19 Eylül 2011 Pazartesi

Beşiktaş-Ankaragücü aklımda kaldığı kadarıyla (3-1)





3 gün içinde Maccabi'den sonra renkleri sarı-lacivert olan başka bir takımı daha devirdik.Hafta içinde Maccabi'ye karşı kazanan kadroyu mecburiyetler dışında bozmamış olan hocamızın düşüncesi bence yerindeydi.

Orta sahayı perşembe günü iyi tutmuş olan Fernandes,Aurelio ve Necip üçlüsünden Maccabi maçında olduğu gibi Fernandes ve Aurelio öne çıktılar.

Cumartesi günü yenilsende yensende'de konuşurken Ankaragücü taraftarı olan arkadaşın dediği gibi Ankaragücü takımında tam anlamıyla merkez forvet diyebileceğimiz bir adam yok.Üstüne Ziya Doğan'ında gelmesiyle klasik Ziya Doğan takımına dönmeye başlamışlar.

Ziya Doğan'dan alışık olunan üzere kapanan,sert oynayan,kontra kovalayan takım sahadaydı bugün.Maçın bazı bölümlerinde sertlik düzeyini abartmaları ve hakeminde bazı sertliklere müsade etmesi işimizi zorlaştırdı.Bu sezon rakiplerin yıldızlarımıza uyguladığı kontrolsüz şiddet 'ten çekeceğimiz var.

Bugün aklımda kalan iki önemli gelişme var;

1.si aslında pek yabancı olduğumuz bir durum değil.Yıllardır hastalığımız olan golü erken bulamayınca bocalama ve saçmalama hastalığımız yine kendini gösterdi.1-1'e kadar ve 1-1'den sonra 2.gole kadar orta sahamız tamamen düştü ve ilerideki adamların bireysel yeteneklerine bakar olduk.Bu bocalama anlarını çabuk üstümüzden atamıyoruz ve hücumda çabuk konsantre olmayı beceremiyoruz.Türkiye liginde ıkına,sıkıla zorlayarak belki gol bulup rahatlamaya geçebiliriz ama üst düzey avrupa maçlarında uygulayabilirmiyiz önemli bir soru işareti.

2. olay ise bize tamamen yeni olan bir konu.Zago ve Ronaldo ikilisinden beri göremediğimiz yan top ve duran toplardaki etkinliğimiz.Quaresma,Simao ve özellikle Fernandes'in adrese teslim ortaları bu sezon önemli silahlarımız arasında olacak gibi.Maccabi maçında kafayla bulduğumuz 2 gol ve bu maçta gollerin hepsinin kafayla gelmesi olumlu bir işaret.Çok uzun zamandır takım duran top kullanırken heyecanlanmayan bizler yeni oluşan bu özelliğimizle duran toplarda bir beklenti oluşuyor.Henüz başları olmasına rağmen iyi sonuç veren bu yeni hücum opsiyonumuzu geliştirirsek daha çok canlar yakarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder