27 Ağustos 2012 Pazartesi

Hentbol Süperlig






 Süperligimiz yine süper hakem hataları ve saçmalıklarla başladı.Yıllardan beridir alıştığımız hakemlerin Fenerbahçe'yi koruma,kollama görevlerine bu sene de Galatasaray eklendi.


 Haktan hukuktan bahsedilen,kirli oyunların aşılmaya çalışıldığı şu ortam da bile bu oyunun bizzat içindekiler bile haksız kazançlar elde etmekten korkmuyor.

 Fenerbahçe-Gaziantepspor maçından sonra Mehmet Topal elle kontrol edip attığı golle ilgili elime çarptığının farkında değildim açıklamasından sonra,dün akşam ki derbide eliyle önüne düşürdüğü topu gol yapması yetmiyormuş gibi takım arkadaşı ahlaktan nasibini almamış Burak Yılmaz'ın penaltı pozisyonuna da yüzde yüz penaltı diyebilen Umut Bulut isimli vatandaşın talihsiz açıklaması geldi.

 Milli takım düzeyinde ülkemizi temsil eden,ay yıldızlı formayı üstünde taşıyan,ülkenin sayılı yerli topçularından ikisi-üçü bile bu yanlışlara düşüp küçük kazançlar peşinde koşarken bizim gidip para uğruna ülkemize gelen yabancılardan hesap sorma hakkımız yoktur.

 Bunca yaptıkları çirkinliğe rağmen milli takım ortamında haksızlık yaptığını bile bile,takım formaları altında rakip milli takımda takım arkadaşı olan oyuncuların yüzlerine nasıl bakacaklar çok merak ediyorum.Çok farklı bir meziyet olmalı.

 Bir oyun uğruna;üstüne geçirdiği formanın yandaşlarına yaranmak,şirin görünmek,bol sıfırlı anlaşmalar yapabilmek adına kişilerin;benliklerinden,haysiyetlerinden ödün verdiklerini görmek çok acı.

19 Ağustos 2012 Pazar

Fenerbahçe Centilmenliği !


 Fenerbahçe sezona bomba gibi girdi.Geçen sezondan bıraktığımız gibi hatta çok daha önce ki sezonlarında oldukları gibi başladılar.

 Yeni bir sezona başlamışız henüz ortada ne puan için kavgalar var,ne takımlar arasında sürtüşmeler var ne de can sıkan bazı olaylar var.Futbolu özledik ağız tadıyla geçtik televizyonun başına fakat Fenerbahçe'de değişen birşey olmamış.

 Her türlü çirkeflik,hakemin üzerine oynama,en ufak kararda hakemin üstüne yürüyüp etki altına almaya çalışma her türlü şey devam ediyor.

 Yalnız Fenerbahçe geçen sezonlarda yaptıklarının da üstüne çıkarak Elazığspor maçında daha da ileri gitti.Elazığspor oyuncusu Bület Ertuğrul kendisine isabet eden toptan sonra yerde yatarken Mehmet Topuz topu dışarı atmak yerine (özellikle yerde yatan adamı gösteren Elazığ'lı oyunculara rağmen!) pozisyona devam etti ve FB golü buldu.

 Bu ligi domine eden,tarihi 100 yılı geçmiş,BÜYÜK statüsünde geçen Fenerbahçe camiasına bu hiç yakışmadı.En ufak olayda neden kimse Fener'i sevmiyor muhabbeti yapan arkadaşlar cevabı merak ediyorlarsa eğer açıp açıp o pozisyonu izlerseler cevabı kendi kendilerine bulacaklardır.

 Şike,havadan kazanılmış maçlar,çantada giden paralar ve türlü pisliklerle kirlenen Fenerbahçe adını temizlemek,doğru işler yapıp bir nebze kendisine yönelen oklardan kurtulmak için çabalamak yerine yaptıklarına yenilerini eklemeyi tercih ediyor.Gerçekten çok başka bir kafa içinde bulundukları bu durum.

 Bu sezon da kavgadan,dövüşten,birbirine laf sokma yarışlarından,kirli 3 puanlardan kurtulamayacağımız daha ilk maçtan belli oldu.Hepimize geçmiş olsun.

2 Ağustos 2012 Perşembe

Futbol Peşinde #1 Es-Es



 Bugün Eskişehirspor Avrupa arenasında çıkacağı en önemli maçlardan birine çıkacak.Şehiş r ve takım tur için umutlu heyecan üst seviyede.

 Bende yıllardır hayalini kurduğum,istediğim şehir veya ülke dışında değişik stadyumlarda takımları yerinde izlemek amacıma ulaşmak için ilk adımımı atmış bulunuyorum.Evet şuanda Eskişehirspor-Marsilya maçı için Eskişehir'e giden otobüsümün internet bağlantısı sayesinde yazıyorum bu satırları.Eskişehir'e varmama tahminime göre 3 saat kalmış durumda şehrin maç öncesi durumunu görmek,maçı yerinde izleyecek olmam beni heyecanlandırıyor.

 Otobüsün büyük bölümü boş olmasına rağmen (15 kişi var) maça giden ben dahil 3 kişi var.Formalarını giyip hazırlıklı şekilde düşmüşler yollara.Gördüğüm bu durum heyecanımın artmasına yol açıyor.Akşama maça olan ilginin yoğun olmasını beklemek sanırım yanlış olmaz.

 Maç öncesi çekebildiğim kadar fotoğraf çekip dönüş yolunda ya da en uygun zamanda blogdan paylaşmaya çalışacağım.Şimdilik benden bu  kadar devamı maç sonrasına.