20 Şubat 2011 Pazar

Derbi Öncesi Kısa Kısa


Biz futbol severlerin heyecanla beklediği üzerine haftalar önceden muhabbetlerin yapıldığı maç sonunda geldi çattı.Spor severlerin dışında hem biz hemde Fenerbahçe cephesi için çok farklı anlamlarda ifade ediyor bu maç.

Sezonun ilk yarsında Kadıköy'de oynanan maçı hatırladığımızda Beşiktaş'ın iyi Fenerbahçe'nin kötü gittiğini hatırlıyoruz.Hatta o dönemde Schuster'e tam destek varken Aykut Kocaman'ın koltuğu sallanıyordu.İşte bugün geldiğimiz noktada yukarıda belirttiğim özellikler yer değiştirmiş durumda.Sıkıntıda olan Beşiktaş rüzgarı arkasına alan Fenerbahçe.

Schuster deplasmanda ki maç öncesi Fenerbahçe'ye yaralı demiş ve yaralı birinden çekinilmesi gerektiğini söylemişti.Bugün maç önceside yaralı olan taraf biz oluyoruz.

Yaptığımız flaş transferlerle istediğimiz yere gelemememiz,avrupada aldığımız ağır mağlubiyet,rakibimizin şampiyonluk yolundaki sağlam adımları maçın bizim için önemini arttırıyor.Fener cephesinde ise avrupa ve kupadan elenmenin ve 3 yıldır gelmeyen şampiyonluğun özlemi onlar açısından önemli nokta.


Maç öncesi yaşanan gelişmelerde bazı dengeleri değiştirme yolunda aday gibi.Şöyleki;

Beşiktaş'ın kötü gitmesi sonucu antreman tesislerinde yapılan kriz toplantısı ve futbolcuların kendilerini kanıtlamak ve affettirmek için verdikleri söz.

Fenerbahçe tarafından ise Gökhan Gönül'ün muhtemel yokluğu söz konusu.Özellikle Quaresma o kanattan ciddi sıkıntılar yaşatabilir.

Bizim için ifade ettiği önem rakibimize göre nispeten daha az.Fenerbahçe 5 maçlık galibiyet serilerini korumak ve Bursa'nın kaybettiği haftada onlarla arayı açarken maç fazlasıyla Trabzon'un üstüne çıkmak gibi bir niyetleri var.Bugün İnönü'den puan çıkaramadıkları takdirde yenilirlerse zirve yarışında çok çok ağır bir darbe almış olacaklar.Bu yüzden daha stresli taraf olarak Fenerbahçe'yi görüyorum.

Maçla ilgili olarakta ilk 20 dk pres ve kapanmayla ilk hedefi gol yememek olacak Fenerbahçe'nin.Maçın hemen başında golü bulamadığı takdirde sıkıntı yaşayan takımımız ise maçın hemen başında bütün gücüyle yükleneceğini düşünüyorum.Olurda gol ilk yarım saat içinde gelmezse çok ilginç bir maç izleyebiliriz.Beşiktaş'ın hücum yaparken arkada bıraktığı boşluklar,kontra ataklarda pek başarılı olamayan Fenerbahçe.

Beşiktaş'ın en önemli hücum silahları kanat oyuncularının getirdiği yan toplar ve Guti'nin arkadan gönderdiği derinlemesine paslarla gol arayacağımızı düşünüyorum.Fenerbahçe cephesi ise hem bizim zaafımız hemde bu işi yaptıklarından dolayı duran top ve yan toplar sayesinde gol arayacaklar.Neresinden bakılırsa bakılsın çok keyifli bir 90 dk bekliyorum.

Maç kehaneti olarak ta ilk 20 dk da gol bulduğu takdirde gollü bir maç sonucu Beşiktaş galibiyeti.İlk anlarda gol gelmez ise sıkıntılı bir maç sonucu alt yada beraberlik öngörüyorum.

1 yorum:

  1. iLginç bir döneme tekabül etmiş olmasıyla çok merak ettiğim bir maç olacak. geçen sene bizim(Galatasaray) çektiğimiz sıkıntıyı şimdi Beşiktaş çekiyor. ANcak Beşiktaş'ın bunu aşması için ekstra çaba harcamasına gerek yok. Biraz mücadele yetecektir. Bugün beşiktaş kazandığı takdirde gazı alıp ilerleyecektir. fenerbahçe için de aynı durum geçerli. Zor ve güzel bir maç olacak "kafsinkaf" ;)

    YanıtlaSil