22 Nisan 2012 Pazar

Tek Kale Derbi



 Küçükken top oynarken iki takım halinde oynamamıza rağmen kimi zaman tek kaleci oynar,iki takımda aynı kaleye atmaya çalışırdı başka ikinci bir kaleye ihtiyaç duymazdık.Bugün oynanan derbide de aslında aynı senaryo gerçekleşti.Oyun tek saha ve kalede oynandı.

 Normal sezonu şampiyon olarak bitirmiş Galatasaray evinde Fenerbahçe'yi yenemeyip bana göre ibrenin Fenerbahçe'ye dönmesine izin verdi.Bundan sonra psikolojik rahatlık Fenerbahçe'ye geçmiş durumda.Tüm sezon berbat oynayıp öyle veya böyle play-off a kaldıktan sonra alınan bir şans galibeyetinden sonra şampiyonluk adayı haline geldiler.

 Galatasaray özellikle ikinci yarıda Fenerbahçe kalesini resmen dövdü.20 küsür şut atarken karşılığında Fener 4 şut,Galatasaray 400 küsür pas yaparken Fenerbahçe 200 küsürlerde kaldı ve işin ilginç tarafı Fenerbahçe maçı korner bile atamadan bitirdi.

 Bugün izlediğimiz Galatasaray son yıllarda izlediğimiz en derli toplu en ne yaptığını bilen Galatasaray net.Bu yıl Fenerbahçe'yle oynadıkları 3 maçtada maçları hak eden iyi oynayan taraf onlardı.

 Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe'ye kurdukları baskı inanılmazdı.Fenerbahçe mi yoksa Çatalcaspor'la mı oynuyorlar karar vermek güçtü.Fakat şans yada başka faktörlerden dolayı bir türlü o galibiyet golü gelmedi.

 Maçtan önce yazdığım Süper Final balonunun sönmesi dileklerimde böylece tutmamış oldu ve işler başka haller aldı.Süper Final'in iki konu mankeni Beşiktaş ve Tranzonspor'un şampiyonluk adayı ikiliyle oynayacağı maçlar belirleyici olacaktır bakalım ilerleyen günlerde neler göreceğiz.

 Ayrıca;

Maçın adamı: Miroslav Stoch

Maçın en gereksiz ve saçma hareketi: Mehmet Topuz'un bitiş düdüğünden sonra Melo'ya atıfta bulunarak köpek taklidi yapması.

Maçın provakatörü: Volkan Demirel (Belindeki sakatlığı bahanesi ve maç sonu takımı orta sahaya toplayıp coşması.)

Maçın en güzel hareketi:Galatasaray taraftarının küfürsüz derbi izleyişi ve iki takım arasında gerilimden uzak sadece 'top oynanması'.


1 yorum:

  1. 'Fenerbahçe maçı korner bile atamadan bitirdi ' demişsiniz.Korner atmakla maç kazanılmıyor.Fatih hoca bulduğunuzu vurun demiş anlaşılan Batman petrolspor gibi her bulduğunu Emre Çolak gibi harcarsan böyle olur.Adamlar 2 kere geldi gol attı.Ya biz Necati nin kaçırdıkları ? Bence maçın adamı yerine Volkan yazmalıydın.Yapcak bişey yok her macımızı kazanmamız lazım.BJK TS averaj takımları oldular..

    YanıtlaSil