21 Ocak 2011 Cuma

Beşiktaş-Bucaspor aklımda kaldığı kadarıyla (5-1)




Sezonun 2.yarısını süper bir galibiyet ve güzel bir oyunla açmış bulunuyoruz.Öncelikle tüm Beşiktaş'lılara hayırlı olsun takımımızın yeni görüntüsü ve güzel galibiyetimiz.Takımı kendi adıma çok özlemişim birde açılış İnönü'de olunca tadından yenmez bir maç oldu benim için.Maçlardan sonra yazdığım aklımda kaldığı kadarıyla yazılarını son zamanlarda yazmıyordum fakat bu güzel oyunun üstüne bir-iki bişey yazmak istedim.Başlayalım öyleyse;


-Maç başlar başlamaz yaptığım baskı ve ataklar Bucaspor'u kendi yarı sahasına resmen gömdü.Takımın bu derece baskıyı kurup karşı takımı bezdirmesi uzun zamandır gördüğümüz bir durum değildi.

-Quaresma her ne kadar Portekiz'lilerin lideri olarak lanse edilsede bu takımın tek reisi Guti'dir.

-Başta Q7 olmak üzere oyuncularımızın aşırı isteği ve çabası beni çok mutlu etti umarım böyle devam ederler.Yanlız Quaresma'nın kendine biraz daha dikkat etmesi şart.Maç koptuktan sonra hala ikili mücadelelerde sert girmesi ve tekmeden kaçmaması bir taraftar olarak beni mutlu etsede sağlığını düşündüğüm için endişe ediyorum.Takım ondan çok şey bekliyor kendini bu derece oyuna vermesi çok güzel fakat oyuna maksimum katkıyı verip tabelada rahatlatıcı bir değişiklik olduktan sonra biraz daha kaçak güreşmesi şart.


-Almeida tam olarak uyum sağlayamamış gibime geldi.Takım olarak pek orta yapmaya yada direk adama orta yapmaya pek alışık olmadığımızdan olacak pek ona istediği topları atamadık.Fakat girdiği mücadelelerde rakibiyle boğuşması,sert müdahalelerde yılmaması artı özellikleri.Takıma uyumunu sağladıktan sonra daha iyi olacak.

-Hilbert'i beğenmeyenler bu maçta Hilbert'i izlemişlerdir.Takıma geldiğinden bu yana sadece görevini yapabildiği bir maç sonunda oldu.Sezonun ilk yarısında önünde oynayan adamların geri dönmemesi yada savunmaya pek destek vermemelerinden dolayı Hilbert yanlız kalıyor dolayısıyla hata yapıyordu.Bu maç öyle olmadı ileri geçmişteki gibi pek çıkmadı gerekli yerlerde gerekli bindirmeleri çok güzel yaparak takıma olumlu yönde katkı verdi.

-Simao'dan büyük beklentiler içinde olanlar arasında bende varım.Madrid'de oynadığı futbolla beklentiyi oluşturdu.İkinci maçı olmasına rağmen takıma ısınmış gördüm Simao'yu.Zamanla daha çok alışacaktır takıma ve o zaman oda daha fazla sorumluluk alıp takımı dahada ileri taşıyacaktır.

-Fernandes içinde birşeyler yazmak isterdim fakat hem oyuna sonradan girişi hemde girdiğinde bitime az bir süre kalmasından dolayı pek bir fikir oluşmadı.Söylenebilecek belkide en doğru söz şuan için tam olarak hazır olmadığı olabilir.


-Nobre belkide Beşiktaş'a geldiğinden beri kendi oyun stilini oynama şansı bulduğu tek maç olmuştur bu.Aynı Fener'deki golleri attığı sezon gibi oynayan bir Beşiktaş var sahada.Sağlı sollu ortalar ve bol karambol topları onun en sevdiği pozisyonlar.Nitekim bu gün golünüde attı.Daha önceleri beklediği toplar gelmiyor gidip kendi top almak zorunda kalıncada saçmalıyordu.Nobre'den daha fazla ve iyi katkı alacağımızı düşünüyorum bundan sonra.



Tek maçla şampiyonluk hayallerine dönüş yapacak değilim aradaki puan farkının kaç olduğununda farkındayım yanlız takım ligin 2.yarısına çok iyi başladı.Eğer böyle oynarsak avrupa kupalarına kesin katılırız.Dahada önemlisi şampiyon olamasak bile ekran başında saç baş yolacağımıza rahatça kurulur zevkle takımımızı izleriz..







*Fotoğraflar:http://www.ntvspor.net/

1 yorum:

  1. HAYDİ OLİMPİYATA!
    Trabzon'un sezonun ilk yarısında Olimpiyat Stadı'na hatırı sayılır bir taraftarla gelmesi olay olmuştu. Takımımızın bu hafta böyle bir taraftar desteğine ihtiyacı varken ve taraftar rekoru kırma şansını yakalamışken gelecek haftasonu İBB maçı için seferber olalım ve o stadı dolduralım derim.Herkes bu kampanyaya bir şekilde destek olursa onbinler olarak olimpiyata akarız bu haftasonu..

    YanıtlaSil