11 Haziran 2011 Cumartesi

Tbl Final Serisi 4.maç Gsc:74 Fbü:85



GALATASARAY CAFE CROWN : 74 - FENERBAHÇE ÜLKER 85 (FENERBAHÇE ŞAMPİYON GİBİ)

Beko Basketbol Ligi final serisinde birbirinden heyecanlı ve keyifli maçlar izlemeye devam ediyoruz. Bugünde onlardan birine şahit olduk. Abdi İpekçi Arena'da serinin 4. maçında yine harika bir maç seyrettik ve Fenerbahçe Ülker bu kritik maçı 85-74 kazanarak seride 3-1 öne geçti ve kendi evindeki 5. maç öncesinde,şampiyonluk adına çok büyük bir avantaj elde etti.

Özellikle bu maç her iki takım için de çok kritikti. Ben yine salondaydım ve bu heyecana canlı bir şekilde tanıklık ettim. Galatasaray taraftarı yine her zamanki gibi muhtşemdi ve takımlarını çok iyi desteklediler. Maç sonunda takımları mağlup olmasına rağmen,oyuncuları teker teker alkışlayarak,onlara büyük sevgi gösterilerinde bulundular.Ayrıca Galatasaray camiasından da renkli simalar salonda bulundular.


Fenerbahçe Ülker takımı maça daha etkili başlayan taraftı. Özellikle ilk dakikalarda pota altını çok iyi kullandılar. Kaçan şutlara rağmen hücüm ribaundlarını Oğuz ve Lavrinovic ikilisiyle çok iyi takip edip,buradan cok fazla sayılar çıkardılar ve ilk dakikalarda farkı da açmayı başardılar. Daha sonra taraftarlarının da etkisiyle geri gelmeyi başaran ev sahibi Galatasaray ikinci periyodun ilk 5 dakikasında muazzam bir performans gösterip farkı bir anda 9 sayıya kadar çıkardılar.



Sarı-kırmızılı ekip için aslında ne olduysa o dakikadan itibaren oldu. İlk yarının bitimine son 5 dakika kala çok büyük bir direnç düşüklüğü yaşayan Galatasaray,özellikle Shumpert'in de bu dakikadan sonra oynayamamasından dolayı sayı bulmakta çok güçlük çekti ve konuk ekip Fenerbahçe Ülker'in geri gelmesine de izin verdi. Fenerbahçe Ülker ise ilk yarının son 5 dakikasında sergilediği agresif basketbolla,çeyreği 38-39 önde kapattı.

Ev sahibi Galatasaray için ikinci yarı,özellikle 3. periyod adeta kabus gibiydi. Çok dar bir rotasyonla oynayan sarı-kırmızı ekip,bu bölümde Haluk Yıldırım ve Caner'i oyunda tuttu ve onlardan yüksek bir performans elde etmeye çalıştı. Fakat işler hiç umulduğu gibi gitmedi. Özellikle kaçan boş şutlar,serbest atışlar savunmaya da yansıdı ve bu bölümde yüksek şut yüzdesiyle oynayan Fenerbahçe Ülker farkı 15 sayıya kadar çıkardı.



Son periyod her iki taraf adına da nefes kesiciydi. Galatasaray 15 sayılık farkı bir anda 3'e indirdi ve kazanmak adına yeniden umutlandı. Bu bölümde Haluk ve Tutku Açık'tan birer,Jerry Johnson'da ise 2 üç sayılık isabet geldi. Fakat ilk yarıda sedace 2 üç sayılık isabet bulan Fenerbahçe Ülker,bu bölümde Emir,Ukic ve Ömer'in üç sayılık basketleriyle rakibinin umutlarını söndürdü ve salondan 85-74 ile kritik bir galibiyet aldılar.

Fenerbahçe Ülker bu galibiyetle şampiyonluk adına çok kritik bir galibyet almıi oldu. Onlar adına hesaplar artık salı gecesi şampiyon olma yönünde. Galatasaray ise seriyi uzatıp yeniden evine dönme peşinde. Salı günü de bizleri çok heyecanlı bir maç bekliyor. İyi oynayanın kazanması dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder