5 Haziran 2011 Pazar

Tbl Final Serisi 1.maç Fbü:81 Gsc:59


Güzel bir pazar sabahından herkese merhaba.Dün akşam oynanan fbü-gsc final serisi ilk maçının inceleme yazısını birazdan aşşağıdaki yazıda okuyacaksınız.Ama ondan önce bu yazıyı beni kırmayıp yazan Efeliler grubundan arkadaşım Hakan İnci'ye teşekkürler..



İLK RAUND FENERBAHÇE ÜLKER'İN (81-59)

Beko Basketbol Ligi'nde artık o müthiş final serisine adım attık. İlk maç Fenerbahçe Ülker'in ev sahipliğinde,Sinan Erdem'de oynandı ve çok fazla çekişmeye sahne olmayan maçı Fenerbahçe Ülker 81-59 kazanarak seride 1-0 öne geçti.



Maçın beklediğimden daha şaşırtıcı geçtiğini söyleyebilirim. Fenerbahçe Ülker'den bu oyunu beklesekte,hiçbirimiz Galatasaray'dan bu oyunu beklemiyorduk. Öncelikle,konuk takım Galatasaray Cafe Crown'un neden kaybettiğine bir göz atalım. Galatasaray Cafe Crown koçu Oktay Mahmuti'nin,Banvit serisinde özellikle savunmada iyi işler yapan Göksenin Köksal'ı ilk beşte başlatması bu maç için çok yanlış bir şeçimdi. Aynı zamanda Sertaç Şanlı'nın da Fenerbahçe Ülker gibi güçlü bir rakibe karşı uzun bir süre oyunda kalması bana göre mantıksızdı ve buda konuk ekibe pahalıya mal oldu.


Maç boyunca hucum ve savunma temposunu bir türlü ayarlayamayan konuk ekip,hızlı Fenerbahçe Ülker oyuncuları karşısında özellikle savunmada çok dirençsiz kaldılar. Fenerbahçe Ülker adına Sean May'in bile 10 sayılık önemli katkı vermesi bunun en güzel göstergedi. Bunun üzerine hücumda da bir türlü dengenin sağlanamaması ve kaçan boş şutlar uzun bir süre sayı bulunamamasına neden oldu. Jerry Johnson'un istikrarsız performansı,Tutku ve Ermal'in gereğinden fazla kötü olmaları ve bench katkısının düşük olması onları mağlubiyete sürükleyen etmenlerdi.


Ev sahibi Fenerbahçe Ülker cephesine baktığımızda,onlar her ne kadar Efes Pilsen serisindeki performanslarından daha iyi organize olsalarda,bugün Galatasaray'ın yaptığı hatalardan faydalanıp kazandıklarını söylemek en doğrusu. Zaten önemli olan da buydu. Özellikle ribaundlardaki büyük üstünlükleri ve yüksek şut yüzdeleri onlara galibiyeti getirdi. Savunma da da çok fazla istekli olmaları,önceden buna çok iyi çalışmış olmaları da bunların cabasıydı.


Serinin ikinci maçı pazartesi günü yine Sinan Erdem Spor Salonu'nda,Fenerbahçe Ülker'in ev sahipliğinde oynanacak. Benim görüşüm,o maçta Galatasaray Cafe Crown'un çok daha iyi olacağı yönünde (Banvit serisinin 1 maç geç bitmesi ve Fenerbahçe'nin onlara göre daha iyi olması,sarı-kırmızılı takım için negatif belirtilerdi) ve yine bana göre eğer Fenerbahçe Ülker de bu şekilde oynarsa ortaya daha çekişmeli ve keyifli bir maç çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder