15 Nisan 2011 Cuma

Beşiktaş-Gençlerbirliği aklımda kaldığı kadarıyla



Uzun zamandır bloglar kapatıldığından beri 'aklımda kaldığı kadarıyla' yazılarına ara vermiştim.Takımıda son zamanlarda dikkatli izleyemiyordum açıkçası.Bu maçla beraber dönelim aklımda kaldığı kadarıyla yazılarına istedim.



-Herşeyden önce takım ilk yarıda bu sezon çok az gösterdiği istek,mücadele ve hırsı sahada gösterdi.

-Quaresma'sız,Guti'siz de takımın oynamayı öğrenmesi,onlarsız da hücum taktikleri geliştirmesi ve oyun oturtması açısından önemliydi.Nitekim ilk yarıda bu 2 yıldız oyuncumuzu pek aradığımız söylenemez.

-Simao'nun Q7'nin yokluğunda daha fazla sorumluluk alması ve İsmail'in kendini aşarak ona destek vermesiyle sol kanadımız takır takır işler haldeydi ilk yarıda.

-İlk yarıda yaptığımız baskının ve pozisyonların getirisi olarak golüde Simao'nun ayağından bulduk.İlk yarıdaki gaz ve baskının esintileri,devamı olarak 2.yarıda 2.golü atınca farkı açmamız gerekirken olanlar oldu..



-Kupa maçında Antep'i Simao'nun attığı frikik golüyle nasıl açtıysak bugün aynı şey bizim başımıza geldi.Beklenmeyen frikik golünden sonra takımın saçmalaması ve ardından yediğimiz 2.golle beraber takım iyice şuursuzlaştı.Nitekim sonradan yaptığımız baskılardan sonuç çıkmadı ve üstünede 3.golü yeme tehlikesi atlatınca beraberlik maçın hakkıydı diyebiliriz.Birazda oyuncuları yazalım;

-Bobo ; Kafası sezon sonunda bitecek olan sözleşmesinde.Basında gideceği yönünde çıkan haberlerde sanırım doğruyu yansıtıyor.Oda yavaş yavaş kafasından Beşiktaş'ı silip minimum sakatlık ve aksilikle kendini yeni takımına hazırlamaya çalışıyor gibi bir görüntüsü var.

-Simao ; Q7'nin yokluğunda takımı ileri taşıyan,ateşleyici rolünü ilk yarı ağırlıklı olmak üzere üstlendi.2.yarıda düşen takımla beraber oda ilk yarıdaki kadar etkili olamadı.

-Almeida ; Beşiktaş'a geldiğinden,sahaya ilk çıktığından beri Almeida'nın her zaman iyi niyetli olduğuna inandım.Hiçbir zaman mücadeleden kaçmıyor,oynamaya birşeyler yapmaya çalışıyor.Fakat anlatamadığım birşey eksik gibi.Takım uyumu desem geleli 10 haftadan fazla geçti,kafası transferde desem mevcut durumda R.Madrid mümkün gibi gözükmüyor,para sıkıntısı desem oda yok.Aklıma gelenler şimdilik bunlar fakat hiçbirini konduramadım.Fikri olan paylaşsın.Nedir bu eksiklik ?

-Nihat ; Koca sezonu hibe ettikten,bütün hayallerimizi çöpe gönderdikten sonra onuda nihayet sahada görebildik.İlk yarıda oldukça istekliydi.Vuruşları,çabası sanki oyunu özlemiş gibiydi golde atsa çok güzel olurdu fakat şimdimi aklına geldi be Nihat'ım ?

-Toraman ; Bugün Almeida'dan çok daha fazla gol pozisyonuna girdi ve golünüde attı ama asıl olması gerek yeri savunmayı boş bırakınca Pektemek affetmedi.Hücuma verdiği katkı gol çabası tabiki güzel fakat asıl olması gereken yeri boşlayınca olmuyor hocam.

-Tayfur Havutçu ; Hocamız duruş olarak,davranış olarak Beşiktaş'a gerçekten yakışıyor.İçimizden gelmesi ve efsane 100.yıl kadrosunun kaptanı olmasınında verdiği karizmayla o kulübeye çok yakışıyor.Belki ortam daha rahat,takım bu kadar yatırımdan sonra bu halde olmasaydı kafasındakileri sahaya daha iyi yansıtabilirdi.Tüm sezonun saçmalıklarını son birkaç haftada teselli etmek isteyen iyi niyetli biri sadece.

-Ernst ; Yazmaya gerek bile yok.Her zamanki gibi çabalayan,çalışan Alman panzerimiz yine aynıydı.






Uzun zamandan sonra yazdığım maç yazısı beğenilmeyecek olabilir.Ara vermiş olmamdan dolayı hamlamış olmama yorulsun bu.Tekrardan ısınıp daha iyi şeyler yazmaya çalışacağım.Her zaman heryerde en büyük Kartal..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder