18 Aralık 2011 Pazar

60'ların Futbolu Samsun:1 Beşiktaş:1



Schuster bu ligde 60'ların futbolu oynanıyor dediğinde herkes ayağa kalkmış vay efendim olurmu öyle şey,marka değeri var,yıldızlar var diye konuşup durmuşlardı.Schuster dışarıdan bakabilmenin verdiği rahatlıkla görmüş teşhisi koymuştu.Bizde İngiltere,İspanya liglerini izliyor ligimizin en az 5 kat üstünde futbol oynandığını zaten görüyorduk ama işte aidiyet duygusu ve takım sevgisi varken pek itiraf edemiyorduk.

Bugünde Samsun karşısında önemli bir deplasmana çıktık aslında.Üst üste aldığımız güzel sonuçlara yenisini ekleyip hazır devre arası yaklaşmışken 3 puanı cebe koyup dönme planlarımız vardı fakat olmadı.

Almeida,Quaresma,Simao gibi yıldızlarımızın yokluğunda son haftaların formda isimleri Mustafa Pektemek ve Fernandes'in üstüne yığılmış bir takım olarak çıktık sahaya.Rakibinde sahaya futbol oynamaya değil 8-9 kişi savunma yapmaya kontra bile denmeyen acayip çıkışlarla gol aramaya çalışan ilginç bir düzenleri vardı.

Holosko'nun kazmalıkları ve sahada dolanmalarına artık ben dayanamıyorum.Bu oyuncunun Beşiktaş'ta kesinlikle yeri yok.Yıllardır gösterdiğimiz sabır ve verdiğimiz tavizlerin en ufak bir geri dönüşü olmuyor.Kaleciyle karşı karşıya kalır topa vurmaz resmen kalecinin üstüne deper.Top kontrolü yok,saha görüşü yok,at gibi koşmasının dışında Beşiktaş'a verdiği hiç birşey yok.

Takımda yaratıcı oyuncu yoktu.Fernandes'ten başka top kullanmayı bilen top kullanmaya niyeti olan yoktu.Her hücumda,her ileri çıkışta top Fernandes'e gidiyor markaj altındaki Fernandes'te çabalamaktan bıkıp maçın sonlarına doğru iyice saçmalıyordu.Senede milyon Eurolar kazanan bu adamlar topu dikine kullanmayı bilmiyor.Sürekli olarak enine yada geriye oynanan toplar.

İlk yarıda bir pozisyonda tam 1.30 dk topu kendi yarı sahamızdan çıkaramadık.Samsun'un güreşçiye benzeyen forvetinin sahte preslerinden bile çekinip hemen enine yolladık topları.Bugün futbolla ilgili yazmak imkansız zira sahada futbola benzeyen bir oyun yoktu.Aptalca bir oyunla bırakılmış 2 puandan başka birşey değil.

Kendi evinde oynarken bile 8-9 kişi kapanıp kontra kovalayan sahada futbol adına hiçbirşey yapmayan bir Samsunspor inanılır gibi değil.Yıl olmuş 2011 sahadaki oyun 1961.50 yıl geriden gelen nostaljik bir oyun tarzı.

Türkiye'de futbol liglerinin en üst düzeyini teşkil eden Süper Lig diye adlandırdığımız bir organizasyonda böyle bir futbol oynanıyor ve oynatılıyorsa orada futbol kalitesinden,marka değerinden bahsetmenin imkanı yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder