8 Mayıs 2011 Pazar

'Diamond' Panathinaikos



Tam olarak doğru mudur hiç bilmiyorum ama bi'yerler de Diamantidis'in isminin Diamond 'elmas' kelimesinden türetildiğine dair yazılar görmüştüm. Gerçek olsun ya da olmasın çok değerli bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtladı. Hem sezonun MVP'si olurken hemde final maçının MVP'si oldu , yılın en iyi beşine seçildi ve yılın en iyi savunmacısı ödülünü aldı. Hepsinden öte Panathinaikos'un EL Şampiyonluğunun baş mimarlarından biri oldu.

Baştan sona PAO'nun kontrolünde geçen maçta, ilk çeyrek 22-15, yarıda 33-30 Panathinaikos'un üstünlüğü ile sonuçlandı. 3. çeyrekte de fark çift hanali sayılara çıksada İsrail Ekibinin maç sonuna doğru yaptığı atakla fark 3 sayıya kadar indi.Fakat tekrar ivmeyi kendi lehine çeviren Panathinaikos, Maccabi Tel Aviv karşısında şampiyonluğa 78-70'lik skorla ulaşmayı başardı. Dimitris Diamantidis'in 16 sayı 9 asistlik performansına, takım arkadaşı Mike Batiste 18 sayı ile eşlik etti. Maccabi tarafında ise Chuck Eidson 17 sayı 7 ribaundla oynarken turnuvanın kayıp ismi Lior Eliyahu 10'u son çeyrekte olmak üzere 12 sayı 5 ribaundluk bir performans göstermiş olsada yeterli olamadı.

Böylece, PAO 6., Koç Obradovic de 8. şampiyonluğuna ulaşırken bizim içinde çok güzel haberler geldi Barcelona'dan. Seneye düzenlenecek olan Euroleague F4'ün İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılmasına karar verildi. Dünya Şampiyonası'ndan sonra gene büyük bir organizasyona ev sahibi olacak olmak gerçekten mutluluk verici.

Tabi durum böyle olunca seneye EL'de yer alan 2 takımımızında omzuna o ağır yük gerçekten binmiş oluyor, Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen'in en azından birinin(tabii gönlümüz 2'sini de ister) kendi evinde oynanacak olan bu finale adını yazdırması gerekiyor. Kaçarları kuçarları kalmadı. Hem evimizde oynanacakken hem de çok uzun zamandır özlemini duyuyorken bu kesinlikle kaçırılmayacak bir fırsattır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder