13 Şubat 2011 Pazar

Futbolun Bittiği 'An'


Ankaragücü maçıyla ilgili 'aklımda kaldığı kadarıyla' yazmak içimden gelmedi.Bu maçla ilgili aklımda kalan tek şey biz izleyenler,sahada oynayanlar açısından sıkıntıdan başka birşey vermediğiydi.

Seyircisiz maçların çekilmemesi bir yana sahadaki futbolda iğrenç olunca süper ikiliyi oluşturdular.Kendi takımım adına kötü oynadığımız ortada onlara söyleyecek bir sürü şey var fakat yazmanın pek anlamı yok benim söyleyeceklerim daha çok Ankaragücü ile ilgili.

Kendi evinde oynuyorsun,dakika birde golü bulmuşsun,bu kadar kötü Beşiktaş'ı yakalamışsın bu kadar kapanmak neyin nesi böyle ? Türkiye'de hakikaten futbol oynanmıyor Anadolu takımları 3 büyüklerden birini karşılarında görünce ne yapacaklarını bilemez bir hale dönüşüyorlar.

Schuster'in söylediği 'on kişi savunma oynadılar' sözüne sonuna kadar katılıyorum.Hatta bu söylediğinin az bile olduğunu söylüyorum.Dünya üzerinde böyle bir futbol,böyle bir anlayış kalmadı artık.Pozisyon üretmekten,sahada yürümekten aciz Beşiktaş'ı yakalamışken git üstüne 2 yi at 3 ü at hatta 4 ü 5 i at ama böyle kapanma.Bir oyun bu kadar çirkinleştirilemezdi.Hayatım boyunca izlediğim en kötü maçlar listesine dahil olmaya hak kazandı.

Kendi evinde oynayıp bu kadar korkak,saçma,kapanmanın suyunu çıkaran başka bir takım olurmu Türkiye dışında merak ediyorum.Sonrada bu 3 puana sevinip,futbolcuyum,antrenörüm,Beşiktaş'ı devirdik diye ortada gezebiliyorlar.

İç sahada oynarken topla oynama oranın %24 rakibin %76 ile oynuyorsa bu işi bugün bırakmak gerekir.

2 yorum:

  1. Modern futbol oynayan takım, eğer karşısında kapanan takım buluyorsa sevinmeli o takımı varolan varyasyonlarla ezip geçmelidir. Barcelona'nın yaptığı da bu değil mi? Adamlar bir şekilde çözüyorlar kapanan takımı. Malesef bizim sorunumuz pek fazla varyasyonumuz olmaması. Tıkandığımızda uzun top oynayalım diye mi alındı Almeida? Bizim sorunumuz saçma sapan goller yemek. Bu sorunu çözebilsek inan maç başı 2.5 puan ortalamasıyla şampiyon oluruz.Bende yazıyorum blogumda ama Schuster inadına devam ettiği sürece lig gerçekten tatsız olacak bizim açımızdan

    YanıtlaSil
  2. Benzer bi maç da gaziantep maçıydı. Hadi ankaragücü öndeydi de savunma yapıyodu. (Geçersiz bi bahane ama yani anlaşılabilir.) Gaziantep, forveti ali kuçik olacak kadar eksik bi beşiktaş karşısında, rakip kaleye gidemeyen, savunması sürekli arıza veren bir beşiktaş kaşısında, daha 40. dakikada zaman geçirmeye başladı. ama öyle böyle değil. taç kullanmak 15 sn. , aut atışları 30 sn. fauller 1,5 dk. filan.

    Belediyespor, 10 kişi kalmış ve artık havlu atmış rakibi karşısında 10 kişi çekilmiş kendi sahasına kontra bekliyor. Sonrada yorumcular vay efendim belediye beşiktaştan çok pozisyon buldu diyip haklı oluyor. Karşımızda pasif bir takım vardı diyen şuster tu kaka oluyor.

    Allah sonumuzu hayretsin.

    YanıtlaSil