25 Eylül 2011 Pazar

BEŞİKTAŞ-Antalyaspor aklımda kaldığı kadarıyla (1-0)


Ne oynadığımızın belli olmadığı,sahada olana anlam verebilene helal olsun denebilecek bir akşam daha yaşadık.

Evinde oynayan bir Beşiktaş'ın aciz durumlara düştüğü,deplasmana gelmiş Anadolu takımı görüntüsü çizdiği bu ne olduğu belli olmayan karmaşadan 3 puan çıkarmamız büyük başarı.

Bugün sahada olan performas ve oyuna göre kesinlikle 3 puanı haketmedik.Maçın başında gelen penaltı kurtarıcımız oldu.

Sezona iyi başlamadığımız,iyi oynamadığımız hepsi ilk günden beri ortada ama evinde Antalyaspor gibi bir takımı konuk ederken bu hallere düşmek beni ilerisi için düşündürüyor.

Quaresma bir kesim tarafından çok eleştiriliyor.Bencilliğinden,takıma birşey vermemesinden yakınan bu arkadaşlar bugün sahada olan Beşiktaş'ın Quaresma'sız nasıl olduğuna iyi baksınlar.Topu rakip sahaya getirmekten,orta yapmaktan,topu ayağında tutmaktan kısacası futbolun temel hareketlerini yapmaktan aciz bir takım.

Quaresma'nın kart cezalısı,Fernandes'in de kenarda olması Beşiktaş'ı lidersiz bıraktı.Simao sorumluluk almıyor.İsmine,kariyerine,potansiyeline uygun davranmak yerine sıradan takım oyuncuları arasında kaybolmayı tercih ediyor.

Hücumun en uçtaki adamlarınında ne olduğu belli değil.Edu desen savunmacıdan yaratılmaya çalışılan bir forvetimsi oyuncu.Pektemek ise geldiği günlerdeki çekincelerim hala devam ediyor.Gençlerbirliği'nde gösterdiği performansı Beşiktaş'ta gösterebilecekmi diye merak ediyordum.Şuana kadar gösterdiği performansla sınıfta kaldı.Topu ayağına aldığında ne yapacağına karar verememesi,acele etmesi,tercihlerini kötü kullanması düşündürücü.

Hücum hattında çektiğimiz onca sıkıntıya rağmen sezon başında transfer ettiğimiz Mehmet Akyüz'ü neden kullanmıyoruz ? Bütün hücum rotasyonlarını deneyip sonuç alamıyorken bir kerede Akyüz'e şans verip neden denemiyoruz ? En fazla ne kaybedebiliriz ? Yada hepsinden önceki temel soru Mehmet Akyüz'ün nerede olduğunu,ne yaptığını ve neden kullanılmadığını bilen varmı ?

Bugün yenilmediysek tamamen savunmanın başarısı ve Antalyaspor'un beceriksizliği sonucudur.Egemen'in geride patlayıcı güç olması,cefakar Toraman,Sidnei ve Cenk'in hücum özürlü takıma ses çıkarmayıp işine bakması sonucunda alınan 3 puan hepimize hayırlı olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder