10 Eylül 2011 Cumartesi

Eskişehirspor-Beşiktaş aklımda kaldığı kadarıyla (2-1)




Lig sonunda başladı.. Maçın ilk dakikalarında takımı izlerken ilk fark ettiğim şey futbolu,takımı çok özlediğim oldu.Şike,soruşturma,metris derken çok farkına varmadık belki ama benim gibi birçok kişi ilk düdükten sonra futbolu ne kadar özlediğini fark etmiştir diye düşünüyorum.

Takımı özlemiş hevesle televizyon karşısına oturmuştum ama sahadaki oyun,geçmiş yılların banttan yayını gibiydi.
Eskişehirspor evinde oynamanın verdiği etkiyle oyuna pres yaparak ve tatlı sert oyunuyla başladı.Maçın başında savunmanın göbeğinden verdiğimiz boşluk ve pozisyonlar oradan sıkıntı yaşayacağımızın ilk sinyalleriydi.

Geçen yıldan farklı olarak sahada olan Egemen ve Veli dışında 11'de tanıdığımız isimler vardı.Tanıdığımız adamlar sahadaydı fakat hiçte onları tanıdığımız şekilde değillerdi aslında.

Uzun zamandır kanatlara çalıştığımız ve genel hücum organizasyonlarımızı o bölgelerden yapacağımızı duyuyoruz ama bugün kanatlar İsmail'in ekstra ortası dışında hiç verim vermedi.Quaresma'nın formsuz ve tam anlamıyla maç havasına giremediği çok belliydi.Aldığı çoğu topu ezdi.Sürekli olarak şık ve fantastik hareketler denemesi ve bir türlü başaramamasıda onu iyice gerdi.

Hücumun en ucuna baktığımızda Almeida bu tarz oynayacaksak eğer kesinlikle bizim forvetimiz olmamalı.Bu tarz oynadığımızda onada yazık bizede yazık.Yıllardır ekmeğini taştan çıkaran,topu gelip alan,çalım atıp kendi pozisyonunu üreten bir adam bulamadık şu takıma.

Savunmada Sivok-Egemen-Toraman üçlüsünün arasındaki uyum tam oturmuş değil.Egemen takıma ilk katıldığında transferi beğenmemiş blogada yazmıştım kesinlikle istemiyordum onu fakat bugün beğendiğimi itiraf etmeliyim.Gökhan Zan gibi adamları gördükten sonra bugün Egemen çölde vaha gibi geldi.Savunmanın ihtiyaç duyduğu koşan,savaşan,kaçmayan adam pozisyonu için birebir.

Hakem Bünyamin Gezer'in kararlarını bugün hiç beğenmedim.Bazı pozisyonlarda Eskişehir'li oyuncular Beşiktaş'lıları resmen dövdüler.Maçın başlarında göstereceği bir kartla olayların önüne geçebilirdi fakat seyirci kalmayı tercih etti.


Takımı tek tek yazmaya kalksam bu post bitmez hepsine eksik çok fazla.Birazda ilk hafta olduğundan dolayı hemen 'giydirmek' istemiyorum.Şuan için ne söylesek biraz erken.Takımın kesinlikle zamana ihtiyacı var.

Öte yandan kazanan takım Eskişehirspor'u da çok beğendiğimi belirtmeden geçmeyelim.Zaten en doğru hamleyi Bülent Uygun'u mecburende olsa yollamakla yaptılar.

Skibbe takıma bir ruh ve oyun stili aşılamaya başlamış.Yeni transflerden Dede'ye iste bugün hayran kaldım.Quaresma'ya nefes aldırmadı.Ligimizden alışık olduğumuz kazma bekler gibi en ufak harekete yatarak müdahale etmek yerine rakibi kovalayıp tam zamanında yaptığı müdahalelerle tam puan aldı.

Eskişehirspor bu oyununu sezona yayıp bir şanssızlık yaşamazsa ligi çok iyi yerlerde bitirebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder