14 Mart 2012 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi ve 7 Gol




Futbolun en üst düzey arenası olan Şampiyonlar Ligi'nde son dönemlerde ilginç skorlar ortaya çıkmaya devam ediyor.Geçtiğimiz günlerde Barcelona'nın B.Leverkusen'e 7 atmasından sonra dünde Bayern Münih,Basel'e 7 attı.

Şampiyonlar Ligi yavaş yavaş belli başlı takımların oyun alanına dönüşüyor gibi geliyor bana.Sayılı 3-4 klübün akıttığı onca para,getirdiği yıldız oyuncular takımları inanılmaz güçlendiriyor.Büyük takımların yanında en üstün bir alt kademesi diyebileceğimiz ekipler bile süper güçlere kafa tutamıyor.Artık önceden görebildiğimiz kadar sürpriz görülmüyor.Takımlar arasında bulunan fark dağlar kadar büyüdü.Hep görmeye alıştığımız takımlar,hep bildiğimiz isimler.Kısacası Şampiyonlar Ligi'de sıradanlaşmaya başladı.İzlediğimiz maçların kalitesi,heyecanına diyecek yok fakat dediğim gibi hep alıştığımız takımlar olması can sıkmaya başladı.

Diğer yandan bir Beşiktaş'lı olarak bu farklı maçları takip etmeye çalışıyorum.İki maçtır hedefe ulaşamadık.Hem Barcelona hem Bayern 7'de kaldılar bir türlü o bizi mutluluğa ulaştıracak 8'inci gol gelmedi.Hala en tepede yediğimiz 8 gol ile duruyoruz.

1 yorum:

  1. bu gollü maçların sebeplerinden birinin uefanın 2-3 senedir uyguladığı ülke şampiyonlarına şampiyonlar ligine girişi kolaylaştırma uygulaması. buna göre, eskiden şampiyonlar ligini hayal edemeyecek takımlar (leverkusen ve basel buna örnek değil) şamp. ligine girmeye başladı. bazıları acayip sükse yaptı, bazıları da çok farklı mağlubiyetler alıyor.

    YanıtlaSil