30 Ocak 2012 Pazartesi

Kayserispor Futbol mu Oynadı ?


Berbat 90 dakika,berbat futbol,kaybedilen 3 puan,bozulan seri = hayattan çalınan 2 saat.

Zaman zaman Süperlig'de izlediğimiz maçlardan sonra bloga yazdığımda isyan ediyorum izlediğimiz futbol değil,bize izlettirilen zulümdür diye.Bugün de izlediğimiz 90 dakikadan keyif alan bir futbolsever olduğunu düşünemiyorum.

Digitürk'ün Anadolu maçlarını vermeye başladığından beri çoğu büyük Anadolu takımının maçlarını seyretme şansım oldu.Kayserispor takımıda bu izlediğim takımlardan biri.Ligimizde özellikle Anadolu'da top falan oynanmıyor.Ne bir taktik ne bir futbol anlayışından bahsetmek imkansız.Ceza sahasının önüne şişirilen topun düşmesiyle beraber yaşanan kör dövüşüyle sonuç almaya çalışıyorlar.

Kayserispor takımını,İstanbul'a Fenerbahçe deplasmanına geldiğinde çok dikkatli izledim.Karşısında bulabileceği en formsuz en kötü durumda Fenerbahçe'ye karşı yarı sahasını geçmeye cesaret edemediler.Fenerbahçe'nin üstlerine gelmeyi başaramadığını gördükleri halde resmen çıkamadılar.(yada çıkmadılar) Karşı atak düzenlemek,kanatlara topu göndermek,veya forvetleri topla buluşturmak bir kenara 5 pas üst üste yapamadılar bile.Zaten bu kadar korkak ve basiretsiz futboldan sonra da 4 tane yiyip güzelce Kayseri'ye döndüler.

Bugün bize karşı da ne olduğunu anlayamadan 1 dk içinde golü attılar ve o tiksinti verici futbol anlayışlarına döndüler.Kendi yarı sahasından çıkmayan,futbol adına birşey yapmayan,gelen topa vurup,rakibin hücum silahlarına faul yapmaktan ibaret bir anlayış.

Sahada olan Beşiktaş'ın da süper futbol oynadığını söylemek,rakibi dağıttığını söylemek mümkün değil fakat böyle iş olmaz.Golü yedikten sonra biraz toparlanır gibi olup kale önünde golleri harcayıp üstünede Fernandes atılınca Kayseri'nin ekmeğine bal sürdük.

Okuyanlar bana hak verirmi bilmem ama kendi evinde oynayıp,rakip 10 kişi kaldıktan sonra bile bu kadar kapanmanın mantığı nedir.Çık oyna ne varsa koy ortaya ama yok bizimkiler kale çizgisine dizilecek kolayını bulsa.

Milyon Euro'ların akıtıldığı,medyanın peşinde döndüğü bir organizasyonda böyle top oynanmaz.Kayserispor yönetimi sonrada çıkıp yok taraftar gelmiyor yok şöyledir böyledir diye demeç veriyorlar.Bu duruma bende kızıyordum ama artık Kayseri halkına destek veriyorum.Sahada yürüyen en ufak seyir zevki vermeyen adamları üstüne para verip kimse bu soğukta izlemeye falan gitmez.Az bile yapıyorlar.Biletleri 5-10 lira yaptıkları halde bomboş tribünlere oynarlar bütün sezon.

Avrupa arenasında neden başarı kazanamıyoruz,neden takımlarımız başarı kazanamıyor sorusunun tam cevabı bu maçtır.Bu soruya cevap arayan herkese bu maçın kasetini gönderip izletmek lazım.Dünya üzerinde hangi ülkede böyle bir futbol anlayışı kalmış araştırmak lazım.Belarus,Estonya,Lüksemburg gibi ülkelerin liglerinde olur ancak.

Ayrıca iddia ediyorum İngiltere 2.liginden Crystal Palace,Cardiff City,West Ham gibi takımlardan birini Kayserispor'la oynatsınlar başa baş mücadele olur hatta kazanırlar bile.İngiltere 2.liginde oynanan futbol kalitesinden bile kötüler.3 İstanbul takımını çıkaralım bu lig beş para etmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder