10 Haziran 2011 Cuma

Tbl Final Serisi 3.maç Gsc:97 Fbü:93





GALATASARAY CAFE CROWN : 97 - FENERBAHÇE ÜLKER : 93 (ASLAN EVİNDE KÜKREDİ)



Beko Basketbol Ligi final serisinde birbirinden önemli ve keyifli maçları izleme fırsatı buluyoruz. Ezeli rakipler Galatasaray Cafe Crown ve Fenerbahçe Ülker bu final serisinde muhteşem performanslar sergileyerek şampiyonluğu ne kadar çok istediklerini bizlere en iyi şekilde bahsediyorlar. Dün gece oynanan serinin 3. maçını da Galatasaray Cafe Crown kendi evinde 97-93 kazanarak seride durumu 2-1'e getirdi.



Bende salonda bulunduğum için öncelikle oradaki atmasoferi tasvir etmek istiyorum. Öncelikle bu playofflarda Abdi İpekçi'de oynanan bütün maçlara gittim ve ilk kez bu sene,bu salondaki bir maça bu kadar rahat girebildim. Emniyet bu sefer kapıların önünde uzun kuyruklar oluşmaması için çok iyi önlemler almış. Maç öncesinde salonda fazla kıpırdanma olmamasıyla birlikte,maçın başlamasına yarım saat kala salondaki yer yer boşluklar fazlasıyla dikkat çekiyordu fakat ilerleyen dakikalarda salonda boşluklar görmek bir hayli zordu.


Maç öncesi birkaç Galatasaray taraftarıyla sohbet etme imkanı buldum. Gerçekten de çok streslilerdi ve maçı kazanamamaları takdirde sahaya bile girebileceklerini söylüyorlardı fakat korkulan olmadı. Maçın başlamasıyla birlikte salondaki atmosfer mükemmeldi ve bu maç sonuna kadar çok büük bir titizlikle korundu. Maç sonunda da galibiyetin de verdiği büyük etkiyle,korkulan ve istenmeyen olaylar yaşanmadı ve taraftar bu maçtan artı not kazandı.



Maçın analizine geçecek olursak;taktiksel olarak tamamiyle beklediğim bir maç olduğunu söyleyebilirim. Galatasaray taraftarını da arkasına alarak çok agrasif başlamak istedi ve öyle de oldu. Fenerbahçe cephesinde Ukic ve Marco Tomas'ın dış atışlardaki etkisizliği takıma çok olumsuz bir şekilde yansıdı ve Fenerbahçe ilk yarıda sadece Ömer Onan'ın sayılarıyla ayakta tutundu. Pota altında Lavrınovic ile de etkili olmak isteyen konuk ekip,burada sert Galatasaray savunmasıyla karşılaştı.




İlk yarıda Galatasaray daha sert,Fenerbahçe ise daha soğukkanlı oynayan taraftı. Galatasaray farkı bir ara 10 sayının üzerine çıkarsada,Fenerbahçe geri gelmeyi bildi ve ilk yarı sadece 5 sayıyla Galatasaray üstünlüğü ile bitti. İkinci yarıda Fenerbahçe Ülker Emir-Jasikevicius ve Lavrinovic üçlüsüyle oynayabildi. Özellike Emir ve Jasikevicius buldukları 3 sayılık isabetlerle takımlarını ayakta tutmayı başardılar.



Üçüncü periyotda Galatasaray'da Shumpert'in sakatlanıp oyuna devam edememesi,takım adına gerçekten olumsuz bir durumdu,çünkü Shumpert ilk iki maçın aksine,bu maçta oyunda kaldığı dakikalarda gayet etkili bir performans sergiliyordu,fakat gerek Caner Topaloğlu'nun ekstra oyunu,gerekse takımın bir bütün olarak hücum edip,savunma yapması onun eksikliğini aratmadı. Özellikle Caner ve Andric Galatasaray adına son bölümde etkili olan isimlerdi.


Maçın son 2 dakikasına Galatasaray Cafe Crown 84-80 önde girdi ve bu bölümde iki takımda 5'er hücüm kullandılar. Galatasaray bu hücümların hepsinden boş dönen taraf oldu,konuk ekip ise bu 5 hücumun 2'sinden sayıyla dönerek maçı uzatmaya götürmeyi başardılar ve maçın normal süresi 84-84 sona erdi. Uzatma bölümlerinde Fenerbahçe Ülker sayı bulmakta çok zorlandı ve sadece net 2 üç sayılık basketle bu bölümü tamamladılar. Galatasaray ise bu bölümde bulduğu pozisyonları taktik faullerle de birleştirerek iyi değerlendirdi ve maçı 97-93 kazanan taraf oldu.





Serinin 4. maçı yine Galatasaray Cafe Crown ev sahipliğinde Abdi İpekçi Spor Slonu'nunda oynanacak cumartesi günü oynanacak. Her iki takım içinde çok kritik bir öneme sahip olan bu maç da fazlasıyla heyecana sahip olacak. Ben o maçta da salonda bulunacağım ve oradaki atmosferi de maç sonunda burada paylaşacağım.





* Final serisi ilk maçında olduğu gibi bu maçında yazısını Efesliler'den arkadaşım Hakan İnci yazmıştır.Bundan sonra yazdığı yazıların etiketlerinde ismi olacaktır.İsminin üzerine tıklayıp bloga yazdığı bütün yazılara ulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder