15 Haziran 2011 Çarşamba

Tbl Final Serisi 5.maç Fbü:71 Gscc:72




FENERBAHÇE ÜLKER : 71 - GALATASARAY CAFE CROWN : 72 (ASLAN PES ETMİYOR)


Beko Baketbol Ligi final serisin artık sonlarına doğru gelirken hem heyecanlı,hemde şaşırtıcı maçlar izlemeye devam ediyoruz. Bunlardan bir taneside dün gece oynandı. Seride 3-1 önde olan Fenerbahçe Ülker'in dün gece kendi evinde şampiyonluğunu ilan etmesi beklenirken,Galatasaray Cafe Crown Josh Shipp'in son saniyede gelen basketiyle karşılaşmayı 72-71 kazanarak seriyi hem uzattı hemde bir sonraki maç için seriyi kendi evi olan Abdi İpekçi'ye taşıdı.

Maç öncesi Sinan Erdem Spor Salonu adeta şenlik alanı gibiydi. Balonlarla süslenen basketbol mabedi şampiyonluk için hazır hale getirilmişti. Taraftarlar da maç öncesinde şampiyonluk havasına girmişlerdi. Ancak maç sonucu onların pek istediği şekilde sonlanmadı. Maç sonunda şampiyonluk sevinci yaşayamayan Fenerbahçe Ülker taraftarları,salonu adeta üzüntüyle terkettiler.

Maçın geneline baktığımızda,Fenerbahçe Ülker'de Ömer Onan'ın ateşlenmesi ve istenilen verimde oynayamamamsı,ayrıca şampiyonluk maçının vermiş olduğu gerginliğin takıma fazlasıyla pahalıya mal olduğunu düşünüyorum. Taraftarında istenilen seviyede maça ortak olamaması,sanki bir şampiyonluk maçı değilde sıradan bir lig maçıymış gibi davranmaları takımın adeta direncini kırmıştı. Bütün bunlara rağmen ev sahibi takım son saniyeye kadar şampiyonluğu kovaladı fakat,bu sefer Galatasaray'ın maçtan galip ayrılmasına engel olamadı.



Galatasaray cephesine baktığımızda ise; onların maça daha rahat çıktıklarını söyleyebiliriz. Bu maç ve şampiyonluk kaybedilse bile onların buna maç öncesinden hazır olduklarını kesinlikle söyleyebiliriz. Konuk ekip koçu Oktay Mahmuti hafif sakatlıkları olan Shumpert ve Haluk Yıldırım'ı maç kadrosunda bulundurup,Shumpert'i ilk 5'te başlattı. İlk yarıda Fenerbahçe Ülker önderliğinde başa baş bir mücadele olsada,ikinci yarıda özellikle Tutku-Andric ikilisinin,aksayan Fenerbahçe pota altını domine etmesiyle açılan farkı kapatan Galatasaray Cafe Crown,dengeli takım oyunuyla topu son saniyeye kadar taşımayı başardı. Son saniyede de Tutku-Shumpert ikilisi güzel bir oyun denemeye çalışsada orada Emir Preldzıc'in getirdiği yardım topu Shipp'e kazandırdı ve oda kaydettiği sayıyla takımına galibiyeti kazandırdı.

Galatasaray Cafe Crown'un deplasmandaki bu maçı kazanmasıyla seride durum 3-2'ye geldi ve seri Abdi İpekçi'ye taşındı. Fenerbahçe Ülker bu sefer şampiyonluğu kazanmak için mücadele verecek olsada,şimdiden biletleri tüketen Galatasaray taraftarlarının önünde bunu yapmak çok ama çok zor olacaktır. Galatasaray ise taraftarının önünde bu maçı da kazanarak seriyi eşitleyip son maçta şampiyonluğu kazanmak için mücadele verecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder