12 Eylül 2010 Pazar

Tebrikler 12 Cesur Yürek !


Maçtan önce inanılmaz bir ilgi vardı milli takımın maçı için.Klasman maçları için bilet almaya gitmiş alıp otururken 4-5 kişi yanımıza gelip final maçına bilet olup olmadığını sordu olmadığını söyleyince fiyatın önemli olmadığını söylediler! TBL de basketbola bu kadar uzak olan halk başarı gelince gözünü karartmış milli takımın arkasından gitmeye hazırdı.Gün boyunca salonun çevresinde Türk bayrakları,formalar,atkılar kapış kapış gitti.Hatta salonun içinde yüksek fiyatlara satılan ürünler bile kapış kapış gitti desek yanlış olmaz.


İspanya-Arjantin maçını İspanyolların arasından izlerken maçın sonlarına doğru Türkler gelmeye başladı salona yavaş yavaş ay-yıldız dolmaya başladı etraf saat daha 4-5 arası ! Diğer Türk taraftarlarla konuşurkende maçın zor geçeceğini fakat kazanma umudunu herkesin taşıdığını gördüm.



Ve en sonunda saatlerdir beklenen turnuvanın başında rüya denilen geyikleri yapılan final gerçekti Türkiye-Amerika maçı başlıyordu.

Geçen gece Sırbistan maçında hem fiziksel hemde ruhsal olarak aşırı yorulan milli takım antreman yapan Amerika karşısında Durant'i engelleyip pota altından çalışmamız gerekiyordu.Ama Amerikan takımı inanılmaz atletik yapıda ve o kadar serilerki nefesimiz yetmedi.Ama yinede Türkiye basketbol tarihinin en büyük başarısını efsanevi bir şekilde elde etti.Geçmiş bu günde kaldı artık üzerine konuşmanın çokta anlamı yok.Artık ileriye en büyük favorilerden biri olarak gideceğimiz avrupa şampiyonasına bakmamız gerekiyor.Bize yaşattıklarınız için teşekkürler 12 Dev Adam..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder