2 Ağustos 2010 Pazartesi

Guti oynar(mı) ?



Bu aralar bu soru gündemden düşmek bilmiyor.Hemen her yerde Beşiktaş'ın transfer muhabbetlerinin yapıldığı durumlarda Guti'nin yaşından dem vuruluyor.34 yaşına gelmiş adam oynamaz,gece hayatıda var ohoo Beşiktaş yanlış yaptı geyikleri ortalarda geziyor.Şimdi şöyle bir bakalım geçen sezon Real Madrid'te (evet REAL MADRİD) 26 maçta forma giymiş.Real Madrid'in geçen sezon 40 küsür maç yaptığını düşünürsek ayrıca mevkiisinde Xabi Alonso,Kaka,C.Ronaldo,Van der vaart gibi adamlar olduğunu unutmadan onları kesip 26 maçta forma giymiş ! Daha öncelere gidelim kim vardı aynı mevkide ? Zinedine Zidan,David Beckham şimdilik ilk akla gelen onlar onlarıda kesip yada onlarla aynı anda oynayabilmiş.Bu adam Guti deyince hepimizin aklına Real Madrid'i getirmiyormu ? Fenerbahçe R.Carlos diye ortalığı yıkarken(Bazıları gibi hazımsızlık sanılmasın Carlos'u Türkiye'de izlemek keyifti) bu adam Madrid'in kaptanlığını yapmış vedası için kazanılan kupalar getirilmiş ve adına dostluk maçı düzenlenip dünyaca ünlü yıldızlar davet edilmişmi? e oda yapılmış.Buraya kadar İspanya kariyeri müthiş şimdi Türkiye'ye dönüp bakalım.


Türkiye

Beşiktaş'ın son zamanlarda orta sahasını emanet ettiği adamlara bir bakalım.Delgado,Tabata,Tello,Yusuf.

Delgado:Basel'den 5 milyon euro ya alınmıştı.4 yıldır bizde yıllık 2.2 milyon euro alıyor.Ne yapar toplamda ? Bonservis,aldığı ücret + ekstralar = en az 15 milyon euro peki ne yapmış ? Her sezon yatarak geçirmiş,maç seçmiş,her yıl 4-5 güzel gol atıp asist yapmış birde saçlarını uzatmış bizde bunu adam sanıp sevmişiz.(evet ben dahil)

Tabata:Akıllara zarar bir bonservisle 8 milyon euro ya alındı.Yıllık ücreti 1.5 milyon euro.Onunda şu ana kadar maliyeti en az 11 milyon euro.Ne yapmış? Gaziantep 'teki performansını gösteren videolara bakıp şunun 4 te 3 ünü oynasa yeter dedirtmiş bunun dışında bişey yok.

Tello:Yıllık ücreti 900 bin euro.4.yılına girecekken gönderildi.Bonservis ödenmemişti.Onunda şuan a kadarki minimum aldığı para 5 milyon euro.Geçen yıllarda Avrupa maçlarında Marsilya ve ManUtd ye attığı goller yaşattığı sevinçlerle hatırlıyorum.Yinede takımdan gönderilecekler listesinde son sıralardaydı ama ilk giden oldu.

Yusuf:1.5 milyon euro ya alınmıştı.Yıllık 350 bin euro alıyormuş.Toplamda 2.2 milyon euro yapar ekstralarıda dahil etsek en az 3 milyon euro.Ne yapmış ?Geldiği günden beri yürüyecek hali yok. Galatasaray'ı İnönü'de yendiğimiz iyi oynamış,birde Türkiye Kupası finalinde Fener'i 4-2 dağıttığımız maçta iyiydi bunun dışında en azından kendi adıma takıma pek yararı olduğu düşünmüyorum.


Peki bu saydığım oyuncuların avrupadaki herhangi bir tanınmışlıkları varmı?,yurt dışından herhangi bir adam bizim avrupada maçımıza denk gelse(ispanyol,ingiliz,japon v.s.)eğer futbola özel bir ilgisi yoksa oturup izlermi ? hiç sanmıyorum.Hem avrupada adı sanı duyulmamış adamlar,hem astronomik ücretler alıyorlar,hemde hiç bişey yapmadan yatıyorlar ve biz bu takımda Guti iş yaparmı diye tartışıyoruz.


Şimdi son söz konuyu çok dağıttım toplayalım.

Peki Guti ? Yıllık 2.7 milyon euro alıcak 2 yıldan 5.4 milyon euro ekstralar da dahil 6 milyon yapar en fazla.Ömrünü Real Madrid e vermiş bütün dünyaca tanınan Beşiktaş'ın avrupadaki forsunu arttıran ve idda ediyorum ne kadar kötü oynarsa oynasın en azından yukarıdaki saydığımız adamların gösterdiği performansın üstünde bir performans göstereceğine eminim.Sahadaki varlığı,rakibin çekinmesini sağlaması,yada en kötü ihtimal herhangi yabancı bir ülkede Guti sayesinde bir kişi daha fazla bile Beşiktaş'ı izlettirmesi,ileride bize bir zamanlar Madrid kaptanı Beşiktaş'a geldi dedirtmesi bile yeter.Guti bu takımda aldığı parayı sonuna kadar hak eder,hatta üstüne koyar.Zidan,Beckham,Kaka,Ronaldo,Diarra,Van der Vaart gibi adamlarla oynamış ama Delgado,Tabata,Yusuf gibi adamların olduğu yerde oynamayacak,yada sıyrılamayacak düşünmek bile çok mantıklı evet.

3 yorum:

  1. yusufla gutiyi kiyaslamam elbette fakat, yigidi oldurup hakkini verelim, yusuf son sampiyonlugumuzda ernstle beraber en etkili adamdi, o donem icin takima direkt etki edebilecek bir adam araniyordu, o beklenenin uc katini verdi, sen galiba sadece derbi maclari hatirliyosun...

    YanıtlaSil
  2. zamanında galatasaray'a gelen frank de boer'un nasıl bir fiyasko olduğunu düşünmek var bir de. zira roberto carlos'un da fenerbahçe'de oynadığı dönem bir adı kalmıştı yadigar. nouma kariyeri kendisinden çok daha büyük olan carew'den daha faydalı olmadı mı geçmişte? demek istediğim guti'nin beşiktaş'ın elinde patlayacağı değil, ama kariyerin başarı garantisi anlamına gelmediği.

    YanıtlaSil
  3. Guti hakkında yazılanlara tamamen katılmakla birlikte,Yusuf Şimşek Hakkında yargısız infaz yapıldıgının kanaatimdeyim

    YanıtlaSil