23 Şubat 2011 Çarşamba

Nba All-Star'ın Ardından

Nba'de All-Star hafta sonu üzerinden 3 gün geçtikten sonra All-Star yazısı blogumuzda.Sitemimi ettikten sonra tembel basketbol yazarımız Aslıhan'ın yazısıyla başbaşa bırakıyorum sizleri;


Cumartesi > Cuma > Pazar (Allstar 2011 LA)

Bu seneki Allstar haftasını bitirdikten sonraki gün sıralamam kesinlikle böyle. Hafta içi basketbol adına yaşadığım ağır darbeden sonra her şeyi bir süreliğine unutup, dört gözle bekler hale gelmiştim Allstar’ı. Hele ki iş gereği geçen seneki hafta sonunu kaçırmış olmanın acısını hala yaşarken bu seneyi daha bir can havliyle bekler olmuştum. Tabi bu kadar etken üst üste olunca beklentide yüksek oldu. Asıl Allstar gecesi olan Pazar akşamı hariç tutarsak benim için fazlasıyla tatmin edici bir hafta sonu oldu diyebilirim.

Rüya şehir, rüya oyuncular ve rüya gibi bir hafta sonu

Bu yıl bir kez daha Los Angeles da nam-ı diğer Melekler Şehrin de gerçekleşen Allstar Hafta sonu uzun süre unutulmayacak anlara sahne oldu. Tabi mekân LA olup birde üzerine haftaya düzenlenecek olan Oscar Töreni olunca, sadece basketbol yıldızlarını değil aynı zamanda sinemanın yıldızlarını üç gün boyunca takip eder olduk.

Cuma gecesi başlayıp pazartesi sabahına kadar süren bu büyük şölende insan yazmaya nerden başlayacağını şaşırıyor.

T-Mobile Rookie Challenge And Youth Jam (Çaylaklar Maçı)

Haier Shooting Stars (Şutör Yarışması)

Skills Challenge (Yetenek Yarışması)

3P (3 Sayı Yarışması)

Slam Dunk (Smaç Yarışması)

Allstar

Bunlar ana yemeklerimiz, bunlara geçmeden önce izleme fırsatı bulduğum iki ara sıcaktan bahsetmek istiyorum; Celebrity Game ve Slam Dunk Showdown.

Celebrity Game

Bu dünya nereye gidiyor dediğimiz anlar yaşadım mesela bu maçta, Justin Bieber !!! denen çocuğu MVP yapan bir nesil var geriden gelen, korkmuyorum dersem yalan söylemiş olurum. İyi tamam fena da oynamadı ama bu kadar abartılmasını anlayabilmiş değilim. Hayır, etrafımda 12-17 yaş arası hemcinsim de yok ki sorayım. “Nedir bu çocuğun olayı?”diye. Ekrana her geldiğinde, top her eline değdiğinde yükselen çığlığın bir nedeni olmalı.

Gerçi Scottie Pippen sağ olsun hepimizin yerine vermiş oldu cevabı ; “Bak çocuk istediğin kadar ünlü ol ama burası benim dünyam. O yüzden otur oturduğun yere.” http://www.youtube.com/watch?v=XmyZj72_U-o

Sağ olasın üstadım.

Sprite Slam Dunk Showdown

Denk gelip izleyene kadar hiçbir fikrimin olmadığı bir smaç yarışmasıydı buda. İzledikten sonra biraz araştırma yapma fırsatı buldum. Buraya gelen 4 yarışmacı da online olarak oylanarak belirlenmişler. Kurallar asıl Slam Dunk yarışmasıyla aynı. 2 dakikalık süre zarfında yarışmacılar hareketlerini yapmak zorundular yoksa hiç puan alamıyorlar ve 4 jüri üyesinden toplamda en yüksek puanı alan iki yarışmacı finale çıkan isimler oluyor. Tabi bu seneki jüri üyelerimiz arasında da tanıdık isimler var; LeBron James ve Darryl Dawkins.

İlk tur smaçlarında beni en çok heyecanlandıran Kenny Dobbs’ın 3 kişi üzerinden yaptığı smaç oldu. Şöyle ki uçması yetmezmiş gibi birde topu bacak arasından geçirerek yaptı smacı. Jüriden de tam puanı aldı. Ama ne yazık ki ikinci smacında başaralı olamayınca finale adını yazdıramadı.

İşte o smaçtan bir fotoğraf;

http://twitpic.com/41w70l

Final turu biraz daha sönük geçerken, oylamanın izleyenler tarafından sms yoluyla yapılması sanırım biraz haksızlığa neden oldu. Haneef Munir ve Terry Cournoyea arasında geçen final kapışmasında benim fikrim şampiyonluğu kazanan H. Munir’in birazcık daha “adıyla” bu sefer kazanmış olduğu yönünde. 2 finalist son smaçlarını yapmakta yorgunluktan sanırım çok zorlansa da, kesinlikle 4 yarışmacı da inanılmaz atletik özellikleriyle beni kendilerine hayran bıraktılar.

Direk bu Smaç yarışmasından videolar bulamadım ama merak edenleriniz olursa şöyle bir iki aperatif verebilirim.

Haneef Munir http://www.youtube.com/watch?v=I3SkxfQDK9c

Terry Cournoyea http://www.metacafe.com/watch/957126/terry_cournoyea_aka_t_dub_best_dunker_under_6_ft_dunkers23_m/

Kenny Dobb

http://www.youtube.com/watch?v=OzTNc4kPQ-4

Justin Darlington

http://vimeo.com/5552580



Çaylaklar Maçı

İşte ilk büyük heyecana geldik. “Çaylaklar” ve “İkinci Yıl Oyuncuları” arasında oynanan maçı Staples Center da yaklaşık olarak 17 bin 200 kişi canlı izleme şansı bulurken 1 saat 40 dakika süren karşılaşmayı Çaylaklar 148-140 kazandı.

John Wall’ın 22 asist yaparak hem rekor kırdığı hem de MVP olduğu karşılaşmada, Blake Griffin ve James Harden’ın smaçları da görülmeye değerdi. Çaylaklar da skor yükünü DeMarcus Cousins 33 sayı ile çekerken İkinci yıl oyuncularında bu görevi 30 sayı atan James Harden üstlendi.

Steve Kerr’in İkinci yıl oyuncularının koçu olduğu maçta ikinci yarı yardımcılığını da Carmelo Anthony yaptı. Aynı şekilde diğer tarafta Çaylakların koçu Kevin McHale olurken yardımcısı Amare Stoudemire’dı. Sakatlığı nedeniyle Tyreke Evans ne yazık ki oynayamadı.

Maçta aklımda kalan eğlenceli anlardan bir tanesi de en az oyuncular kadar eğlenen koçlar oldu. Yorumcularla sürekli sohbet halinde olan iki büyük isim hem kendi oyuncularına hem de karşı takımın oyuncularına takılmakta geri kalmadılar. Bununla birlikte maç sanki ertesi gün oynanacak olan smaç yarışmasına ön hazırlık gibiydi. Kimse potaya gitmekten çekinmezken Wall’ın bonus pasıyla ters smaç basan Griffin gecenin en güzel hareketini yapmış oldu. Ayrıca Dejuan Blair’in potadan kendine asist yaparak bastı smaç ta gecenin en iyilerinden biriydi.

Şunu söylemem gerekir ki Pazar akşamı oynan asıl Allstar maçı fazlasıyla hayal kırıklığında geçmişken, Blake Griffin ve smaçları dışında çokta umut bağlamadığım çaylaklar maçı çok daha Allstar havasında geçti.

http://www.ntvspor.net/video-galeri/zafer-caylaklarin



Cumartesi Ateşi

Bu sene gerçek şu ki asıl beklenen cumartesi gecesiydi. Çünkü NBA e getirdiği inanılmaz heyecanla Blake Griffin’in Smaç Yarışmasında ne yapacağı en merak edilen konuydu. Tabi Smaç Yarışması gecenin tek karşılaması değil, o yüzden sırayla başlayalım en iyisi;

Haier Shooting Stars Atlanta Takımı; Coco Miller, Steve Smith, Al Horford Chicago Takımı; Cathrine Kraayeveld, Steve Kerr,Taj Gibson Los Angeles Takımı; Tina Thompson, Rick Fox, Pau Gasol Teksas Takımı; Roneeka Hodges, Kenny Smith, Dirk Nowitzki

Belirli 6 noktadan en kısa sürede isabet bulmak için seçilen oyuncular arasında herkesin hemen aklına takılan Taj Gibson oldu. Yaklaşık olarak % 45’lik 2 sayı yüzdesi olan Gibson’ın NBA kariyerinde tek bir 3 sayılık atışı var ve buda zaten isabetli değil. Buna rağmen hem Gibson hem de takımın diğer isimleri iyi bir performans sergilese de son noktanın(yarı saha) klasik zorluğunu yaşadılar ve ilk turun en kötü performansını yaptılar. Diğer tarafta geçen senenin şampiyonu Teksas takımı, ilk 5 noktayı biraz zorlanarak geçse de Kenny Smith’in 6. Noktada ki ilk atışında isabet bulması onlara ilk turun en iyi derecesini kazandırmış oldu. Teksas Takımına en yakın süreyi Al Horford’lı Atlanta Takımı yapabildi ve finale çıkan diğer takım oldu.



Final turuna ise ilk turda daha kötü süre yapan Atlanta Takımı başlarken, 6. Noktaya kadar da çok zorlanmadan geldiler, bu noktada yaklaşık bir 40 saniye şut arayan takım 1.10 da istedikleri isabeti sağladılar. Teksas Takımı da ilk 5 atışta çok zorlanmasa da son nokta da 1.10 saniyeye kadar isabet bulamayınca kazanan Atlanta oldu.

Skills Challenge Stephen Curry Russell Westbrook John Wall Derrick Rose Chris Paul



Los Angeles da maddi olarak problem yaşayan öğrencilere burs kazandırmak amacıda eklenen Yetenek Yarışmasını kazanan Stephen Curry oldu. İlk turda şut atmakta biraz zorlansa da Curry, final turunda vitesi biraz arttırıp sadece Bonus Pass’ı iki defa deneyince 28.2 saniye gibi çok çok iyi bir dereceyle yarışmayı bitirdi. Diğer tarafta ilk tur da en iyi süreyi yapan Westbrook, final de hem şut atmakta hem de pas vermekte çok zorlandı. Stephen Curry böylece temsil ettiği Karen Batani adlı öğrenciye 30 bin dolarlık bursu da kazandırmış oldu.

3-Point Contest James Jones Daniel Gibson Ray Allen Kevin Durant Dorell Wright Paul Pierce

Los Angeles’a bir Boston Celtics’li gelir ise ve bu isim Paul Pierce olursa, televizyon başından bile rahatlıkla duyulabilen iğneleyici ıslıkları duymak hiçte şaşırtıcı olmadı. Yarışmanın hemen başında Pierce ve seyircinin karşılıklı atışmaları kesinlikle görülmeye değerdi.

İlk turda 20 puan yapan Allen’dan sonra en iyi skoru yapan iki oyun Jones ve Pierce oldu. Final turunda ise iki Boston Celtic’li oyuncuya karşı J. Jones 20 puan alarak kazanan isim oldu.


SLAM DUNK

DeMar Derozen ve Koçu Darryl, Dawkins Serge Ibaka ve Koçu Kevin Durrant,Javale McGee ve Koçu Chris Webber,Blake Griffin ve Koçu Kenny Smith

Söylenebilecek tek bir şey varsa oda bu adamların insan olmadığıdır. Gecenin en çok merak edilen yarışmasıydı ve herkesin önceliği tabi ki Blake Griffin’di ama diğer 3 isminde bana göre ondan geri kalır tarafı yoktu. Ibaka ve Derozen’ın smaçları bile son dönem izlediklerimizden çok daha iyi iken, bir üst tura çıkamamaları gerçekten trajediydi.

Diğer tarafta ise iki inanılmaz smaç vardı ki bana göre bütün gecenin en güzel hareketi( final de yapılanlar da dâhil)bu smaçlardan biri olan, McGee’nin iki potaya aynı anda -biraz da kaba bir tabir olacak ama- topları resmen gömmesiydi. Evet, Griffin’in 360 dönüp, son olarak da arabanın kaputu üzerinden uçması inanılmaz heyecanlıydı kabul ediyorum ama benim hareketim kesinlikle bu smaç oldu.

Yetenek ve yaratıcılığın en üst seviye de geçtiği yarışmayı birçoğumuzun favorisi Griffin kazanmış olsa da bence bu ödül yarışan 4 isme birden verilmeliydi. Ya da bundan sonra yapılacak yarışmalarda Slam Dunk dört farklı kategoriye falan ayrılsın ve bu dört isim de birbirlerinden ayrı yarışsın. Çünkü hem biz izleyenlere seçim yapmak konusunda yazık hem de bu inanılmaz isimlere yazık.

Anlatmak yerine seyredelim. Ne dersiniz?

http://ntvspor.net/video-galeri/smac-sampiyonu-blake-griffin




ALL-STAR

Belki biraz ağır olacak ve Kobe Braynt’ı seven okuyucularımız kızacaklar ama şu bir gerçek ki kendi evinde MVP ödülünü kazanabilmek uğruna hepimizin zevkini mahvetti. Geçen seneki yarışmayı canlı izlemedim o yüzden onu çok ayrı tutacağım ama son 10 yılda izlediğim Allstar maçları içinde en sıkıldığım bu oldu. Tabi sadece Braynt’a bir şeyler söylemekte hata olur. Bütün gece gördüğümüz, topu eline alan kişinin bireysel olarak pota ile arasındaki ilişkiyi izlemek oldu. Buda zaten Allstar olan oyuncuların bütün sene yaptıkları şeydi. O yüzden kendi adıma çokta zevk alarak izlemediğimi söylemem gerekiyor. Aslında bakıldığında kadro derinliği açsından da diğer senelere nazaran daha vasat iki takım vardı karşımızda. Ne çok şaşalı hareketler gördük nede çok üst düzey bir basketbol.

Eleştirileri bir tarafa bırakıp, geceye dönersek de eğer bütün maçı Batı üstün götürdü, sonlara doğru Doğu ciddi atak yapsa da onlar için yeterli olmadı bu. 17 sayıya kadar çıkan farkı son dakikalarda 4 sayıya kadar indirse de Doğu Takımının mücadelesi kazanmaları için yeterli olmadı. Batının en güçlü ismi 37 sayı 14 ribauntluk performansıyla Kobe Braynt olurken, Doğu’nun en etkili ismi 29 sayı 12 ribaunt ve 10 asist ile triple-double yapan LeBron James oldu. Allstar tarihinde Micheal Jordan’dan sonra bunu gerçekleştiren ikinci isim oldu.

Maça iyi başlayan Batı ekibinde daha ilk çeyrekte 11 sayı atarak oyuna ağırlığını koyan Kobe Braynt’a karşılk Doğu tarafından Chris Bosh’dan geldi. İlk çeyrek 8 sayı bulan Bosh’a Stoudemire 6 sayı ile eşlik etti. İkinci çeyrekte de üstünlüğünü koruyan Batı Karmasında en etkili isimler çeyrek başında Griffin ve Westbrook oldu.Sonlara doğru Braynt ta tekrar devreye girince araya Batı 76-62 önde gitti.

Devre arasında da eğlencenin dozajı azaltılmazken sahneye çıkan Rihanna verdiği mini konserle izleyenleri etkisi altına alırken Kanye West ve Drake ile de yaptığı düet gecenin en gzel anlarından biriydi. Üçüncü çeyrekte, özellikle James ve Braynt arasında ki rekabet artsa da Batı’yı bir türlü yakalayamayan Doğu son çeyreğe de 17 sayı geride girdi. (117-110) Dördüncü çeyrekte daha etkin olan taraf Doğu Takımıydı. James’in takımını sırtlamasıyla ateşlenen Doğu Takımı son dakikalarda maça ortak olsa da Batı maçı bırakmayarak 148-143 kazanmayı başardı.

Maçın istatistiklerine de buradan ulaşabilirsiniz;

http://www.allstarnba.es/editions/2011.htm


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder