24 Haziran 2011 Cuma

Nba Draft 2011




NBA'de 2010-2011 sezonun sonuna gelindiğinde,gözler artık her sene yapılan draft (oyuncu seçimi) programına çevrilmişti. Bu senede bu draft programı 23 haziran gecesi düzenlendi. Tabiki draftın bütün turlarına göz atamayız ama,özellikle ilk turun ilk 10 sırasına göz attığımızda,birbirinden değerli oyuncuların,birbirinden değerli takımlar tarafından seçildiğini görüyoruz. Özellikle bu draftta bizim dikkatimizi çeken bir diğer husus ise Milli oyuncumuz Enes Kanter'in durumuydu. Kendiside bu draftta beklenildiği gibi ilk 10 sıradan seçildi.

2011 draftında ilk 10 sıradan seçilen oyuncu ve takım listesi şu şekilde ;

1 Cleveland Cavaliers - Kyrie Irving
2 Minnesota Timberwolves - Derrick Williams
3 Utah Jazz - Enes Kanter
4 Cleveland Cavaliers - Tristan Thompson
5 Toronto Raptors - Jonas Valanciunas
6 Washington Wizards - Jan Vesely
7 Sacramento Kings - Bismack Biyombo
8 Detroit Pistons - Brandon Knight
9 Charlotte Bobcats - Kemba Walker
10 Sacramento Kings - Jimmer Fredette


İlk 3 sıraya baktığımızda Kyle Irving,Derrick Williams ve Enes Kanter'in isimlerini görüyoruz. Bu üç oyuncuda ilk üç sıradan seçilmeyi hakeden oyuncular. Özellikle ligin dibinde yer alan Minnesota ve Cleveland gibi takımların yaptıkları oyuncu tercihlerinin çok doğru olduğunu düşünüyorum. Minnesota,kadrosunda çok fazla genç oyuncu bulundurmasına rağmen,yeniden ayağa kalkabilmek için Kyle Irving gibi önemli bir oyun kurucuyu kadrosuna kattı. Cleveland ise özellikle Lebron James sonrası yeniden playofflarda mücadele edebilmek için Derrick Williams gibi kolej kariyerini iyi bir şekilde geçirmiş,önemli bir forvet oyuncusunu kadrosuna kattı.



Milli oyuncumuz Enes Kanter'in ise draft öncesinde ilk 10 sıradan seçilmesi kesin olmasına rağmen,hangi takım tarafından ve kesin sıra bakımından nasıl seçileceği belli değildi. İlk iki sıranın ardından gözler artık Kanter'e çevrilmiş ve kendisi de hiç bekletilmeden,3. sıradan Utah Jazz tarafından seçildi. Bence Enes özellikle uzun rotasyonunda sorun yaşayan Jazz'da iyi bir alternatif olabilir fakat keşke onu Deron Williams ile izleyebilseydik. Tabi geçen sene yaşanan takas olayı buna izin vermedi.


NBA draftında ilk 10 sırada seçilen ve dikkat çekilmesi gereken iki Avrupalı oyuncu var. Jan Vesely ve Jonas Valanciunas. İkiside bu sezon Euroleague'de çok iyi sezon geçirdiler. Özellikle Vesely'nın geçen sene Avrupa'da Efes Pilsen ile aynı grupta yer alan Partizan takımında oynaması,onu canlı izleme fırsatını bizlere yakalattı. Kendisini gerçekten büyük bir zevkle izlemiştik. Jonas Valanciunas ise Avrupa'nın genç ve önemli uzunlarından bir tanesi. İkisinin de gittiği takımlarda başarılı olabileceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder