7 Şubat 2011 Pazartesi

Kâğıt, Kalem, Hesap Makinesi ve İhtimaller (Efes Pilsen)



Geçtiğimiz 3 haftanın sonuclarını gözümüzün önüne alıp, güzel olan senaryoyu hazırlayalım ;

1. Hafta Efes Pilsen - Montepaschi Siena

60-58

Real Madrid - Partizan mt:s

78-58

2. Hafta

Partizan mt:s - Efes Pilsen

76-79

Montepaschi Siena – Real Madrid

68-78

3. Hafta

Real Madrid - Efes Pilsen

89-86

Partizan mt:s – Montepaschi Siena

58-66

2. Versiyon

4. Hafta

Efes Pilsen – Real Madrid

77-73


Montepaschi Siena – Partizan mt:s

68-62

Sinan Erdem de oynadığımız oyun, seyirci desteği ve hatalarımızdan ders almış olmamız bize evimizde yeni bir zaferi getirecektir. Real Madrid’in grupta oluşturduğu üstünlüğü de son bulmuş olacaktır. Yeri gelmişken şunu da belirtmek gerekir Real Madrid’in bahsettiğimiz üstünlüğü sadece kazandıkları maç bazında. Evet, kazanıyorlar ama oynadıkları basketbol açıkçası pek de parlak değil. Baktığımız da Siena maçında son periyot attıkları 26 sayıya karşılık potalarında sadece 6 sayı görmeleri ekstra bir performanstı. Aynı şekilde Efes maçında da konuk takımın yaptığı kritik hataları çok doğru değerlendirerek kazanmayı başardılar. Tabi maç sonuçlarını sadece bu yazılanlara bağlamak Coach Messina gibi bir ekole büyük haksızlık etmek olur.

Aslında kısaca Partizan’dan bahsetmek de gerekir. Eğer 2. Hafta evlerinde Efes Pilsen’i yenebilmiş olsalardı bu onlar için bir kırılma noktası olabilirdi. Hatta ilk grup kuraları çekildiğinde 4 takımında galibiyet-mağlubiyet eşitliği ile grup maçlarını tamamlayabileceği konuşulmuştu. Eğer Partizan evinde Efes’e kaybetmemiş olsaydı, çok büyük ihtimalle bu tahmin doğru çıkmış olurdu.

5. Hafta

Montepaschi Siena – Efes Pilsen

70-71

Real Madrid – Partizan mt:s

69-67

Bu alınan galibiyetlerle hem Efes Pilsen hem de Real Madrid bir üst tura çıkan takımlar oluyor. Averajla Efes Pilsen ilk sıraya çıkarken Real Madrid de ikinci oluyor. Son hafta oynanacak maçlar da asıl sıralamayı gösterip, H Grubunda kimin kiminle karşılaşacağını belirleyecek.


6. Hafta

Real Madrid – Montepaschi Siena

???

Efes Pilsen – Partizan mt:s

???

Son maçlar için skor belirlemeden bir şeyler yazabiliriz. En başta eğer Efes Partizan’ı yenerse, Madrid evinde Siena’ya karşı kazansa bile sıralama değişmiyor. Sadece Efes evinde Partizan’a yenilir ve Real Madrid kazanırsa, o zaman Madrid ilk sıraya çıkıyor Efes de ikinci olarak bitiriyor grubunu. Bu durumda da H grubu 2.si Madrid ile eşleşirken grup birincisi de Efes ile eşleşmiş oluyor.


Tabi burada; “Kiminle eşleşmek istersiniz?” sorusu da ön plana çıkıyor. H grubunda Fenerbahçe Ülker ve Olympiacos’un bir üst tura çıkan takımlar olacaklarına kesin gözüyle bakabiliriz. Ama sıralama hangi hafta da tam belli olur, bilinmez ve eğer o grupta da sıralama G Grubu gibi son haftaya kalırsa dört takımın da izleyeceği yol bu seneki Euroleague kaderlerini belirleyecek. 2 temsilcimizin de rakip seçmek için strateji oluşturacaklarını zannetmiyorum. Ama diğer tarafta Real Madrid’in Olympiacos yerine Fenerbahçe Ülker ile, Olympiacos’un da Efes Pilsen yerine Real Madrid ile bir üst tur da karşılaşmayı planlayacağını düşünmek sanırım komplo teorisi olmaz.

1 yorum: