22 Aralık 2010 Çarşamba

Kimin Barbar Olduğu Ortada !!



Dün akşam oynanan Apoel-Karşıyaka maçında bitişten hemen sonra KSK'lı oyunculara daha önceden organize ve planı yapılmış şekilde saldırıldı.Karşıyaka'lı oyunculara,Türkiye'ye maç boyuncu ırkçı,küfürlü ve tahrik edici tezahüratlar yapılmış.Maç bittikten sonrada kendilerine taşlarla,sopalarla,gaz bombaları ve çeşitli kesici,delici aletle saldıran hayvanlardan canlarını zor kurtarmışlar.Neyseki takımımızda ve teknik heyetimizde kondisyonerden başka bir sakatlığı yada yarası olan kimse yok sevindirici nokta burada.

Hemen her platformda Türk'lerin spor ahlakından yoksunluğunu,barbar ipe sapa gelmez bir millet olduğunu iddia edenler bakalım dün yaşananlardan sonra bu durum hakkında ne yorum getirecekler ve cezası ne olacak ?

Sürekli olarak avrupada Türkiye deplasmanları hep cehennem,yada holiganizmin ana vatanı gibi gösterilip vurgulanır.Buna karşı ülkemize gelen yabancı takımlara bazen tahrik edici hareketlerde bulunsalar dahi zarar verilmemiş,zarar verilmemesi için ultra güvenlik önlemleri alınmıştı.

Herhangi bir Türk takımı,hangi branşta olursa olsun ne zaman Yunanistan'a,Güney Kıbrıs'a gitse buna benzer olaylar her zaman yaşanıyor ve yaşanmaya devam edecek.Bizlerin onlara karşı gütmediğimiz kin ve nefreti onlar bize karşı hala sürdürmekte kararlı bir tutum içindeler.Tarihten gelen ezikliklerini bu şekilde insan dışı hareketlerle bir öc ve intikam duygusuyla dışa vuruyorlar.

Şimdi Fiba'nın ne yapacağı asıl merak konusu.Türkiye'nin herhangi bir küfürlü tezahürat yada bir olayında sınır tanımayan cezalar verilirken,bizzat oyuncuların ve teknik ekibin oraya spor müsabakası yapmak için gelmiş savunmasız insanların canına kast etmeye çalışanlara bakalım ne ceza verilecek ? Böyle durumlarda kişiye göre muamele yapıp bazılarının bu kişiye göre muameleden güç almasını sağlayıp bu tür davranışların devam etmesinimi,yoksa tarafsızlık ilkesine dayanarak bu tür davranışları bitirmek için radikal çözümler arayıp hak ettikleri cezayı vereceklermi bekliyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder