12 Ekim 2010 Salı

İverson Totemi




Beşiktaş'ın transfer teklifi götürdüğü İverson Beşiktaş'tan düşünmek için 7-10 gün istemiş ve kararını o zaman bildirecekmiş.Buraya kadar sorun yok (iverson'ı uzaktan yakından bilmeyenler için) ama işin iç yüzü öyle değil.

Şöyleki İverson basketbolu ucundan kıyısından ufacıkta olsa biryerinden görmüş takip etmiş hemen herkesin tanıdığı ulan adama bak dediği bir isimdir.Şimdi diğer takım taraftarı arkadaşlardan yorum yapanlar olursa boş yere çamur atmayalım eğri oturup doğru konuşmakta yarar var.Fanatik bir Beşiktaş taraftarı olsamda en ezeli rakibimize bile İverson gelse utanmadan sıkılmadan gidip İverson'ı izlerim bu böyledir.

O'ki Nba'in efsane oyuncuları arasındadır.Gelmesi halinde Türkiye'de kıyaslayacak onun düzeyinde bir adam ben bilmiyorum.Yani demek istediğim Quaresma geldiğinde kıyaslanacak adam vardı Hagi mesela onla kıyaslanıyordu en kariyerli adam olarak ama basketbola dönüp baktığımızda böyle bir adam yok.O yüzden gelirse Türkiye'de ben basketbol seyircisiyim diyen herkesin bu olaya sevinmesi salonları doldurmas gerekir ki öylede olur.

Kendiside zaten sokaktan gelen bi adam olan İverson Beşiktaş'ın karşıt duruşuyla,yalakalara,gerektiği yerde düzene karşı duruşuyla hemen bağdaşacaktır.Öyleki Nouma neyse İverson'da ona dönüşebilir.Beşiktaş taraftarı sıra dışı adamları,hırçın,takımı için kendini ortaya koyan adamları sever bağrına basar,bilindiği üzerede İverson sıra dışılıkta,hırçınlıkta ün yapmış nam salmış bir adam olarak göze çarpıyor.

Elbette ki sorunlu diyenler olacaktır ( ki var) oda aynı Quaresma gibi taraftar desteğini arkasına aldığında sevildiğinde ve sonuna kadar güvenildiğinde (philadelphia'da öyleydi) sorumluluk almaktan kaçmayan ve 1.adam olmayı seven bir ruh haline sahip.

Beşiktaş'a gelmesi doğru kullanılırsa hem BBL için hem Beşiktaş alt yapısı hem klüp için gelir olarak düşüldüğünde olağanüstü durumlar meydana gelebilir.Alt yapıdan gelen genç oyunculara idol olarak(sportif yönü) seçilebilecek en önemli oyuncu olur.BBL'nin seyirci sayısında ciddi artış,klübün ise yaptıracağı kaliteli ürünlerle ürün satışında basketbolun ilk kez futbolu yakalaması mümkün olabilir.

O yüzden diyorum ki İverson Beşiktaş'a gelmeli Türk basketbol izleyicisi böyle bir adamı izlemeli.Başlığıda totem olarak koymamın sebebide benim kadar bu transferi isteyen kişi varmı diye merakımdan aslında.Yapacağınız yorumlarla şuan Beşiktaş taraftarının ve basketbol izleyicisinin İverson'a bakışını görebiliriz.Diyeceğim o ki maçlardan önce herkesin bir totemi vardır buda transfer totemi olsun yaptığınız yorumlarla İverson'ın gelmesine destek olalım.Bakarsınız totemizin gücü belkide transferde etkili olur...

3 yorum:

  1. gel seni burda kral yapıcaz kral !!

    YanıtlaSil
  2. Gelirse sadece Türkiye degil muhtemelen Avrupa'ya da gelmis en büyük basketbolcu olacaktir kendisi, var mi onun ayarinda daha önce oynamis birisi hatirlayamiyorum. Dominique Wilkins belki.

    Isin sakat taraflari da yok degil. Elemanin özel hayatinda cok fazla vukuati var. Sözlesmede alacagi bonuslari degil de ödemesi muhtemel cezalarin pazarligini yapmasi da insani killandirmiyor degil. Uyum süreci nasil olur bilmiyorum ama Ailton'un zamaninda bir Caykur Rize deplasmaninda Kleberson'a takildigi gibi git Dünya Kupasi kaldir sonra gel bu sahada top oyna olayina girmez umarim is.

    YanıtlaSil
  3. aşkm bnm o aşkm gelsin ya :(

    YanıtlaSil