26 Kasım 2010 Cuma

Davuldan Değil Boş Tribünden Rahatsız Olun




Dün akşam spor dünyasında benim daha önce görmediğim ve duymadığım bir olay yaşandı.Dün akşam SinanErdem Spor Salonu'nda oynanan Efes Pilsen-Union Olimpija maçına her zaman olduğu gibi benimde dahil olduğum grubum Efesliler ile birlikte gittim.Salona girdik gayet güzel formalarımızı giydik,atkılarımızı taktık,binbir uğraş hazırlanan pankartlarımızı astık maçı beklemeye başladık.

Daha önce Cska Moskova maçında kullandığımız ve bu sezon taraftardan takımın en iyi verimi almasını sağlayan davullarımızı bu maçtada yerlerinde hava atışıyla beraber çalmaya başladık.İşler gayet güzel gidiyordu takımı destekliyor,sesimizi daha ilk dakikalardan duyurmaya başlıyorduk.Sonrasında kimsenin anlam veremediği 'bazı oyuncular davullardan rahatsız oldu,o yüzden çalmayın' dendi ve apar topar davullar toplandı.Ne olduğuna o anda kimsenin anlam verebildiğini sanmıyorum.

Tribünün emekçilerinden Fahir abinin son euroleague maçında bunu yaşaması,ertesi gün okul olmasına rağmen maça geln grubumuzda bulunan öğrencilere,kendi cebinden parasını verip pankart yapan,deplasmana giden herkese çok büyük şok ve üzüntü yaşattı.

İşin anlaşılmayan tarafı şu aslında bizim oturduğumuz yer her maçta bench arkasıdır ve geçen maçta davullarla destek olmuştuk maçtan sonra oyuncuların alkışları ve teşekkürleriyle sevinmiştik.Fakat bu maç bu yaşandı işin garibi davullar Efes tarafından veriliyor,sonrasındada apar topar toplanıyor.

Yaşadığımız olay üstünede bulunduğumuz bench arkası tribünü tepki gösterip terk edip başka bir tribüne geçtik,astığımız pankartları söktük,formaları çıkarttık,maçın geri kalanındada sesimizi çıkartmadık.

Efesliler grubu Türkiye'deki nadir taraftar gruplarından biridir ve kesinlikle bu yaşadığı olayı hakedecek bir durumda bulunmamıştır.Maçlara nasıl girdiğini bilmediğimiz ne idiğü belirsiz kişiler yaptıkları çirkinlik ve insanlıktan çıkmalarına rağmen hiç kimse gelip birşey demiyor.Cska maçında yaşanları o gün salonda olanlar görmüştür.Efes Kızları'na pota arkasındaki tipler tarafından her türlü sarkma,laf atma,el hareketlerinde bulunmalara rağmen birşey yapılmamıştı.

Son olarak bu hareket Efesliler grubunu üzdü ve fazlasıyla şevkini kırdı.Maçlara adam toplamak için okullardan otobüs kaldırtan,alakası olmayan adamları maça getirten,takımımız serbest atış kullanırken bile 'oooooo' çekip boru öttüren kişilerle sorunu olmayan Efes Pilsen yönetimini tebrik ediyorum.

Not:

Fotoğraf grubumuz üyelerinden Serdar Ocaksönmez tarafından çekilmiştir.

Başlıkta yine grubumuz üyelerinden agopist'ten geliyor iki arkadaşımıda selam olsun..

1 yorum:

  1. Efesliler grubu Efes gibi tribün kulturunden habersiz bir takıma can vermeye çalışan bir gruptu. Maalesef onları da kusturmusler...
    Şimdi okullara gidip bedava biletle adam toplasınlar...
    Efes yçnetimi neler yapıyor anlamış değilim, bir sezon kendi sahasında oynarken Fenerbahçeye veriyor tüm biletleri, sonra astronomik rakamlar yapıyor, başka zaman salon boşken bilet satmıyor vs vs...

    YanıtlaSil