22 Mart 2011 Salı

Bunun Birde Arenası Var


Fiba Eurochallege da bir üst tura çıkmak için St Petersburg ile karşılaşan Pınar Karşıyaka karşılaşmadan 78-73 skorla yenik ayrıldı. Tabi Karşıyaka’nın acemiliğinden, böyle maçlara alışık olmadığından bahsetmemiz gerekir. Ayrıca Eldridge ve Holston’ın kötüden de öte bir maç çıkarmış olmaları –Toplam da 1/14 saha içi isabetle oynadılar- yenilginin temel nedeniydi. Ama bu Karşıyaka için bir son değil tabiî ki. Perşembe akşamı kendi sahaların da oynayacakları maçı kazandıkları takdirde, son maçı oynamak için tekrar Rusya’ya gidecekler ve büyük ihtimalle 4’lü Finale adlarını yazdıracaklar.

Karşıyaka taraftarlarına her zaman olduğu gibi evlerinde oynayacakları bu maçta çok büyük iş düşecek. Perşembe saat 20:00 da oynanacak olan karşılaşma da eminim ki takımlarına o destekleyici gücü sağlamak için Arena da yerlerini alacaklardır.

Maça iyi başlayan ev sahibi ekip üst üste bulduğu sayılarla Kafkaf karşısında ilk çeyrek ortalarında 15-4’lük bir skor avantajı sağladı. Ama Koç Hakan Demir’in aldığı molalarla Karşıyaka 13-2’lik bir seri ile skoru eşitlese de ilk çeyreği 19-17 geri de kapattı. İkinci çeyreğe iyi başlayan temsilcimiz Stanojevic’in sayılarıyla üçüncü dakika da skoru 23-24 de getirmeyi başardı. Buna karşılık toparlanan ev sahibi ekip son iki dakika da Kotishevskiy’den bulduğu iki üçlük isabetiyle devreyi 44-35 önde kapattı.

Üçüncü çeyrekte karşılıklı basketlerle başlarken, Pınar Karşıyaka da öne çıkan isim Stanojevic olurken St. Petersburg da ise Popovic ve Domercant oldu. Domercant’in çeyrek biterken bulduğu 3’lük isabet le ev sahibi takım son çeyreğe 59-49 önde girdi. Dördünce çeyreğin son 2 dakikasına kadar bir türlü rakibine yetişemeyen Karşıyaka bu dakikalarda bir ivme kazanıp 16 sayıya kadar çıkan farkı 4 sayıya kadar indirse sahadan 5 sayı farkla 78-73 yenik ayrıldı.



fotoğraf:www.ntvspor.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder