23 Temmuz 2010 Cuma

Avrupa Yürüyüşü-1


Vikingur-Beşiktaş

Beşiktaş'ın bu sene avrupa maçlarını avrupa yürüyüşü başlığı altında yazmaya çalışacağım.Artık yürüyüş serisi kaç olur bilemem ama umarım uzun sürer ve final bölümünde UEFA kupası Beşiktaş kaptanının elinde yükselmiş olur,böyle bir son düşünüyorum seriye.Serinin giriş bölümünüde Vikingur-Beşiktaş maçını yorumlamaya çalışarak başlamak istiyorum.

İlk maçın verdiği rahatlıkla ve isimlerinin öz güveniyle çıktı Beşiktaş sahaya.Rakibin zayıflığı ve her fırsatta Beşiktaş'a saygı duyduklarını belirtmeleri hem Beşiktaşı yüreklendirdi hemde rakibe karşı ister istemez 7-8 atalım dağıtalım bunları düşüncesini ortadan kaldırdı.Maça 3-0 verdiği avantajla çıkan Beşiktaş erken bulduğu gollerle iyice rahatlayarak piknik havasına geçti.Burdan sonra madde madde devam edelim:

+Rakibin zayıf olmasını bir yana bırakırsak her istediğinde kendine pozisyon yarattı Beşiktaş geçmiş yıllarda rakip ne kadar zayıf olursa olsun pozisyon sıkıntısı çekiyorduk.
-Her ne kadar pozisyon zenginliği yaşansada bu skora yansımadı son vuruşlarda eksikliğimiz gözden kaçmadı.
-Geçen yılı yatarak geçiren delgado ( her ne kadar sevdiğim futbolculardan olsada) bu senede bu rakibe karşı bile inanılmaz bitik görüntü sergiledi.Rakip zayıflığından o kadar belli olmasada Ligde yada avrupada gruplara kalırsak (Beşiktaş'ın olduğu yerde acaba vardır çünkü) resmen döve döve alırlar ayağından topu.Gerçi almalarına gerek yok bu takıma karşı bile bu kadar pas hatası yaptı azcık pres altında ne yapar bilemem.
-Erhan Güven iyi hoş çabalıyor istekli tamam ama gözünü kapatıp orta yapmayı bırakırsa iyi olucak.Bol bol orta çalışması yapması gerekiyor ayağı çok ayarsız yaptığı hiç bir orta(bobo nun vole vurduğu hariç) işimize yaramadı geliştirmesi gerekiyor.
-Ekrem Dağ iyi niyetli bir şeyler yapmaya çalışıyor kapasitesi belli olan bir oyuncu çok çalışması gerekiyor onunda ortaları vahim.Ama güç gerektiren deli gibi koşacak adam lazım olduğunda işimize yarar.
-Bobo yine çok etkili değildi klasik dönüp vuruşunla attı yine ama bu takıma bile baskı altına kayboldu.
+Nihat geçen sezon lig biterken iyi kapatmıştı bu sezonada iyi başladı gol stresini attı böyle giderse nihat bu sene çok gol atar.(aman nazar değmesin ! )

yazmak istediğim futbolcular bu kadardı diğerleri yapmasını gerekenleri yaptı onlara pek yorum yapmaya gerek yok diye düşünüyorum.Vikingur u zorlanmadan ve en önemlisi sakat vermeden rahat geçtik.Şimdi önümüzde Victoria plezen var onlarda bizim dişimize göre değil fakat Vikingur'a göre daha iyiler.Umarım onlarıda zorlanmadan rahat geçeriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder