7 Temmuz 2011 Perşembe

Rakipler Belli Oldu




Barcelona'da bugün yapılan Euroleague ve Uleb kuralarından sonra takımlarımızın da içinde bulunduğu organizasyonların eşleşmeleri belli oldu.

Galatasaray ve Banvit'in avrupa ligine katılabilmeleri için önlerinde geçmeleri gereken ön eleme turları var.Bu eleme turlarının ilkinde Galatasaray-Paok,Banvit-Cez Nymburk maçlarını izleyeceğiz.Diğer yandan Euroleague'te normal sezonda oynanacak maçlarda oluşan gruplar şöyle:

A grubu:Olympiakos,Caja Laboral,Fenerbahçe,Bilbao Basket,Cantu,Nancy

B grubu:Panathinaikos,Cska Moskova,Malaga,Zalgris Kaunas,Brose Basket,KK Zagreb

C grubu:Real Madrid,Maccabi Tel Aviv,Partizan,EFES PİLSEN,A.J. Milano,Elema A

D grubu:Barcelona,Siena,U.Kazan,Prokom,Union Olimpija,Eleme B



Bizi ilgilendiren başka kura çekimleri daha vardı bugün.Uleb kupasında ülkemizi temsil eden iki takım KARŞIYAKA ve BEŞİKTAŞ'ın rakipleride belli oldu.


BEŞİKTAŞ-Dexia Mons Hainaut(Belçika)

KARŞIYAKA-Le Mans Sarthe(Fransa)


İlk maçlar 27 eylül ikinci maçlar 4 ekim tarihinde oynanacak.İki takımımızda tek eleme turunu geçmeleri halinde gruplara katılacaklar.

Kuranın değerlendirmesi;


EFES PİLSEN:

Geride bıraktığımız sezondaFinal Four oynamış iki takımın bulunduğu C grubunda mücadele edecekler.Real Madrid ve Maccabi Tel Aviv geçen yıl final four oynarak zaten güçlerini göstermişleri.Bu iki takımı bir kenara bırakırsak yine geçen yıl Efes'le aynı gruplarda mücadele eden Partizan ve A.J. Milano'nun tekrar karşımıza çıktığını görüyoruz.

A.J.Milano'yu evimizde,Partizan'ı deplasmanda yenme başarısı göstermiştik.Final Four oynayan Real Madrid'i ise evimizde yenmiş dışarıda inanılmaz saçmalıklarla boyun eğmiştik.Eleme A grubundan gelecek takımın Galatasaray olma ihtimali yüksek.Galatasaray'ın Eleme A'dan çıkıp gruba katıldığını düşünürsek Efes Pilsen'e çok yabancı olan takımlar yok.Maccabi haricinde diğer takımlarla zaten oynamış birbirimizi sınamıştık.Gs ile zaten tanınmayacak bir durumumuz yok.İçinde bulunduğumuz gruba göre Efes'in gruptan çıkacağını düşünüyorum.

1 yorum: