7 Aralık 2010 Salı

Bursa'nın Düşmanlığı




Bu gün nette bloga yazacak konu için haber sitelerine bakarken 'Bursa'lılar Tehdit Etti' linkini verdiğim haberi gördüm.Haberi buraya kopyalamak yerine linkini vermemin sebebi işin artık iyice saçmalık boyutuna gelmiş bulunmasından dolayıdır.

Bursaspor taraftarı ve Beşiktaş taraftarı arasında yaşanan yapay husumet'i bilmeyen yoktur herhalde.Yıllar önce yaşanmış,sakin kafayla oturup düşünüldüğünde aslında ortada birşey olmadığı görülen bir olay var.

Ne olmuşta bu taraftarlar düşman olmuş ? Ben söyleyeyim Bursa'nın ligden düştüğü sene Beşiktaş son maçlarını kaybetmiş ve Bursa ligden düşmüş.Eee o zaman ? Bu arkadaşlar diyorlarki vay efendim Beşiktaş bilerek yenildi,neden yenmediler ? Bursa bu yüzden ligden düştü,tek suçlu Beşiktaş'tır.Mantığa bakarmısınız ? Böyle saçma,olayları kendine göre ayarlayan bir mantık olabilirmi ?

Geçen gün 90+ programında da konuşuldu aynı mevzu.Burada yazdıklarımın ve düşündüklerimin neredeyse hepsini Sergen'de söyledi aynı programda.Beşiktaş son maçlarını Bursa'nın rakiplerine kaybediyor Bursa ligden düşüyor.Yenseydin o zaman kardeşim maçlarını,son maçlardamı geldi aklına kazanmak ? Beşiktaş'a şikeci diyorlar Beşiktaş o maçları kazansaydı Bursa ligde kalsaydı bu sefer öbür takımlar diyecekti ki Beşiktaş suçludur kaybederken geldi bizleri yendi.Hadi şimdi çık işin içinden.


Bu aptalca ve gereksiz düşmanlığın günümüzde de Bursa tarafından sürdürülmesi tek kelimeyle yobazlık ve ateşe körüklle gidip rant sağlamaktır.Şimdi ne tür bir rant içinde diyenler elbet çıkacaktır,kazancının ne olduğunu ben bilmem illaki bir kazançları varki bu işi sürdürmekte kararlılar.Kazançlarını bilen varsa yazsın bende merak ediyorum açıkças.

Neyse konuyu çok dağıttım demek istediğim o ki,ortada bir saçmalıktır gidiyor yıllardır.Bunu bitirmek için Beşiktaş bir adım attı ve Bursa'lı taraftarlara yasak uygulamayarak stadına kabul etti.Yine bir takım kendini bilmezler (sözüm meclisten dışarı bütün Bursa taraftarına söylenmiş bir söz değildir) ortalığı birbirine kattı.Giderken de tehdit etmişler Bursa'da görüşürüz diye.Adamlar yaşananları görüyorlar ve inatla düşmanlığı sürdürmekte kararlılar ne kadar sığ ve acınası bir durum içinde olduklarının farkında değiller.

Söylemek istediklerim hemen hemen bunlardı,ama son olarak geçen seneye dönelim hatırlayalım..

Yer:Bursa Atatürk Stadı

Maç:Bursaspor-Beşiktaş

Skor:2-1 Sonuç : Bursaspor tarihinde ilk kez şampiyon.


Bunları hatırlatsan hiçbiri sesini çıkaramıyor ama ? Sezon içinde maçları kaybet kaybet sonra ligden düş kendi beceriksizliğini başkalarına yık,ama yıllar sonra şampiyon olduğunda kendi el emeğinle şampiyon olduğunu iddia et.Adama bir taraflarıyla gülerler.

Kısacası bu düşmanlığın çoğu tek taraflı beslenen ve alt yapısı olmayan bir düşmanlıktır.Kendi başarısızlığını başkalarına çamur atarak kapatmayan çalışan bir takım kişiler,yine aynı takım ligin son maçında yenilerek şampiyonluğu onlara armağan ettiğinde seslerini çıkarmıyorlar..

Bide işin öbür tarafı var..Fener'in iddiasıda son maçta Bursa maçına asılmamışız,Fener'i şampiyon yapmamak için.Kendileri kendi evinde Trabzonu yenemiyor suçlu yine Beşiktaş.Düşünme özürlü arkadaşlar çamur ata dursun kendi takımı Trabzon maçını kazansa Bursa'nın skorunun önemi kalmayacağını kavrayamıyor.Ulan Beşiktaş'ım ne takımmışsın..


Düşmanlıkla ilgili iki satır birşey yazayım dedim konu nerelere gelmiş karmakarışık bir hal almış.Hiç oynamıyorum üstünde aynı şuan birbirine sallayan herkes gibi,taraftarı körükleyenlerin düşünceleri gibi karışık kalsın burasıda bakalım ne çıkacak.

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. (Forzabeşiktaş'a yazdıklarımı yeri gelmiş diye buraya da yazayım dedim.)
    Üniversiteyi Bursa'da okuyan ve Bursaspor tribünlerini de çok iyi bilen birisi olarak yazıyorum.

    Bursa şehri ve Bursaspor her zaman İstanbul'un altında kalmanın vermiş olduğu eziklikle yaşamıştır yıllardır. Bu ezikliğin ve kompleksin taa ki Osmanlı'nın başkentinin Bursa'dan İstanbul'a alındığına kadar dayandığını söyleyenler bile vardır.
    Peki buna karşı ne yaptı Bursa. Kendine büyük bir düşman yaratmaya çalıştı ki o da büyük olabilsin. 5 sene boyunca her maç Beşiktaş'a küfür etti Bursa'lılar. Ancak Beşiktaş büyüktü, dinlemedi. Sustu, cevap bile vermedi.

    En sonunda fırsat ellerine geçmişti bu kompleksli şehrin, kompleksi taraftarının....

    Hazırlandı Bursaspor taraftarı, bıçaklarla, kılıçlarla. Tabi, büyük İstanbul'u fethedeceklerdi. Yine Beşiktaş taraftarı rakibi olarak görmedi Bursa'lıları. Ancak üzerine o kadar gelinen bir kitle kendi mahallesinde kimseye laf söylettirmedi bir yerden sonra..

    Peki olan kime oldu.

    Arada kalan Beşiktaşlı bayanlara oldu
    Efendi gibi pazar günü maç seyretmek isteyenlere oldu.
    Anneleri, kavga çıkar diye maçlara göndermeyecek olan kardeşlerimize oldu.

    Sonra Bursaspor Başkanı İbrahim Kızıl çıkmış NTV'de hala Beşiktaş'lılar daha anlayışlı olmalıydı diyor. Sanki İstanbul gişelerinde o döner bıçakları, sopalar vs. başka takım taraftarlarının otobüsünden çıkmış gibi. Bir de utanmadan misafirperverlikten bahsediyor.

    Allah gönlünüze göre versin Bursa diyorum.

    YanıtlaSil
  3. @berk kılıç

    Hocam çok doğru söylemişsin.Resmen kendilerine bir düşman yaratma çabası içindeler.Çünkü bu besledikleri düşmanlığı besleyen herhangi bir alt başlık oluşturmak mümkün değil başlı başına saçmalık.Büyük takım olmak için kendine bir düşman/ezeli rakip yaratma çabası içindeler

    YanıtlaSil