29 Aralık 2010 Çarşamba

Timsah Değil Ayısınız



Bursaspor taraftarı yada taraftar demek ne kadar doğru olur bilemiyorum ama işte o'nlar yine gösterdiler kendilerini.Bu gün oynanan Tofaş-Beşiktaş C.T. maçına yaptıklarıyla damga vurdular resmen.

Sahaya atılan ses bombaları,küfürlü tezahüratlar,çeşitli tahrikler sahada ne ararsanız hepsi mevcuttu.Böyle yaparak içlerinde eziklik duygusunu,kabul edilmeyişlerinin dışa vurumu düpedüz.

Sahada oynayan takım Tofaş'tı ama tribündekiler Bursaspor taraftarıydı.Üzerlerinde Bursa formaları,Texas pankartlarıyla tam takım oradaydı kendini bilmezler.Buram buram kokan eziklik duygusunu en güzel şekilde dışarı vurmayı başardılar.Kendi ufacık beyinlerinde yarattıkları sanal düşmana,yine kendi kafalarının el verdiği şekilde saldırdılar.

Tribüne gelmişlerdi ama ne için geldikleri zaten baştan belliydi.Sahadaki Tofaş takımından 3 oyuncu saymalarını istesen o an tribünde olan elemanlardan %90'ı sayamaz o derece aciz ve bulundukları durumdan habersizler.Bulundukları yeri stadyum sanan kişiler geçtiğimiz haftalarda İnönü'de oynanan maçta,maça gelen kimseye zararı olmayan ailelere yaptıkları gibi Bursa'da da ailelerin burnundan getirdiler.

Aslında salona girerken bozuk para,kesici-delici alet ve hayvan sokulması yasak ama demekki aramada problem var hepsi içeride mevcuttu.

Yani anlatmaya çalıştığım şey şu ki; Yıllardır başarılamayan bir şeyi geçen sezon başararak Anadolu'dan şampiyon çıkardıklarındaki topladıkları bütün sempatiyi bütün sıcaklığı gitgide kaybediyorlar.Şampiyon olduklarında bende çoğu fanatizmden uzak spor sever gibi sevinmiştim şampiyonluklarına.Fakat bu şampiyonluk içlerinde tuttukları,bastırılamayan duygularının açığa çıkmasına sebep oldu demekki.Git gide o sıcak Anadolu takımı,Anadolu şampiyonu takım görüntüsü kaybedip fanatizme bulanmış,işi spor izlemek değil kavga çıkarmak olan itici bir taraftar topluluğu ve takıma dönüşüyorlar.Nasıl ki Fenerbahçe taraftarının yaptığı iticilikle takımlarından bugün kendilerinden başka herkesin nefret etmesini sağladılarsa Bursa'da bu yolda ilerliyor.

Böyle yapmaya devam edin sevgili kardeşiniz Ankaragücü'yle kardeş kardeş geçinip gidersiniz.Kendi kafanızda aptalca sebeplere dayandırarak yarattığınız sanal düşmanla,kafanızın el verdiği şekilde mücadele etmeye devam edin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder