10 Temmuz 2011 Pazar

Etme Bulma Dünyası



Fenerbahçe Spor Klubü başkanı Aziz Yıldırım bu akşam çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.1 haftadır yaşadığımız süreç,içinde bulunduğumuz futbol dünyasının aslında bir yalandan ibaret olduğunu öğrenmemiz,sömürülen duygularımız,inandığımız şeylerin aslında kurmaca olduğunun ortaya çıkması..Neden yapıldı herşey ? Şampiyonluk içinmi ? , Ego tatmini içinmi ? , taraftar susturmak içinmi ? 3.şampiyonluğu son anda kaçırmamak içinmi ?

Bu kadar soru içinde en önemlisi değdimi ? Kimse kusura bakmasın ama ne Aziz Yıldırım için, ne Fenerbahçe için zerre kadar üzülmüyorum.İster düşürülsün ister kapatılsın umrumda olmaz.Fakat benim takıldığım nokta başka.

Soruşturma hakkında öğrenebildiğimiz kadarıyla polisin ismi geçen şahıslar hakkında aylar süren teknik ve bizzat takibi var.Elde ses kayıtları,görüntüler olduğu medyaya bile yansıdı.Ortaya atılan iddaalar bu kadar güçlü ve belgelere dayanıyor olmasa Türkiye'nin sayılı adamlarını,en önemlisi Aziz Yıldırım gibi birini içeri tıkmak kolay olurmuydu bir düşünmek lazım.

Benim takıldığım nokta Fenerbahçe taraftarının bu olaylar karşında sergilediği tutum aslında.Soruşturma bitmeden,zanlılar yargılanmadan karar verip saçma hareketler içinde bulunmaları aslında.Yargılanıp şike ve yasadışı örgüt kurmak suçuyla tutuklanan bir adamı hala savunabiliyor olmalarını aklım almıyor.Paraları sömürülen,zamanları sömürülen,en önemlisi en saf duyguları üzüntü ve sevinçleri sömürülen onlar değillermiş gibi bu işe en çok çanak tutan yine onlar.

Suçu varsa cezasını çeksin diyemedikten sonra,ortada fol yok yumurta yokken yürüyüşler düzenleyip işini yapmaya çalışan basın mensuplarına saldırılıyorsa,sonucu belli olan bir heyecanı yaşayıp sevindiği,üzüldüğü ortamın tamamen kurmaca olduğunu öğrendiği halde olaylara tepki göstermiyorsa o zaman bütün bu başlarına gelenleri hak etmişlerdir.Doğru ve yanlışı ayırt etmekten acizler olduğu sürece bu işler her zaman olacak.Aziz Yıldırım'a en büyük ceza içeri göndermek değil taraftarının ona gerekli cevabı vermesi olurdu fakat nerede o bilinç.

Utanmadan,sıkılmadan 104 yıllık klüplerini ikinci ligde izlerler artık.Hemde ait olmadığı bir yerde neden olduğunu bile bile..Çok yazık..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder