23 Mart 2011 Çarşamba

Ufuk Sarıca Üzerine



Cumartesi akşamı alınan Mersin BB yenilgisinin hemen akabinde Koç Perasovic istifa etmiş ve yerine Ufuk Sarıca geçmişti. Hepimizin beklediği ve fazlasıyla geç alınmış olsa da hala yetersiz bir karar olduğu ortada. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Efes Pilsen de en baştan değişmesi gereken şeyler var. Hadi bu sene uğraşılan bir kapatılma-ad değiştirme davası var, sıkıcı ve herkesi rahatsız edici bir konu, onu bir tarafa aldık peki daha öncesinde ki başarısızlıkların nedeni ne? Bu kadar köklü bir kulübün bu kadar para harcayarak adam akıllı bir başarı elde edememesinin nedenini gelen-giden koçlar da arayamayız. O yüzden kulüp, kendi içinde oluşturacağı yeni bir düzenle en başından başlayarak hataları birer birer koparıp atmalı. (Bunu ayrı bir yazı konusu yapalım en iyisi çünkü bu konuya girdikçe asıl yazmak istediğimden çok uzaklaşacağım)

Ufuk Sarıca’nın takımın başına gelmesi sanırım takım olarak bu sene yaptığımız en doğru karar. Sadece bu senenin gidişatı açısından bakacak olursak böyle. Kulüpte yetişmiş, oyuncuları bilen tanıyan hani “bizim çocuğumuz” dediğimiz bir isim Ufuk Hoca. Bu nedenle yabancı birini getirmek yerine takımı ona emanet etmek şu zamanda yapılacak en mantıklı davranış. Ufuk Hoca da bugün bazı basın mensubu arkadaşlara çok güzel açıklamalar da bulunmuş.(Bu yazılara hem basketdergisi.com hem de salsabasket.com sitelerinden ulaşabilirsiniz)

Tekrar takım ruhunu oluşturabilmek, birbirine güvenebilmek, eski özlenen Efes Pilsen olabilmek için çalışmamız gerektiğinden bahsetmiş. Çokta güzel bir cümle kurmuş “Her basketbolcu takımın bir parçasıdır ve her ismin bir rolü olacak. Her oyuncudan faydalanacağız.” Umarım bunu başarır ve biz şu ölü toprağını, uğursuzluğu üzerimizden atarız.

İlk maçı bana kalırsa şansızlık olarak Telekom deplasmanı ama sonraki hafta evde Banvit maçı var, bizde hem takımımıza hem de yeni Koçumuza destek olmak için Sinan Erdem de olacağız.

Bahsetmeden de geçmeyeceğim, yaklaşık iki hafta önce Sayın Tuncay Özilhan “TAPDK’ya önerdikleri iki isimden (Efes- Efes Anadolu) birinin kabul edilmesi gerektiğini aksi takdir de takımı kapatacaklarını” dile getirmişti. Bu da işin ilginç tarafıdır ki TAPDK ilk isim önerileri verildiğinde “1 ay içinde kararımızı açıklayacağız” demişti ama hala karar verememiş durumdalar. Gören de 80 farklı isim sunduk seçim yapamadıklarını zanneder. Beyler hızlanın biraz, işimiz gücümüz var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder