9 Şubat 2011 Çarşamba

Beşiktaş-Efes Pilsen aklımda kaldığı kadarıyla (57-55)



Herşeyden önce bu kupanın gereksizliğini bugün bir kere daha gördük.Ligin,Plaf-off ların,avrupa maçlarının zaten mevcut olduğu takım programlarına eklenen gereksiz bir turnuva.Özellikle büyük takımlar,oyuncular,yöneticiler,koçlar tarafından pek ciddiye alınmıyor.Zira Efes Pilsen'in bugün aldığı yenilgide de eksik olan motivasyonun etkisi büyüktü.Maçtan akılda kalan notları karışık olarak vermeye başlayalım;

Efes Pilsen

-Maçın kaybedilmesinde ki en büyük etken motivasyon eksikliğiydi.Motivasyon eksikliğini gidermek oyuncuları maça motive etmekte koça düştüğünden dolaylı yoldan yenilginin bir sorumlusuda Perasovic'tir diyebiliriz.

-Bazı maçlarda eleştiri oklarının hedefi olan Rakocevic yine bu maçta eleştirenler tarafından hedefteki isimlerden olacaktır.Efes'in genel anlamda tıkanan hücumlarda yaptığı 'at topu rako'ya yapsın bişeyler' taktiği bugünde işledi.Belli bir dinamizm ve tempo içinde işleyen takımda başarılı olan Rakocevic bu zorlama hücumlarda hata yapıyor.Kendisine fazladan sorumluluk yüklenince oda topla oynamayı sevdiğinden hatalar meydana geliyor.

-Vujcic'in dengesiz oyunu devam ediyor.Pota altında bir türlü istenilen sertlik düzeyine erişemedi.Hızlı hücumlarda çok yavaş kalıyor ayrıca rakip forvetlere ve beş numarasına gerekli sertliği gösteremediğinden dolayı pota altı yol geçen hanına dönüyor.

-Kerem Tunçeri'yi,oyun tarzını,kişiliğini severim ama son dönemlerde üstünde bir tutukluk var gibi.Bazı maçlarda yaşadığı gereksiz asabiliği ve tutukluğu sıkıntı yaratıyor.Belki takım onun üstüne fazladan yükleniyor ama tek başına oda yetersiz kalıyor.Halbuki yanına ona uyabilecek bir partner bulunabilirse çok daha iyi işler yapabilir.

-Wisniewski'yi Efesliler olarak zaman zaman ağır eleştirilere maruz bırakıyoruz.Söylemek istemiyorum ama bugün onu bile aradı takım.

-Ender malesefki hakettiği süreyi almamaya devam ediyor.Gitmesini istemem ama kendi iyiliği için takımla ilişkisini en yakın sürede kesmeli.Artık çok net olarak belli Perasovic olduğu sürece ona gün yüzü yok.

-Son hücuma kalan maçlarda yada son saniyelere taşınan maçlarda saçmala sürüyor.Ne yapıldığı belli olmayan son hücumlar,nasıl çizildiği belli olmayan setler,son topu kimin kullanacağı belli olmayan oyuncular ve kararlar devam ediyor.Perasovic'i eleştirenlere şuana kadar hep vardır bir bildiği demiştim fakat hakikaten son anları oynatmayı bilmiyor bu adam.

Beşiktaş Cola Turka


-Herşeyden önce Ergin Ataman'ın kendine göre bir intikam maçı olduğunu söyleyebiliriz.Eski takımına karşı aldığı galibiyet onu hayli mutlu etmiştir.

-İgnersky'nin üstüne bazı hücumlarda gerektiğinden fazla yükleniliyor.Aynı Efes'te Rako'ya olduğu gibi tıkanan toplar İgnersky'ye atılıyor ve 3'lük bekleniyor.(gerçi bugün başarılı oldu) Özünde iyi bir oyuncu.Ergin Ataman önderliğinde oturmuş Beşiktaş'ta daha iyi işler yapabilir.

-Serkan Erdoğan'ı takıma ısınamamış olarak gördüm.Sanki vücut olarak burda fakat kafa olarak başka yerde kalmış gibi.Bugün erken faul problemine girdi,etkisizdi.Takıma uyumu sağlandığında kendisinden beklenen verimi vereceğini düşünüyorum.

-Ogılvy gençliğinin verdiği gücü ve refleks hızını maksimum derecede kullanıyor.Beşiktaş'ta bugün takımın yıldızıydı.Kendisinden yaşça büyük ve kat kat tecbüreye sahip Vujcic'i katladı desek yeridir.Tecrübe kazandıkça ve güçlendikçe ileride daha iyi yerlerde göreceğiz onu.

-Yeni transfer Kemp ilk maçı olmasına rağmen bugün iyiydi.Sert oyundan yılmayan,geri adım atmayan yapısıyla dikkat çekti.İlk maçı olması,takıma uyumunu tam olarak sağlamamış bir oyuncu olmasına rağmen sorumluluk almaktan kaçmadı.İleride oda daha iyi olacak.

-Cevher bugün hücumlarda kaçırdığı şutlarla takımının sayıya çok ihtiyaç duyduğu bölümlerde katkıyı veremedi.Savunmada da gereksiz bir kaç faul yaptı.Gelişmesi şart.

-Chatman'ın bugün kü oyununa anlam veremedim.Guard pozisyonunda oynayıp 3.çeyreğin ortalarında ilk sayılarıyla tanıştı.Topla oynamayı aşırı seviyor bu alışkanlığından vazgeçmesi şart.Biraz bencilliğinden vazgeçip takımı daha çok oynatmaya başlaması lazım.





Sonuç olarak Efes Pilsen kupaya veda etti Beşiktaş yoluna devam ediyor.Umarım yolun sonuna kadar giderler.Ligde beklentilerin altında kalan başarıyı kupada yakalarlar.Kehanet olarak da Beşiktaş-Fenerbahçe finali olur diyorum.

2 yorum:

  1. o finali de fb kazanır sonuç belli oynamayalım

    YanıtlaSil
  2. @pamukk


    Bende karamsar olsamda o kadar karamsar değilim.Olası bir Fb-Beşiktaş finalinde tabiki en büyük favori Fbülker olur fakat maç günü yaşadıkları konsantrasyon eksikliği,hastalık yada bunun gibi beklenmeyen öğeler maçın yönünü bize çevirebilir.Favori olarak çıkmadığımız bir maçta baskının daha az olacağıda kesin.

    YanıtlaSil