30 Haziran 2011 Perşembe

Efes Pilsen out Anadolu Efes in


Efes Pilsen Spor Kulübü, faaliyetlerine, 2011-12 sezonundan itibaren Anadolu Efes Spor Kulübü olarak devam edecektir.

Kurulduğu 1976 yılından bu yana Türk basketboluna sayısız oyuncu kazandıran, gerek Türkiye gerekse Avrupa’da unutulmaz başarılar elde eden, ilklere imza atan spor kulübümüzün; TAPDK’nın onay verdiği yeni kimliği; “Anadolu Efes Spor Kulübü” adı altında, aynı hedeflerle faaliyet göstermesine ve Türk basketboluna hizmet etmesine karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Efes Pilsen Spor Kulübü



Efes Pilsen 'in resmi sitesinden aynen alıntı yaptığım duyuru aslında uzun zamandır beklediğimiz kararın çıktığının habercisi.Bilindiği gibi TAPDK Efes Pilsen basketbol klubünün adının gençleri sigara ve alkole özendirici !! isminden dolayı takmıştı.2 sezondur devam eden baskı ve lobi çalışmaları geride bıraktığımız yılda resmi olarak Efes yönetiminin önüne gelmişti.

Kulübün kapatılması hatta başka yere taşınması bile gündemdeydi fakat,bir takımı özdeşleştiği topraklardan ayırıp başka yerlere götürmek vicdansızca olacağından diye düşünüyorum bu düşünceden vazgeçildi.Klubün en büyük ortaklarından Anadolu grubunun da adı eklenerek yeni bir isim doğdu Anadolu Efes Spor Kulübü.

İsim değişikliği bazılarının amaçlarına ulaşmalarını sağlarmı bilinmez ama yıllarını basketbola ve Türk sporuna adamış bir kulübe yapılmaması gerekenler yapıldı.Efes Pilsen,Efes Pilsen'dir !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder