28 Aralık 2012 Cuma

Federasyon = Fenerasyon


 Bir ülkenin futbolunun en üst noktası olan bir federasyon düşünün;

 Verdiği kararlardan dönen,neyi neden yaptığını bilmeyen,taraftarı bu spordan uzaklaştırmak için elinden geleni yapan,somut adımlar atamayan,ADAM KAYIRAN ve en önemlisi KENDİ HAKEMİNİ KORUMAKTAN ACİZ olup belli isimlerin elinde oyuncak olsun.

 Evet herkesin tahmin ettiği gibi bahsettiğimiz TFF'den başkası değil.Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Meireles'e çıkan kırmızı kart ve ardından gelen ceza hepimizi şaşırtmıştı bir Fenerbahçe oyuncusuna nasıl böyle bir ceza geldi diye ? Açık söylemeliyim ki 2 maçla geçiştirirler diye düşünmüş ceza bu derece olunca demek ki işler adil yürümeye başladı diye umut etmiştim ki sanırım erken konuşmuşum.

 Verilen cezayla birlikte FB yönetiminin oluşturduğu kamuoyu,ortalığı yangın yerine çevirme becerisi ve fakir edebiyatı yine beklediği meyveleri verdi.Saha içinde hakeme yapmadığı terbiyesizlik ve hakaret kalmayan,hakemin otoritesini bitiren Meireles'in cezası düşürüldü.Peki buna şaşıran oldumu ? HAYIR !

 Kendi bizzat atadığı hakemin, hakemlik hayatını bu kararla birlikte bitirdi TFF.Raporda geçen tükürük ve çeşitli hakaretleri göz ardı edip cezayı düşürdüler.Bundan sonra federasyon Halis Özkahya'yı Fb maçlarına nasıl atayacak ? Bu adam sahada otoritesini nasıl sağlayacak ? Kendi hakemini yalancı çıkaran TFF bu son olaylarla birlikte artık güvenilirliğini ve şeffaflığını kaybetmiştir.

 Fakir edebiyatı yapıp,kendi söylediklerine kendileri bile inanmayan kimi kişiler ,söz konusu sarı-lacivert olunca bir beyine sahip olduğunu unutan toplulukları daha rahat yönetebilirler artık.Rant uğruna yada çeşitli çıkarlar uğruna bu derece alçalmak ve bu hale gelmek acınası.

 Uzun lafın kısası geçmiş olsun Türk futbolu ve futbolun saflığına aşık olanlar.



Ayrıca merak edenler için Halis Özkahya'nın açıklaması;

“Olaylara anlam veremiyorum. Ben durduk yere, ‘Meireles bana tükürdü’ der miyim? Çok açık bir şekilde bana tükürdü. İlk günkü görüntülerde de bu durum çok net bir şekilde belli oluyor. Görüntüler iyi izlenirse Meireles’in bana ne şekilde tükürdüğü çok açık bir şekilde anlaşılıyor. Geçen hafta sonunda ortaya çıkan görüntülerde ise bir anormallik var. Özellikle Meireles’in dudak hareketleri iyi incelensin. Dudaklar tam oturmuyor. O görüntü acaba niye bu kadar geç çıktı? Herkesin bunu araştırması gerekir. Ama son çıkan görüntüler yüreğime su serpti. Bu görüntülerde Meireles’in bana tükürdüğü çok açık bir şekilde belli oluyor.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder