29 Mayıs 2012 Salı

Emre Sonunda Gitti




 Fenerbahçe'ye geldiğinden beri tüm rakip taraftarları yaptıklarıyla çıldırtan; yaşına,futbol kariyerine yakışmayan yaptığı hareketlerle bizi futboldan soğutan Emre Belözoğlu sonunda transfer oldu.

 Son zamanlarda hakkında çıkan A.Madrid transferi resmiyete dökülmüş ve seneye A.Madrid forması giyecek.

 Tüm futbolseverlere kurtulduğumuz için geçmiş olsun deyip,İspanyollara da sabır dileyelim.

26 Mayıs 2012 Cumartesi

Yok Artık Fanatik !



 Ronaldinho'yu 5 senedir Fenerbahçe'ye transfer eden,dünyaca ünlü yıldızları transfer döneminde 3 büyük kulüple anlaştığını iddia eden güzide spor gazetemeiz FANATİK yine yaptı yapacağını.

 Son günlerde kolpa medyamız tarafından A.Madrid'e gideceği söylenen Emre haberlerinde bir adım öne geçmek için kendini dağıtmış Fanatik.A.Madrid'in efsane başkanlarından Vicente Calderon'un (evet yanlış okumadınız) transfere onay verdiğini yazmış !

 Transfer dönemlerinde kolpanın,masa başı haberlerin her türlüsüne rastlamıştık ama bu kolpanın doruk noktasıdır.Spor gazeteciliğimizin araştırmadan ne kadar uzak sırf haber yapmış olmak için yapıldığının bir kanıtıdır.


Önemli Not:  Emre'nin transferine onay verdiği iddia edilen Vicente Calderon 1987'de vefat etti.



22 Mayıs 2012 Salı

Lazio Kartalı



 Bizim gibi simgesi kartal olan Lazio'nun meşhur kartalı.Bazı önemli maçlardan önce stadyumda salınıp,tribünlerin üstünde  arz-ı endam ediyor.Lazio taraftarları onun uçtuğu maçlardan ayrı keyif alıyorlar.

 Bizde keşke değerlerimizi bu şekilde kullanabilsek.Taraftarımızın İnönü'de yarattığı büyülü atmosferin üzerinde süzülen bir kartal çok yakışırdı.

21 Mayıs 2012 Pazartesi

3 Direk Yeter




 Futbol oynamak için bütün ekipmanlar tamam.3 direk ve bir top hepsi o kadar.Hemen her yerde oynanabilir.

 İlk fotoğraf Şili Atacama Çölünden,ikinci fotoğraf yine Şili Atacama Çölü'nün yakınında ki San Pedro'dan,son fotoğraf ise Meksika'dan.

20 Mayıs 2012 Pazar

Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu


 Beşiktaş'ta kıyım devam ediyor.Yönetimler değişiyor,isimler değişiyor ama aynı tas aynı hamam işler devam ediyor.Eskilerin sevdiğim bir lafı vardır alışmış kudurmuştan beterdir diye işte o söz Beşiktaş'a tam oturuyor.

 Yıldırım Demirören yönetimi gitti yerine yeni yönetimimiz geldi ve geldiklerinden beri yaptıkları en önemli icraat 2 hocayı harcamaları oldu.Daha önce pazartesi günü Tayfur Havutçu ve başkanın ortak bir basın toplantısı düzenleyecekleri bildirilmişti fakat Tayfur Hoca kameralar önünde oyuncak edilmek istememiş olacak ki buna gerek duymadan açıklamanın yapılmasını isteyerek sağlam bir duruş sergilemiş.

 Ayrılık basın toplatıları her zaman samimiyetsiz olmuştur zaten.Tabiri caizse kovulan adama methiyeler düzmeler,her zaman bizim çocuğumuzdur,kapımız açıktır tarzı samimiyetten uzak kör ölür bağdem gözlü olur mantığıyla kurgulanmış tiyatrolardır.Eğer olsaydı pazartesi günü olacak toplantıda yine aynı durum yaşanacaktı.Toplantının iptal edilmesini isteyen Tayfur Hoca'yı kutluyorum.

 Diğer yandan yönetimimiz ise bir yandan Beşiktaş'ı girmiş olduğu borçlardan,belalardan kurtarmaya çalışırken diğer yandan saçmalamaya devam ediyor.Önümüzdeki yıl çok büyük ihtimalle takımımızda mevcut olan yıldız diye tabir ettiğimiz çoğu oyuncumuz olmayacak.İsim olarak nispeten daha düşük isimlerle yola devam edilecek.Kısacası Beşiktaş küçülecek.

 Beşiktaş küçülürken,küçülen takımın başında bulunması en doğal olan isim de Tayfur Havutçu olurdu.Yabancı hocalara göre yerli oyuncularla kuracağı diyaloglarla,kurulacağı lanse edilen genç takıma futbolculuk tecrübelerini aktararak iyi bir lider olabilirdi.Hem kendiside hocalık kariyerinin başındayken büyük beklentiler içinde olmayan camiayı çok da üzmeden işler devam edebilirdi.Fakat Beşiktaş yönetimi kolayı tercih edip anlam veremediğim bir şekilde yolları ayırdı.

 Madem içinde bulunduğumuz bu günlere gelecektik neden taraftarın sevgilisi olmuş,takımla uyum sağlamış güzel insan Carvalhal'de gönderildi ? Kısa dönemde iyi işler yapan ve bu işleri uzun vadeye yayabilme potansiyeli olan herşeyden önce 'özel' biriydi.

 Tayfur Havutçu'nun aklanıp takıma dönmesi ve takımın birkaç maç kötü gidişinden sonra oda gönderilip yerine Tayfur Hoca gelmişti.Şimdi insanın aklına iki soru geliyor;

 1- Uğruna Carvalhal'in harcandığı Tayfur Havutçu'ya verilen süre sadece 6 maçlık süper final miydi ?

 2-Tayfur Havutçu'ya verilen süre 6 maç ise,sadece 6 maç için Carvalhal'i göndermeye değermiydi ?


 Bu sorulara yanıt alabilmek sanırım hiç mümkün olmayacak.Beşiktaş'ta böyle saçmalıklar olmaya devam edecek ve en garibi biz bu olayları izlerken hiç şaşırmayacağız.

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Okunup Üflenen Turnuva


 Euro 2012 'de kullanılacak olan Varşova'da ki stad açılışında Polonyalı yetkililer ilginç bir olaya imzalarını atmışlar.Stadın iyi şans getirmesi,talihsizlikler yaşanmaması ve güzel bir turnuva olması için 3 dinden yetkilileri getirip bir güzel okuyup üfletmişler stadı.Okuyup üfleme bittikten sonra İmam,Rahip ve Haham dayanamamış olacaklar ki topun başına geçmeyide ihmal etmemişler.

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Köy Ekmeği Kokulu Futbol


 Takımını izleyebilmek için 35-40 tl'den başlayan fiyatlarla stada girip,aldığı ucuz biletle stadın en tepesinden izleyen bizlerde taraftarız,fotoğrafta ki oyuncu korner atarken,arka direğe kes diyebilecek kadar yakın olan dayıda taraftar.

 Unutmadan fotoğraf Belçika'dan.

12 Mayıs 2012 Cumartesi

Galatasaray Hatırası



 2011-2012 sezonu şampiyonu Galatasaray'lı oyuncuların Şükrü Saraçoğlu Stadı soyunma odasına kendilerinden bıraktıkları iz.Esprili ve çok hoş bir anı olmuş.


Karşıyaka'da Şampiyonluk Kutlaması Yasak


 6 haftalık Süper Final'in düğümünün çözüleceği gün sonunda geldi çattı.Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarı maça odaklanmış durumda.İki tarafta akşam şampiyon olduktan sonra yapacağı kutlamalara hazırlanıyor kuşkusuz.Fenerbahçe taraftarıda Galatasaray taraftarıda bugün formalar ve bayraklarla sokaklardaydı.

 Herkesin aklının bir köşesinde saat 21.00'dan sonra yaşayacağı sevinç ve yapacağı kutlama var.Fenerbahçe Bağdat Caddesini Galatasaray'da Florya tarafını inletir.

 İstanbul'da ki taraftarlar için kutlamada herhangi bir sorun yok fakat İzmir'den daha önce görmediğimiz bir karar geldi.

 100.yılını yaşayan Karşıyaka'nın yaklaşık 20 dakika sonra çıkacağı ligde kalma maçında olurda yenilip düşerse süperlig şampiyonu takımın taraftarları Karşıyaka'da şampiyonluk kutlayamayacak.Yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum.Olurda 100.yılında böyle bir üzüntü yaşarsa Karşıyaka bir yanda şampiyonluk kutlayan taraftarlarla karşılaşmaları hoş olmaz.

 İzmir İl Güvenlik Kurulu'nun yaptığı açıklama şöyle ;

"Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonucunda Spor Toto Süper Lig şampiyonunun belirleneceği ve Karşıyaka ilçesinde şampiyon kulüp taraftarlarınca birtakım kutlamalar yapılacağı düşünülmektedir. Kutlamalar yapılması Karşıyaka Spor Kulübü taraftarlarınca tahrik edici davranış kabul edilerek, istenmeyen olayların yaşanılacağı düşünüldüğünden, Karşıyaka ilçesinde konvoy yapılmasına ve kutlamalara izin verilmemesine, kutlamanın bu ilçe sınırları dışında yapılması yönünde gerekli tedbirlerin alınmasına,Müsabaka sonrası taraftarların dağılım güzergahlarında, Karşıyaka ilçesinde ve Karşıyaka Spor Kulübü tesislerinde üst düzeyde tedbirler alınmasına, Diğer takım taraftarlarının Karşıyaka Spor Kulübünün olumsuz durumunu kutlamak amacıyla kalabalık ve konvoy oluşturmalarına izin verilmemesine, Karşıyaka taraftarlarının müsabakaya yoğun ilgi göstereceğinden, seyircinin can güvenliğini tehdit eden izdihamlara neden olmaması için kapalı tribün bilet satışının 2 bin 200 kişi ile sınırlandırılmasına, Tedbirlere aykırı hareket eden kişiler hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde işlem yapılmasına karar verilmiştir."

8 Mayıs 2012 Salı

Zlatan İs King



 Fotoğraf Malmö'den.Sokak sanatçıları çok sağlam çalışmış.Keşke bizde de sadece graffiti yapmak yada yazıyla sınırlı kalmak yerine böyle çalışmalar yapan birileri olsa.

4 Mayıs 2012 Cuma

3 Boyutlu Forma



Futbol endüstrisi durmuyor gelişmeye devam ediyor.Bu sporu takip eden sayısı arttıkça o takip edenlerin cebindeki parayı çıkarmak için uzmanlarda çalışmaya devam ediyor.Taraftarın aklını kaçırmak için türlü türlü hokkabazlıkla çeşit çeşit ürünler çıkarıyorlar bunlarında en yenisi yukarıda görülen Lyon yeni sezon forması.

 Lyon yeni sezon da alternatif forma olarak bu formayı giyecek.Formanın özelliği ise dünyanın ilk 3 boyutlu forması olması.Üzerinde bulunan ilginç çizgilere ve Lyon armasına 3 boyutlu gözlük ile bakıldığında gerçek olayı ortaya çıkıyormuş.Şuan için ne kadar fiyat biçildiği bilinmiyor ama ilginç bir fikir olmuş.

 Sahada oyuncuların üzerinde nasıl durur bilemem ama dışarıda taraftarın giymesi için çok orijinal ve şık bir fikir olmuş.

1 Mayıs 2012 Salı

Ali Cansun Röportajı


 Blogun 2.yaşı yaklaşıyor.9 gün sonra blog 2.yılını doldurmuş olacak.Bizde Gololurr blogun 2.yıl dönümü kuru kuru geçmesin birşeyler yapalım diye düşünürken aradığımızı bulduk.

 Beşiktaş'ın taraftarı ve eski oyuncusu sevgili Ali Cansun Begeçarslan'a ulaştık ve röportaj ayarladık.Herhangi bir sorun çıkmazsa haftaya salı günü kendisiyle buluşacağız.

 Blogun takipçileri,Beşiktaşlılar,Ali Cansun fanları kısaca futbol seven herkes eğer Ali Cansun'a sormamızı istediği soruları varsa bu postun yorum kısmına isimleriyle beraber yazabilirler.Şimdilik bu kadar.Devamı Ali Cansun'la buluşup röportajı hallettikten sonra..