29 Temmuz 2011 Cuma

Döndüm

Bloga verdiğim 9 günlük ara (15 gün sürdü ) bugün bitmiş bulunuyor.Yazılara kaldığım yerden devam edeceğim.

14 Temmuz 2011 Perşembe

9 Günlük Mola




Sevgili Gololurr okurları,bloga 9 günlük bir mola veriyorum.Yaz başlayalı uzun zaman oldu ama tatile çıkma zamanım şimdi geldi.Tatilde yurtdışında olacağım için internete girme imkanım olurmu,olmazmı bilemediğimden işimi sağlama almak için molayı almaya karar verdim.Yinede internete girme imkanım olursa herşeyi blog üzerinden paylaşacağım.

9 günlük periyotta sırasıyla Sırbistan,Bosna-Hersek,Hırvatistan,Arnavutluk,Kosova ve Makedonya'da olacağım.Gidiş amacım futbol olmasada futbola dair birşeyler bulmak tecrübe etmek istiyorum.Buralarda gördüklerimi paylaşmaya,fotoğraflamaya ve izlenimlerimi aktarmaya çalışacağım.

10 Temmuz 2011 Pazar

Etme Bulma Dünyası



Fenerbahçe Spor Klubü başkanı Aziz Yıldırım bu akşam çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.1 haftadır yaşadığımız süreç,içinde bulunduğumuz futbol dünyasının aslında bir yalandan ibaret olduğunu öğrenmemiz,sömürülen duygularımız,inandığımız şeylerin aslında kurmaca olduğunun ortaya çıkması..Neden yapıldı herşey ? Şampiyonluk içinmi ? , Ego tatmini içinmi ? , taraftar susturmak içinmi ? 3.şampiyonluğu son anda kaçırmamak içinmi ?

Bu kadar soru içinde en önemlisi değdimi ? Kimse kusura bakmasın ama ne Aziz Yıldırım için, ne Fenerbahçe için zerre kadar üzülmüyorum.İster düşürülsün ister kapatılsın umrumda olmaz.Fakat benim takıldığım nokta başka.

Soruşturma hakkında öğrenebildiğimiz kadarıyla polisin ismi geçen şahıslar hakkında aylar süren teknik ve bizzat takibi var.Elde ses kayıtları,görüntüler olduğu medyaya bile yansıdı.Ortaya atılan iddaalar bu kadar güçlü ve belgelere dayanıyor olmasa Türkiye'nin sayılı adamlarını,en önemlisi Aziz Yıldırım gibi birini içeri tıkmak kolay olurmuydu bir düşünmek lazım.

Benim takıldığım nokta Fenerbahçe taraftarının bu olaylar karşında sergilediği tutum aslında.Soruşturma bitmeden,zanlılar yargılanmadan karar verip saçma hareketler içinde bulunmaları aslında.Yargılanıp şike ve yasadışı örgüt kurmak suçuyla tutuklanan bir adamı hala savunabiliyor olmalarını aklım almıyor.Paraları sömürülen,zamanları sömürülen,en önemlisi en saf duyguları üzüntü ve sevinçleri sömürülen onlar değillermiş gibi bu işe en çok çanak tutan yine onlar.

Suçu varsa cezasını çeksin diyemedikten sonra,ortada fol yok yumurta yokken yürüyüşler düzenleyip işini yapmaya çalışan basın mensuplarına saldırılıyorsa,sonucu belli olan bir heyecanı yaşayıp sevindiği,üzüldüğü ortamın tamamen kurmaca olduğunu öğrendiği halde olaylara tepki göstermiyorsa o zaman bütün bu başlarına gelenleri hak etmişlerdir.Doğru ve yanlışı ayırt etmekten acizler olduğu sürece bu işler her zaman olacak.Aziz Yıldırım'a en büyük ceza içeri göndermek değil taraftarının ona gerekli cevabı vermesi olurdu fakat nerede o bilinç.

Utanmadan,sıkılmadan 104 yıllık klüplerini ikinci ligde izlerler artık.Hemde ait olmadığı bir yerde neden olduğunu bile bile..Çok yazık..

7 Temmuz 2011 Perşembe

Rakipler Belli Oldu




Barcelona'da bugün yapılan Euroleague ve Uleb kuralarından sonra takımlarımızın da içinde bulunduğu organizasyonların eşleşmeleri belli oldu.

Galatasaray ve Banvit'in avrupa ligine katılabilmeleri için önlerinde geçmeleri gereken ön eleme turları var.Bu eleme turlarının ilkinde Galatasaray-Paok,Banvit-Cez Nymburk maçlarını izleyeceğiz.Diğer yandan Euroleague'te normal sezonda oynanacak maçlarda oluşan gruplar şöyle:

A grubu:Olympiakos,Caja Laboral,Fenerbahçe,Bilbao Basket,Cantu,Nancy

B grubu:Panathinaikos,Cska Moskova,Malaga,Zalgris Kaunas,Brose Basket,KK Zagreb

C grubu:Real Madrid,Maccabi Tel Aviv,Partizan,EFES PİLSEN,A.J. Milano,Elema A

D grubu:Barcelona,Siena,U.Kazan,Prokom,Union Olimpija,Eleme B



Bizi ilgilendiren başka kura çekimleri daha vardı bugün.Uleb kupasında ülkemizi temsil eden iki takım KARŞIYAKA ve BEŞİKTAŞ'ın rakipleride belli oldu.


BEŞİKTAŞ-Dexia Mons Hainaut(Belçika)

KARŞIYAKA-Le Mans Sarthe(Fransa)


İlk maçlar 27 eylül ikinci maçlar 4 ekim tarihinde oynanacak.İki takımımızda tek eleme turunu geçmeleri halinde gruplara katılacaklar.

Kuranın değerlendirmesi;


EFES PİLSEN:

Geride bıraktığımız sezondaFinal Four oynamış iki takımın bulunduğu C grubunda mücadele edecekler.Real Madrid ve Maccabi Tel Aviv geçen yıl final four oynarak zaten güçlerini göstermişleri.Bu iki takımı bir kenara bırakırsak yine geçen yıl Efes'le aynı gruplarda mücadele eden Partizan ve A.J. Milano'nun tekrar karşımıza çıktığını görüyoruz.

A.J.Milano'yu evimizde,Partizan'ı deplasmanda yenme başarısı göstermiştik.Final Four oynayan Real Madrid'i ise evimizde yenmiş dışarıda inanılmaz saçmalıklarla boyun eğmiştik.Eleme A grubundan gelecek takımın Galatasaray olma ihtimali yüksek.Galatasaray'ın Eleme A'dan çıkıp gruba katıldığını düşünürsek Efes Pilsen'e çok yabancı olan takımlar yok.Maccabi haricinde diğer takımlarla zaten oynamış birbirimizi sınamıştık.Gs ile zaten tanınmayacak bir durumumuz yok.İçinde bulunduğumuz gruba göre Efes'in gruptan çıkacağını düşünüyorum.

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Temiz Kramponlar




Bugün odamda temizlik çalışmalarını sürdürürken ayrıca uzun zamandır oluşan dağınıklığı topladım.İlk sayısından beri takip ettiğim ve sevdiğim Ntv Tarih dergilerimi bir araya getirirken
birinin arasından yukarıda gördüğünüz fotoğraf düştü.Aslında yukarıda görülen fotoğraf derginin vermiş olduğu abonelik kağıdının diğer tarafına bastığı bir fotoğraf.

Tarihine gelince..15 Haziran 1941'de Fenerbahçe Stadında oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçında oyuncular sahaya çıkarken yakalanan güzel bir kare.Futbolun temiz ve güzel tarafını yansıtıyor bence.Oyuncuların sahaya çıkarken yaşadıkları heyecan,üzerlerinde forma bile denemeyecek kıyafetleri,zeminin patates tarlası oluşu,tribünlerin karışıklığı ve küçüklüğü sadece ve sadece futbol sevgisiyle bir arada olan onca insan.

Futbolumuzun şike soruşturmalarıyla çalkalandığı şu dönemde keşke yukarıdaki fotoğraf gibi futbolun ruhunda ki saflığı koruyabilseydik.Keşke güzel oyundan bizi soğutanlar,çirkinleştirenler,oyunu kendi emellerine alet edenler hiç bu işe girmeseydi.Futbolumuzun,keyfimizin içine edenlerin hak ettiği cezayı almasını umut ediyorum.

2 Temmuz 2011 Cumartesi

Tabata'dan Kurtulduk




''Profesyonel futbolcularımızdan Rodrigo Tabata'nın Katar futbol takımlarından Al-Rayyan Sports Club'a transferi konusunda sözleşme imzalanmış olup; sözleşme şartlarına istinaden Al-Rayyan kulübü Şirketimize 1.150.000.Euro sözleşme fesih bedelinin yanısıra, takımın sportif performansına göre 350.000.Euro'ya kadar ek ödeme yapacaktır."



Klubümüzden yapılan yukarıda alıntı yaptığım açıklamayla resmi olarak Tabata'dan kurtulduğumuz müjdeleniyor.Verilen 8 milyon € bonservis ücretiyle doğru orantılı olarak oluşan performans beklentisinin 10 da 1 ni bile veremeden kapının önüne kondu.Ödediğimiz bonservis ücretinin yarısını alt yapı yapılanmasına harcasak Beşiktaş'ın geleceği kurtulurdu.


Alındığı dönemde 10.5 numara olarak reklamı yapılıp,verilen bonservis ücretiyle iyice şişen balonumuzun ayrılmasına çok sevindim.Takımın sırtındaki kamburlar tek tek temizlenmeye başladı.Saçmalıklara alıştığımızdan olsa gerek doğru hamlelere şaşırıyor olması gerekenden daha fazla seviniyoruz.