11 Kasım 2010 Perşembe

Gaziantep B.B. -Beşiktaş aklımda kaldığı kadarıyla



Beşiktaş olarak kimseden çekmediğimiz kadar belediye takımlarından çekiyoruz sanırım.Lig deki belalımız İBB'den sonra şimdide Gaziantep B.B. diye çıktı başımıza.Takımın üstünde ki karabulutları bir türlü dağıtamadık.Anlamadığım bir tutukluk,bikkinlik,umursamazlık hakim olmuş durumda.İşin kötüsü durum ortadayken,takımın kötü oyunu son haftalara yayıldığı halde bir türlü müdahale edil(e)memiş olması.

Takım olma olgusundan çok uzakta bir oyuncu topluluğu var sahada.Kim gelse kim denense,hangi oyun tarzına geçilse tutmuyor bir türlü.Schuster'e yükleniyorlar rotasyondu,kamp yaptırmıyordu falan dı filan dı bunlar hep bahane.Milyon dolarları alan futbolcular halısaha takımından farksızken sorun olmuyor.

Sezon başından beri 27 farklı oyuncu kullandı ve rotasyona gidiyor sürekli diye eleştiriler kesilmiyor.Daha önce yan yana oynamayan oyuncular deneyince sorun oluyor bunu hiç bir zaman anlamadım.Haftanın en az 3-4 günü bu adamlar beraberler.Yedikleri,içtikleri ayrı gitmiyor üstüne üstlük sürekli idmanlarda da beraberler.Hayatında ilk kez karşılaştığın bir adamla bile maç yaparken 5-10 dk sonra uyum sağlayabilirsin,üstüne üstlük bu adamlar profesyonleller o yüzden bu tür bahanelerin arkasına saklanmamak lazım.

Schuster'in ne kadar suçu olursa olsun(suçu olduğu tartışılır) sahadaki adamlar oynadıkları takımın adını taşımaktan aciz oyuncular gibiydiler.Yılda milyon euro ları cebe indirip,Ferrari'den aşşağısına binmeyip,İstanbul'da o bar senin bu bar benim deyip hatunlarla takılırken hiç sorun olmuyor ama ? Ayrıca sahadaki takıma baktığımızda kim bu takım rotasyonlu takım diyebilirki ? Kariyer,isim,para hepsi bahane oynamaktan aciz,kendinden bıkmış oyuncular bütününe karşı oynamaya çalışan bir takımın zaferidir bu maç.
Teknik analiz yapmaya çalışmayacağım bu maç çünkü teknik analizlik bir durum yok ortada.Bu takımda Schuster ne kadar suçluysa futbolcular ondan 2 kat suçludur.Kendinden kat kat zayıf bir takıma ne kadar kötü gününde olursan ol Beşiktaş'ta oynuyorsan kaybetme yada en azından bu şekilde oynama hakkın yok.Şanssız günündesindir süper oynarsın,rakibi dağıtırsın ama bir türlü top kaleye girmez bunu anlarım ama yürümeye hali yok bunların.Ligde durum kötüleşti,avrupa da maçlar iyi dönemlerimize geldiğinden onlarıda kolayladık sayılır,kupada da banko 3 puan olarak gördüğüm 2 maçtan birinde mağlup olduk.

Takımın derhal kendine gelmesi lazım.Yılda o kadar parayı cebe indirmeyi bilen oyunculara,yönetiminde parayı verdiği gibi ceza sisteminide getirmesi bundan sonra şart.Takım ne kadar hızlı çöktüyse 2 kat hızla düzelmeli yoksa önümüzdeki günler pek umut vaad etmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder