15 Eylül 2011 Perşembe

Merhaba Avrupa (5-1)


Avrupa Ligine tarihimizin en iyi başlangıçlarından birini yaptık bu gece.Maça birkaç gün kala medyada yer alan haberler,kulübün yaptığı açıklamalar v.s. ortamın gergin olacağı olay çıkabileceği yönündeki açıklamalar itiraf etmeliyim ki bu maça biraz tedirgin yaklaşmama sebep oldu.Fakat stada yaklaşıp etrafı görünce içim rahatladı.Herhangi bir olay yaşanmadan kazasız belasız atlatmamız çok güzel oldu.

Gelelim maça.. İlk düdük çalmadan maçın genel havasının kapanan Maccabi ve onu açmaya çalışıp başarılı olamayan bir Beşiktaş göreceğimi düşünüyordum.Genel olarak 'kabız' geçeceğini düşünüyordum.

Ben bu düşünceler içindeyken Almeida'nın erken gelen golü hem tribündeki bizleri hemde İsrail'lileri şaşırttı.Erken gelen gol rakibin oyun planını tamamen bozdu ve 10-15 dk süren bir bocalama dönemine girdiler.Bu bocalama dönemlerinde gol pozisyonları bulup 2.yi bulamayınca kalemizde pozisyonları görmeye başladık.Böyle sağı solu belli olmayan maçlarda 2.yi bulup rahatlamamız şart yoksa bugün olduğu gibi şans her zaman yanımızda olmayabilir.

Savunmada bugün Egemen ve Sivok uyumu genel olarak iyi olsalarda araya atılan bazı toplarda yine hatalar yaptılar.Savunmamız bazen yerinde güzel müdahaleler yaparken bazende rakibin ikili oyunlarını film izler gibi izliyorlar.

Bugün en beğendiğim isimler Fernandes ve Quaresma oldular.Fernandes Guti'den uzun zamandır beklediğimiz (fakat göremediğimiz) takımı sırtlama,sahiplenme ve oyun yönlendirme işini çok iyi yaptı.Ayaklarına hakim olması,ince çalımlar atabilmesi ve saha görüşünün geniş olması çok önemli artılar.Hepimizin sevgilisi Quaresma ise alışık olduğumuz tarzda yine takımı sahiplenmişti.Eleştirildiği tek nokta olan topları ezmesi ve gereksiz yaptığı hareketleri bugün minimuma indirmesi takıma olan katkısı 2 katına çıkardı.Yaptığı 2 asist yanında oyundaki varlığı bile takımımız için önemli bir güven kaynağı oldu.

Almeida'yı ise belkide geldiğinden beri en istekli maçını oynadı.Harcadığı 2 net pozisyona karşı attığı 2 golle kendini affettirip günün yıldızları arasına girmeyi başardı.

Sonradan oyuna dahil olan yeni transferimiz Edu hakkında ise yine tam olarak bir fikir sahibi olamadım.2.yarı hücum ettiğimiz kalenin yeni açığa nispeten uzak olması,gelen gollerden sonra zafer sarhoşluğu ile sevinç gösterileri derken ayrıntılı izleyemedim.Biraz anladığım kadarıyla biraz ağır ve değişik bir stili var.Borges'in blogunda bahsettiği gibi çok büyük şeyler beklememek lazım sanırım.Öte yandan Almeida'nın bugün sakatlanıp 3 hafta oynayamayacak olmasıyla birlikte forvet pozisyonu ona kalmış gibi duruyor bakalım neler yapacak.

Son olarak Avrupa Ligi'ne süper bir başlangıçla merhaba dedik.Rakiplerimiz D.Kiev ve Stoke City'nin berabere kalmasıyla ilk haftadan söylemek erken olsada elimizde bir avantaj var.Grup maçlarında 'saçma işler yapmadıkça' gruplar belli olduğunda söylediğim gibi bu gruptan çıkarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder