16 Aralık 2011 Cuma

Kötünün İyisi : Braga




Gruptaki liderlikten sonra bugünü beklemeye başlamıştık.Şampiyonlar Ligindeki yıldız kaymalarından sonra Avrupa Ligi'nin tadı kaçmıştı ve takımımızın adı Beşiktaş'tı.Beşiktaş demek her zaman bahtsız kuralı çeken,10 takım olsa aradan en kötüsünü bulabilen takım demektir o yüzden inceden bir korkuda yok değildi zira turnuvaya erken veda edebilirdik aynı geçen yıl gibi.

Aynı maçlarımızda olduğu gibi heyecanla bekledim kura çekimini ve sonucunu.Ajax,Lazio,Porto gibi güçlü takımların çıkma ihtimaline karşılık Braga'nın çıkışı aslında Braga'nın forveti Ewerton'un dediği gibi 'kötünün iyisi' oldu.Legia Varşova gibi takımların bize gelmesi imkansız olduğu düşünüldüğünde ben kuradan gayet memnunum.

Geçen yıl avrupa liginde final oynamalarına rağmen bu sene geçen yıl yakaladıklar ritimde değiller.Oyuncu profillerine ve aldıkları sonuçlarada baktığımızda tam dişimize göre bir rakip aslında.Güçlerimiz neredeyse eşit sayılabilir.

Maç hakkındaki tek handikap ilk maçı deplasmanda oynuyor olmamız.Grup maçlarında sadece Tel-Aviv deplasmanında kazanabilmemiz diğelerinde tam olarak istediğimizi oynayamamızdan mütevellit ilk maç İnönü'de olsaydı daha iyi olurdu.

Fakat öyle veya böyle yazının ilk satırlarında da söylediğim gibi Porto yada Ajax'a göre kesinlikle tercih ederim.Kişisel fikrim Portekiz'deki maçtan en kötü beraberlikle dönersek İnönü'de maçı alıp turu geçeriz.

1 yorum:

  1. Allah aşkına Braga dan hangi futbolcudan korkulur. Düz bir takım kiev neyse braga da odur

    YanıtlaSil