11 Kasım 2011 Cuma

Hırvatistan Finallerde



Bugün tarih 11.11.11 Euro 2012 elemerinde kader maçımıza çıktık.Eleme grubunda gösterdiğimiz harika performans !'tan sonra euro2008 den belalımız Hırvatlar'ı konuk ettik.Konuk ettik diyorum çünkü her ev sahibinin yapması gerekeni yapıp misafirimizi hoş tutup yaptıklarını izlemekle yetinip 0-3 mağlup olduk.

Bu akşam sahada olan oyuncuların gösterdikleri isteksizliği,basiretsizliği,inançsızlığını bana kimse açıklayamaz.Kullandığım sıfatları çoğaltıp gayet güzel sıfatlar bulabilirim ama üslup olmaması gereken bir yöne doğru kayacak o yüzden burada bırakayım.Gelelim maça.

Tahmin ettiğim gibi Hiddink maçı kontrolünde tutmak isteyen,ilk yarı yemeden ikinci yarı hafif yüklenmeyle 1-0 yapıp üstüne yatma amacıyla çıktı maça.Eleme grubunda şans tanımayıp en önemli maçta göbeğe koyduğu Giray,ben orta saha değilim ! diye bağıran Sabri'yi inatla orta saha oynatıp şah olan takımımızı şahbaz yaptı.

Bismillah deyip televizyon karşısına oturur oturmaz bize gol yeme zevkini tattırdılar.Zaten futbol tarihi olarak hiçbirşeyi kolay yoldan halletmediğimiz için gol şaşırtmadı.Pozisyonları tek tek değerlendirip benim gibi bozulan sinirlerinizi daha fazla bozmak istemiyorum onun yerine sahadaki ölüleri yazmak istiyorum.

Volkan: Fenerbahçe'nin güzide kalecisi Volkan yine yaptı yapacağını.3 golün 3ünde de hatası var.İlk golde iyi yer tutup topu uzanıp almaması,ikinci golde yan topa çıkma özürünü gösterip topa çıkmaması ve 3.golde yine 2.golde yaptığı hatayı yapıp 2 metre önündeki adama rahat vuruş imkanı tanıması.Yıllardan beri hem kulüpler bazında hem milli takımda kalede çektiğimiz en büyük sıkıntı lanet yan ve duran toplar.Türk pasaportu taşıyan birtane kaleci şu yan toplara hakim değil.Topu gördükleri an kitlenip kalıyorlar.Cüssesiyle ayı boğacak güçte olan Volkan iki elini kaldırıp hava topunu alamıyor.


Gökhan Gönül: Medyamızın dünyanın en iyi sağ beklerinden gösterdiği süper yeteneğimizi bu maçta gördük.Hırvat akınlarında sünger gibi delik deşik oldu.İlk golde yaptığı inanılmaz hata,rakibin resmen onla oynaması inanılır gibi değil.Fenerbahçe'de en çok koşup mücadele eden adamlar arasında olan Gökhan sahada yoktu.

Orta sahamızı oluşturan Arda,Emre,Selçuk üçlüsünden en çok birşeyler yapmaya çalışanı Selçuk'un oyundan alınışı ve yerine kurtarıcı olarak Mehmet Topal'ın girmesinden sonra ben maçtan tamamen koptum.Mehmet Topal'ın oynadığı oyunu ve kendisini severim fakat skor olarak gitmiş ve mutlaka gol atmamız gereken bir maçta ofansif adam çıkarıp savunma ağırlıklı bir adam oyuna dahil etmenin mantığı nerede ?

Süper yetenek Arda Turan'ın egoist tavrı,Emre'nin her zaman ki agresifliğide eklenince orta saha işlemez oldu.

Forvet hattında en üzüldüğüm isim Burak Yılmaz oldu.Geniş ve açık alanda aldığı toplarda etkili olan ve savunma arasında kaybolduğunda etkisiz olan Burak'ın bütün korktuğu başına geldi.Erken gelen gollerden sonra 6-7 Hırvat savunmacının arasında kalınca Burak'la resmen oyun oynadılar.

Hiddink: Bu akşama kadar Hiddink'e her zaman saygı duydum.Ömrünü bu işe adamış ve süper kariyerli bir hocanın hemen harcanmaması gerektiğini düşünüyordum fakat bugün gördüklerime inanamadım.Erken gelen golün etkisinden kurtulamamış televizyonda izleyen seyirciden bile takıma daha az etki eden bir adam.

İlk yarıyı geride kapatıyoruz takım berbat halde ileri çıkamıyor pres yapmıyoruz.İkinci yarı değişiklik beklerken bakıyoruz sadece Gökhan Gönül çıkmış yerinde Gökhan Töre var.Defanstan yada orta sahadan eksiltip forvete bir takviye yok.

Skor oluyor 3-0.Bütün riskleri almasını arkayı tamamen boşlamasını beklerken Selçuk İnan çıkıyor yerine Mehmet Topal giriyor.Hocanın neyin peşinde olduğunu merak edip beklerken nihayet hocanında aklına geliyor ve 80 küsürde ikinci forveti almak aklına geliyor.Bu dakikayımı bekledin diye söylenirken çıkan oyuncu Burak Yılmaz !!

Yukarıdaki yaptığı sadece değişikliklere bile bakarak Hiddink'in gitmesi gerektiği ve zorla güzellik olmayacağı ortada.Kendi evinde ölüm kalım maçına çıkıp 3-0 geridesin ve bir forvet çıkarıp 80 de yeni adam sokup tek forvet devam ediyorsun pes !! Olmadı Hiddink olmadı.


Rıdvan Dilmen: Yorumcu olarak en beğendiğim insanların başında gelir fakat yaptığı yorumlara bugün kesinlikle katılmıyorum.Volkan'ın yaptığı inanılmaz hatalara tepki gösterip ıslıklayan seyirciyi yerden yere vurdu.Milli formaya saygısızlıkmış,yada Gs-Fb düşmanlığıymış olmadı hoca.Belki Volkan'la olan kişisel münasebetinden dolayı koruma içgüdüsü ile hareket etmiş olabilirsin ama bugün Volkan hepsini hak etti.

İyi işler yaptığında alkışlanıp övgü alıyorsa yanlış yaptığında eleştirilmesi kadar doğal birşey olamaz.Tribündeki taraftarı tahrik edici hareketleri ve ettiği küfürler televizyona bile yansıdı.Milli forma üzerindeyken ıslık yemek istemiyorsa üzerindeki formaya yakışan şekilde oynaması şart.



Sahada yokları oynayan Arda,Emre,Hakan Balta gibi isimler rövanşta da olmayacaklar.Arda'nın sahadaki kötü performansın üstüne deplasmana gitmemek için yaptığı topa vurma direk sarı kart istiyorum'un vücuda gelmiş haliydi.Oradaki maçta olmayışları bize çok birşey kaybettirmez.İçeride 3 yedik orada 4-5 hiç fark etmez en azından bunların yerine formayı biraz hak eden ve içinde heyecan kalmış gençleri oynatalım.


Takım olmayı başaran ve oyundan bir dakika bile kopmayan Hırvatistan'a Avrupa Şampiyonası'nda başarılar..

1 yorum:

  1. Taraflı bir yorum olmuş admin.Maçta sadece 2 oyuncunun suçumu var?(Gökhan,Volkan)Defans hattı?Arda?bilerek sarı kart görmesi?

    YanıtlaSil