1 Ekim 2010 Cuma

Galata-Serai

Bu sefer ki yazım Beşiktaş'la ilgili değil,bir semt adını taşıyan fakat yıllar sonra adı kurulduğu toprakları aşarak ismini dünyaya duyurmuş bir takım Galatasaray'la ilgili.
Bu yazıyı neden yazıyorum ? Galatasaray'lı olduğum için değil,Galatasaray sempatizanı olduğum için hiç değil sadece bir spor sever olarak yazıyorum bu yazıyı.Blogu okuyan arkadaşlar zaten Beşiktaş'lı olduğumu bilir rakip takım taraftarının rakibi hakkındaki bir yazı bu.

Ntv tarih..Bu ay 21.sayısını yayınlıyor ve içindeki konulardan biride Galatasaray'la ilgili 'Lisede doğdu,dünya klübü oldu' adı altında yayınlanan yazı hayli güzel ve hoş.Galatasaray'ın kuruluşundan,zihniyetinden kısacası özünden o küçük semt takımı olduğu zamanlardan bahsediliyor.Yazıyı Galatasaray'lıyım,spor severim diyen herkes okumalı ve edinmeli.Ayrıca hediye olarak ta hoş bir hediye verilmiş 100 yıl önceki Galatasaray'ın ilk şampiyon kadrosunun posteri hediye edilmiş.Bravo ntv tarih..

Yazıda geçen bir kaç ilginç notu paylaşıp bitireyim.


-Günün koşulları gereği Müslüman-Türk'lerin 'top tepiklemesine' sıcak bakılmadığından kurulan takımlar ingiliz adıyla kurulurmuş,Gs'den daha önce kurulan Beşiktaş ise saray mensubu bazı şahsiyetlerin yardımıyla faaliyetlerine devam edermiş.

-Galatasaray ilk kurucu ve oyuncuları takımın adına karar veremediklerinden ilk maçlarına isimsiz ve kırmızı-beyaz formayla çıkmış.Maçı izlemeye gelen taraftarların Galata Sarayı efendileri diye seslenmeleriyle klübün ismi Galata Sarayı olarak kabul edilmiş.

-Dönemin baskıcı rejimi Kırmızı-Beyazdan kuşkuyla karşılandığı için renkler Sarı-Laciverte çevrilmiş.Fakat bu renk değişikliğinden sonra kötü bir performans çizen takım renkler değiştirelerek yeni renk arayışına gidilmiş.


Son olarakta verilen posteri paylaşmak istiyorum.Tarayıcıya sığmadığı için eciş bücüş oldu ama olduğu kadar en azından bir fikir verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder