili olmadı yer kaplamaktan öte gidemedi.

+Erhan Güven daha az ileri çıktı ki bence bu lehine oldu gözünü kapatıp daha taşa ortaladığı toplara çok çalışması lazım.

+Hakan Arıkan performansı zirve yapmış durumda ayakları yere sağlam basıyor.Belkide daha önce hakettiği (fakat liverpool faciasından sonra olmayan) kaleyi devralmasının zamanı geldi.


Beşiktaş fena oynamasada rakip 10 kişi kalana kadar rakibin üzerine gidip boğamadı.Düşündüğümüz beklediğimiz görüntüsünden uzaktı.Fakat daha sezonun başı herkes yavaş yavaş ısındığını düşünerek yola devam Beşiktaş diyorum.


5 Ağustos 2010 Perşembe

Sivok out Ferrari in


Takımdaki yeri en sağlam olan yabancılarımızdandı antremanda 6 ay sakatlanmış.Tahmin etmediğimiz ve düşünmediğimiz bir şekilde yabancı kontenjanı bir kişi eksildi.Böylelikle Ferrari'ninde,Zapo'nun da bu yıl Beşiktaş forması giyeceğini söyleyebiliriz.Heralde sakatlığına tek sevinen isim Ferrari olmuştur.Umarım Sivok en geç sezon ortası takıma sakatlanmadan önceki haline yakın bir performansla katılır da Delgado gibi sersefil olmaz.

2 Ağustos 2010 Pazartesi

Guti oynar(mı) ?



Bu aralar bu soru gündemden düşmek bilmiyor.Hemen her yerde Beşiktaş'ın transfer muhabbetlerinin yapıldığı durumlarda Guti'nin yaşından dem vuruluyor.34 yaşına gelmiş adam oynamaz,gece hayatıda var ohoo Beşiktaş yanlış yaptı geyikleri ortalarda geziyor.Şimdi şöyle bir bakalım geçen sezon Real Madrid'te (evet REAL MADRİD) 26 maçta forma giymiş.Real Madrid'in geçen sezon 40 küsür maç yaptığını düşünürsek ayrıca mevkiisinde Xabi Alonso,Kaka,C.Ronaldo,Van der vaart gibi adamlar olduğunu unutmadan onları kesip 26 maçta forma giymiş ! Daha öncelere gidelim kim vardı aynı mevkide ? Zinedine Zidan,David Beckham şimdilik ilk akla gelen onlar onlarıda kesip yada onlarla aynı anda oynayabilmiş.Bu adam Guti deyince hepimizin aklına Real Madrid'i getirmiyormu ? Fenerbahçe R.Carlos diye ortalığı yıkarken(Bazıları gibi hazımsızlık sanılmasın Carlos'u Türkiye'de izlemek keyifti) bu adam Madrid'in kaptanlığını yapmış vedası için kazanılan kupalar getirilmiş ve adına dostluk maçı düzenlenip dünyaca ünlü yıldızlar davet edilmişmi? e oda yapılmış.Buraya kadar İspanya kariyeri müthiş şimdi Türkiye'ye dönüp bakalım.


Türkiye

Beşiktaş'ın son zamanlarda orta sahasını emanet ettiği adamlara bir bakalım.Delgado,Tabata,Tello,Yusuf.

Delgado:Basel'den 5 milyon euro ya alınmıştı.4 yıldır bizde yıllık 2.2 milyon euro alıyor.Ne yapar toplamda ? Bonservis,aldığı ücret + ekstralar = en az 15 milyon euro peki ne yapmış ? Her sezon yatarak geçirmiş,maç seçmiş,her yıl 4-5 güzel gol atıp asist yapmış birde saçlarını uzatmış bizde bunu adam sanıp sevmişiz.(evet ben dahil)

Tabata:Akıllara zarar bir bonservisle 8 milyon euro ya alındı.Yıllık ücreti 1.5 milyon euro.Onunda şu ana kadar maliyeti en az 11 milyon euro.Ne yapmış? Gaziantep 'teki performansını gösteren videolara bakıp şunun 4 te 3 ünü oynasa yeter dedirtmiş bunun dışında bişey yok.

Tello:Yıllık ücreti 900 bin euro.4.yılına girecekken gönderildi.Bonservis ödenmemişti.Onunda şuan a kadarki minimum aldığı para 5 milyon euro.Geçen yıllarda Avrupa maçlarında Marsilya ve ManUtd ye attığı goller yaşattığı sevinçlerle hatırlıyorum.Yinede takımdan gönderilecekler listesinde son sıralardaydı ama ilk giden oldu.

Yusuf:1.5 milyon euro ya alınmıştı.Yıllık 350 bin euro alıyormuş.Toplamda 2.2 milyon euro yapar ekstralarıda dahil etsek en az 3 milyon euro.Ne yapmış ?Geldiği günden beri yürüyecek hali yok. Galatasaray'ı İnönü'de yendiğimiz iyi oynamış,birde Türkiye Kupası finalinde Fener'i 4-2 dağıttığımız maçta iyiydi bunun dışında en azından kendi adıma takıma pek yararı olduğu düşünmüyorum.


Peki bu saydığım oyuncuların avrupadaki herhangi bir tanınmışlıkları varmı?,yurt dışından herhangi bir adam bizim avrupada maçımıza denk gelse(ispanyol,ingiliz,japon v.s.)eğer futbola özel bir ilgisi yoksa oturup izlermi ? hiç sanmıyorum.Hem avrupada adı sanı duyulmamış adamlar,hem astronomik ücretler alıyorlar,hemde hiç bişey yapmadan yatıyorlar ve biz bu takımda Guti iş yaparmı diye tartışıyoruz.


Şimdi son söz konuyu çok dağıttım toplayalım.

Peki Guti ? Yıllık 2.7 milyon euro alıcak 2 yıldan 5.4 milyon euro ekstralar da dahil 6 milyon yapar en fazla.Ömrünü Real Madrid e vermiş bütün dünyaca tanınan Beşiktaş'ın avrupadaki forsunu arttıran ve idda ediyorum ne kadar kötü oynarsa oynasın en azından yukarıdaki saydığımız adamların gösterdiği performansın üstünde bir performans göstereceğine eminim.Sahadaki varlığı,rakibin çekinmesini sağlaması,yada en kötü ihtimal herhangi yabancı bir ülkede Guti sayesinde bir kişi daha fazla bile Beşiktaş'ı izlettirmesi,ileride bize bir zamanlar Madrid kaptanı Beşiktaş'a geldi dedirtmesi bile yeter.Guti bu takımda aldığı parayı sonuna kadar hak eder,hatta üstüne koyar.Zidan,Beckham,Kaka,Ronaldo,Diarra,Van der Vaart gibi adamlarla oynamış ama Delgado,Tabata,Yusuf gibi adamların olduğu yerde oynamayacak,yada sıyrılamayacak düşünmek bile çok mantıklı evet.